15 November 2014

Movie Review : The Painted Veil

assalamualaikum..




The painted veil..
rating 7.5/10..

so macam biasa,rating tinggi aku download..


cerita dia pasal sorang perempuan yang mak dia asyik la suruh dia kawen...
so dia kawen dgn sorang lelaki yang keja bahagian lab check2 pasal virus segala..
mcm doktor gak la..


dia kawen tanpa perasaan cinta..
laki yang dia kawen tu pulak memang jatuh cinta ke dia pandang pertama...


dah kawen dalam beberapa bulan macam tu..bini dia..curang dengan sorang lelaki yang terpengaruh juga..curang tahap dah having seks..
sampai la dedua kantoi dengan laki pmpn tu..


tapi laki dia relax,xceraikan bini dia pun...
sebab dia sayang...

dan laki ni tau scandal bini dia tu buaya darat..
so bila bini dia minta cerai,laki tu suruh bini dia p jmpa buaya darat tu ajak kawen..if buaya darat tu nak kawen,dia akan ceraikan..
kalau x,dia nak bini dia ikut dia p duduk dekat pendalaman china..


so bini dia p jumpa laki tu untuk suruh laki buaya darat tu
pmpn ni ajak laki buaya darat ni kawen n pmpn ni suruh buaya darat tu ceraikan bini dia..


tapi buaya darat tu mati2 xmau ceraikan bini dia..
so pmpn ni macam frust gila..dan dia setuju ikut laki dia hidup dekat pendalaman china tu..



~~~~~~~~~~~~~

laki dia kena p china untuk settlekan masalah taun..
depa laki bini pun p la..
hidup dekat sana macam orang asing..tak tidur sekali ..
memang macam orang asing la..


~~~~~~~~~~

last sekali,depa macam suka sama suka..
jadi macam orang bercinta..
sampai la laki dia sakit sebab kena taun dan mati...


part laki dia nak mati tu sedih gila..
time tu dia dah memang cinta gila-gila ke laki dia..
dan dia pregnant...


~~~~~~~~~~~~

dia pun balik ke tempat asal dia dan hidup sebagai single mother..
dapat anak sorang,lelaki.


last sekali,dia hidup dengan anak dia dan kenangan dia dengan bekas suami dia..

~~~~~~~~~~


cerita ni best..
atas tu aku cerita ringkas ja..

berbaloi la tengok..
cerita ringan dan slow sikit..
tapi xboring..


macamana dia n laki dia survive duduk dekat pendalaman tu..
macamana depa cuba untuk jadi rapat balik..
best ah!


hero hensem..
heroin pun segak..


~~~~~~~~~~

aku tengok cerita ni sebab aku baca review dari blog JUMIE. syok kalau baca review dari blog dia..meronta2 wei nak donlod..hahahah

byk gak movie aku tgk hasil dari review dia..
lain2 aku tgk sbb eli cakap best n kawan2 ckp best..


tq.
bye!

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016