6 November 2014

Lepak Village Mall,Sungai Petani.

assalamualaikum..


Haritu aku gerak balik kampung, sebab Eli ada buka booth dekat Timesquare,Penang. Memula tu aku nak ikut,sebab plannya nak bagi MIL jaga adelia jap. tapi xjadi sebab MIL aku gerak ke KL,makanya aku xjadi nak follow Eli p niaga..Eli p niaga dengan sepupu aku,Mira. P berdua jala depa..


Aku dok rumah mak di Tikam Batu,jaga Adelia dengan anak kakak aku,Sarah.
Pastu plan nak jumpa pipah..nak jimba2 hewhewhewhewhew


kebetulan,adik Tat ada,so dia boleh la tolong tengokkan Adelia dengan Sarah,aku boleh la berjimba-jimba.


Pipah mai rumah ambil..kami keluar 4orang..
adik pipah dedua follow..
bagus..
boleh snap gambar banyak-banyak2
hahaha


memula plan nak tengok movie dekat mall 1lagi..lupa plak nama
tapi xada movie oujia
so makan2 dulu..

pipah ajak makan dekat sushi king.
aku bukan makan sushi2 ni..
aku xsuka..

tapi pipah ajak juga-juga..dia nak belanja.
dia suruh aku makan set bento..
sedap katanya...

set ni..
ok ON.

makan licin wei HAHAHA
sedap rupanya..

salmon tu xada rasa hanyir pun..
ayam tu paling sedap.
 yang dalam piring kecik tu,aku makan 1 ja..
aku xberapa suka ikan2..
tuna ka..salmon ka..
tapi sebab orang belanja,licin la makan..+lapar..
hehehe


3orang makan kena RM65..mahal gak sushi king ni..
hewhewhewhew


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

lepas makan,terus p village mall.
b4 tu singgah jakel jap sebab pipah COD barang niaga dia..

sampai village mall,terus beli tiket wayang..
tengok cerita oujia tu..
movie start 7.55PM,
time beli tiket pukul 5PM

jalan-jalan masuk MR.DIY beli mainan ke Adelia.
time ni rasa rindu dah ke dia..
hehe


beli doll punya rumah 90% macam dalam gambar tu..dapat 3doll dengan sekor anjing..
pastu ada la tv,kerusi meja sofa semua..
harga RM39.
tak tau la semua kedai DIY tu ada ka xdak..
kalau area sungai petani,boleh la p terjah mr diy vmall.

Adelia dia suka mainan jenis gini..
pantang nampak..
belilah,hadiah sebab kena tinggal.
hihihi


~~~~~~~~~~~~~~~

dah settle beli mainan,terus terjah karoke..
1st time wei aku p karoke..
masa zaman bujang muda remaja,aku xsuka p karoke..
xminat..
sebab ras macam semak..

dekat sungai petani,dulu femes karoke jamban RM1/lagu..
gila..ramai belen n rempit ja..HAHAHAHA
not my taste..gittewwww


karoke dekat vmall ni semenggah dan selesa.
orang pun xramai.

kami ambil bilik besar
RM35 untuk 1jam.
free air segala.
layaaannnnnn...
hahaha


melalak semua lagu jiwang ja hahaha
pipah lagu siam pun dia balun..
lawak gila..keras perut aku gelak..
hahahaha


ehem...
=p

pipah kojaq,aku nyanyi dia rekod hantar dekat eli..
pastu eli kata
"tu u nyanyi ka zikir"
HAHAHAHHAHAHA


semua lagu jiwang ja uoll
agnes monica-tanpa kekasihku
siti sarah-saat hilang cintamu
siti nurhaliza- kesilapanku keegoanmu
yatzen-Tiara

HAHAHAHAH
motif aku nyanyi lagu2 ni pun xtau..
men boh ja..

hilang sat tekanan jadi bini,surirumah n mak orang..
kakakakaka

~~~~~~~~~~~~~~~~


cukup sejam,lepak-lepak depan tangga wayang tu..
dia ada buat tempat duduk..

Pipah..
kawan dari form1
kenal time orentasi..
xsangka ngam sampai sekarang.

dulu zaman kendos,pipah dia dah matang gila..
aku ja dok mengendos lagi..
hahaha
dia form1 dah siap pandai beli majalah remaja..
aku dok belajaq baca majalah dekat dia la..

time tu dok dengan ayah..
mana la nak terdedah dengan benda-benda lagha..
hahaha
aku beli majalah omputih yang jeneh ada poster pun ayah buang..
lekat poster penyanyi mat saleh dekat dinding bilik,bangun esok pagi tengok dah dok bawah dah..
hihihi

dulu selalu gak tidur rumah pipah..
kenal family semua..
sebab rumah tok pipah selang 3rumah ja dari rumah ayah.


aku dengan pipah dedua gila hello kitty
hehehe
kalau aku jumpa hello kitty yang comel,mesti ingat dekat dia..
hehehe



tengah lepak-lepak,pipah ajak try macaroon kedai ni..
gila lawa nak mampos deco kedai..
style gila..


lawa gila kedai ni..
simple ja.


macaroon dia RM5 sebijik,aku xpernah try pun sebab tau mahai..pastu cinonet..
tapi pipah saja nak bagi rasa..
ok la..
beli-beli,ioll rasa..
pipah beli 4flavor
aku ras yang warna gold tu..
manis ding-ding ding

aku kurang manis-manis ni..
macaroon ni memang jenis manis kan..
so makan 2gigit ja..
yang lain-lain dah xmampu nak makan..


~~~~~~~~~~~~~

dok sat situ,pastu masuk tengok movie..
tak ramai orang..
tapi nasib aku malang,duduk dekat sebelah manusia jakun..

ada 3-4orang pmpn jakun mana ntah,sepanjang cerita depa bersembang..
aku rasa nak cepuk sekoq-sekoq

2x aku suruh diam..memula aku buat bunyi "syyyyyyyyhhhhhhhhhh"..2x buat bunyi tu..last sekali aku bisik dekat pmpn jakun sebelah aku yang suara dia paling kuat tu.. "nak sembang kuat-kuat p masuk toilet,sini bukan toilet"
baru diam. tu pun dah hujung-hujung.
bangang.

kalau rasa nak sembang macam tengok movie dekat rumah,hg donlod jala..
dok jadi bodo buat apa..
serius,bengang aku..

cerita ouija ni,best juga..tapi dia macam cerita hantu yang tersimple pernah aku tengok.
macam xcapai klimak pun..
sebab rasa sat sangat dah settle kes depa..


kalau tengok triller,macam panjang cerita dia..
macam lagi best..
tapi bila tengok..takut dia tu macam xsampai ja..

tapi boleh la..
layan gak la..


~~~~~~~~~~~~~~~


habis movie,terus gerak balik.
sampai-sampai tengok kakak aku n adam pun dah balik dari hospital.

adelia pun relax ja..xda nangis ka apa pun sepanjang aku keluar..
dapat hadiah lagi seronok la dia..


balik kali ni,xsempat pun jumpa hazana..
dia busy dengan majlis kawen adik ipar dia..
dah la tengah sarat pregnant..

nak jumpa malam pun,eli xda..
makanya,next time la baru jumpa dia n baby..
xsabaooooooooooorrrrrrr..



bye.















Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016