11 October 2014

Movie Review : The Blind Side (2009)

assalamualaikum..




cerita ni best gila!
based on true story...


in real life..




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


cerita dia pasal sorang budak negro yang mak dia penagih dadah dan dia hidup terbiar..
habiskan masa dekat tempat mesin basuh baju..


satu hari,sandra bullock jumpa dia dan tumpangkan dia dekat rumah depa..
memula dia macam pandang yang si negro ni jahat...

tapi bila bangun pagi,dia check barang rumah dia xada yang hilang pun...
tempat budak ni tidur pun,budak ni kemas balik elok-elok.


dia cari budak ni xjumpa,padahal budak ni dah keluar dari rumah tu untuk blah p ke lain dah..
so dia laju-laju panggil dan tumpangkan budak ni lagi..


lama-lama dia suka dengan perangai budak ni...
anak-anak dia pun suka dengan mamat negro ni...


dia jaga mamat negro ni..bagi sekolah...bagi bersukan...
ajar mamat ni sampai pandai..
dan mamat ni cukup sayang dekat family angkat dia...


memang terbaik la lakonan sandra bullock ni..



bila dia dah jaga budak ni..ramai la kawan-kawan dia kutuk dia...
sebab negro kan...tapi dia selamba..tak heran pun apa yang orang kutuk..
dia memang anggap si negro ni anak dia..


negro ni pun sayang adik-adik angkat dia...layan macam adik sendiri..
jaga adik dia gila-gila..


sandra ni beli kereta dekat dia..
pastu negro ni accident time bawa adik angkat dia yang bongsu..
dia tahan airbag dari kena adik dia sampai tangan berdarah2..
punya la sayang adik..



sampai la negro ni dapat macam-macam offer dari sek dan team football sebab mamat ni terer..
macamana ramainya orang datang offer dia...
macamana dia gelabah nak pilih sebab nak kena berjauhan dengan family angkat dia..



last...
happy ending...


story ni ringan dan best..
confirm menangis!!!
hahahahha



cepat p tengok!!best!


Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016