10 September 2014

Roti Poket Pocoyo untuk breakfast Adelia.

assalamualaikum..



breakfast roti gardenia,a.ka roti poket.


resepi dan idea ni aku dapat dari facebook, terima kasih pada pencipta roti poket ni..
:)



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


roti gardenia 2keping.
telur ayam sebiji (pukul mcm nak buat telur dadar,letak garam sikit)
breadcrumbs
pure olive oil (guna untuk mengoreng)

cara cara dia :

cantum kedua-dua roti,tekan dedua roti tu sampai nipis,aku tekan guna jari ja..
tekap roti yang dah nipis tu guna mangkuk atau cawan.




celup dalam telur yang kita dah pukul tu,gulingkan dalam breadcrumbs.
panas api, goreng sampai nampak breadcrumb tu masak.

nnt roti akan jdi gelembung macam roti arab.
angkat dan sejukkan.


dah sejuk boleh potong/gunting.


~~~~~~~~~~~~~~~~


inti poket.

inti poket terpulang,macam adelia dia suka telur..
so aku cuma buat telur hancur ja..

time nak makan aku tekan bahagian terbuka tu,sebab takut tumpah plak kalau xtutup.



senang gila!
xsampai 10minit pun.


selamat mencuba!


Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016