24 September 2014

2014: Surprise untuk suami ,Happy Birthday b.

assalamualaikum..


Tahun ni tahun ke 4 dapat buat surprise untuk birthday Eli. Aku suka bab2 ni...hehehe..


Time birthday ja dapat sambut macamni..sebab kami tiap kali dekat dengan tarikh anniversary ja..mesti gaduh..
Anniversary yang pertama ja celebrate..
Yang lain kelaut.


So tahun ni surprise xda gempak2..xjadi HAHAHAHAHA
1bulan awal aku dah pikir nak buat surprise apa...
Dah 3tahun asyik bagi bunga ja..
Tahun ni ingat nak lain sikit la..


So plan last minit..
Esok birthday dia..harini baru plan..
Selamat la tahun ni pun ada yang dapat bantu aku.

Tq anis.
Anis ni cousin Eli.
Kebetulan anis still ada lagi dekat UKM
So aku minta anis datang rumah.


Anis sampai,terus gerak p tesco Nilai sebab nak beli pembalut hadiah dengan kad.
Pastu p SR untuk beli cake.

Kebetulan,minggu birthday Eli,Eli keja siang.so memang berjalan lancar la apa yang aku plan last minit ni..

Ni aku bawa nyorok kek tu dalam peti ais ..
Eli cari sampai kesudah xjumpa..
Hewhewhew


Cake beli slice macamni ja..
Tu pun aku men beli ja..



Budak paling excited sekali..
Hahahaha..
Tepat jam 12 gitu,aku bawa keluar kek..letak dekat pinggan ni..
Bagi adelia bawa ke apak dia..

Excited kemain dia..dia yang nak tiup lilin..
Rugi sebab video xambil..
Nyanyi happy birthday lebih kurang,tiup lilin bagai..settle.

~~~~~~~~~~~~~~~~

Hadiah,patutnya sampai 28hb siang tu..aku beli online ja..beli dari Zalora..
COD..

Tapi dia xsampai 28hb,dia sampai 29hb..
Habis kelaut surprise yang aku plan tau...
Hahahha



1card dari Adelia.
1card dari mak Adelia
Hehehe



Sampai ja hadiah tu terus balut laju2..
Kebetulan hari jumaat tu dia xda..sebab ada keja dekat Klang.

 mood nak setup surprise pun memang zero..sebab hadiah sampai lambat..
Makanya,
Masa apak dia sampai rumah,aku suruh ja adelia berdiri tepacak dekat pintu sambil pegang hadiah ni..

Sengih2 la Eli..sebab dapat barang yang dia nak..

Beli hadiah pun last minit..27hb baru beli dan bayar..sebab time 27hb tu baru aku ingat apa benda yang Eli suka n tengah kumpoi duit nk beli..


Eli ni cerewet..bab baju..bab kasut..bab segala galanya...taste kami memang berbeza...tapi minat sama..cuma cerewet dia tu aku pun kalah.

So susah gak aku nak memandai mandai beli..sakgi beli..dia xminat,xsuka..dia jeneh kutuk depan2 muka..meluat ioll hahaha..

Tu pun time nak beli kasut yang dia berkenan dah lama tu..jenuh aku pikiaq nak cong macamana untuk tau saiz kaki dia..

Wasap semua dia jeneh reply xmau habaq saiz..last tengok saiz kasut yang sedia ada..pastu gamble ja beli..
Selamat muat..


Itu ja utk tahun ni..
1st time aku beli hadiah untuk Eli selama aku kenal dia..


Semoga tahun depan ada rezeki untuk sambut bertiga lagi..


"Happy birthday syg..i dgn adelia sayang u sgt2.."


Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016