2 August 2014

Raya 2014 : Raya Pertama yang akan diingati sampai bila-bila.

assalamualaikum..


Raya tahun ni turn beraya dekat kg aku dulu. So raya 1st ,kami beraya dekat rumah mak,di tikam batu.

Dalam gambar semua ada,kecuali adik tat..dia xcuti..kena keja..kurang la keseronokkan tu.. sikit2 asyik teringat dia ja ..gambar makanan semua x layoq pun dekat dia..layoq gambar raya ja..
Huhuhuhu


Tahun ni raya pun sederhana.
Dan boleh dikatakan raya paling sedih sekali dalam hidup family aku.

Anak menakan aku,cancer tulang dan saraf..dah stage 4 dah.
Syukur la..doktor bagi dia balik beraya dengan kami.

Kebiasaan hari raya,kami akan ke kubur n ziarah adik beradik..berkumpul ramai2..tapi tahun ni,xdapat macam tu..sebab adam xboleh terdedah dekat tempat orang ramai..n adam pun xkuat nk jalan2..dia kena banyak baring..


Adelia dan abg adam.
Susut sangat badan adam.
Adam umur 4tahun.
Tapi nampak sama besar dengan adelia.

Adelia pun selamat la mcm faham..dia xkacau adam..xberebut mainan dengan adam.
Dia cuma dok ja tepi tengok adam main..

Adam pun nampak macam seronok ada adelia...tapi tu la..xdapat main sama2..sebab adam xberapa kuat nak jalan n berlari..



 Pagi raya siap depa dulu... pastu depa duduk luar main n makan sama sama.

Adelia nampak enjoy ja walau abg adam cuma main sambil duduk..
Adelia punya terkinja kinja tepi adam..
Seriau aku..takut dia pijak kaki adam..
Adam pun layan ja..sambil duk suruh adelia duduk betoi2..
😊😊

Adelia - Adam - mat (ayah adam) -maisarah (adik adam)




Adam siap awal juga sebab lepas tu dia nk kena p hosptal cucuk ubat. Dia suka makan maruku yang panjang2 tu..sebalang dia bawa time p hosptal..balik2 tgk..tggal setengah balang ja maruku tu..
Syokkk tgk dia lalu makan..


Aku suap nasi pun dia makan banyak gila..
Walau lauk simple ja yang dia boleh makan..

Adam dekat hospital.
Hari2 kena p hospital.
Hari2 kena cucuk.
Ya hari hari kena cucuk.

Semoga adam terus kuat.
Semoga kakak dan abg ipar aku tabah jaga anak syurga ni.


~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sebelum adam ke hosptal.


Tempat dah ready untuk snap gambar 1family.


Alhamdulillah.
Semoga jodoh kami bertiga kuat.
Tahun ke 4 kami beraya sebagai suami isteri.
Tahun ke 2 beraya sebagai mak ayah.


Xcukup korum.
Best kalau ayah dengan tat ada sekali dalam gambar..


Part ada ayah tu,memang angan -angan jala..gambar raya sekeluarga memang akan kurang dekat situ since aku umur 6tahun.untung sapa yang mak ayah dia still together.


Mak ioll tahun ni senyum kemain..sebab gigi baru..hehehehe..selalu mak dia xmau kami tangkap gambar dia sbb dia segan gigi xcantik..tapi tahun ni..tanpa segan silu ..
😄😄😄


Tengkiyu jonz sebab tolong snap gambar.
Tengah along dok setting camera..tengok2 jan jonz sampai..lega. 
Dapat juga gambar family yang cantik.



Adam - mak - Along


Family kakak aku.
Semoga depa diberi kekuatan.
Semoga depa tabah.
Semoga ada ganjaran yang hebat utk depa.


~~~~~~~~~~~~~~~

Lepas dah beraya..
Padahal aku lupa nk beraya dengan Eli..
Hahaha

Lex2..sembang..adam pun time ni tengah otw p hosptal..tggal la aku,Eli,jan,jonz,along,mak,maisarah n adelia..


Aku lepak sembang dengan jonz..Eli lepak sapkok dengan janz.
Along jaga adelia n maisarah.
Mak masak..

Lepas tu family paksu pun sampai..

Paksu mai dengan makcik sekali.
Makcik pakai baju kurung merah..
Yang lain paksu n anak2..
Adam xda dalam gambar,sebab xda mood.
Baru balik hospital.

So dia main sorang2 dalam rumah..


Petang sikit paklang sampai.
Kemain seronok adam..

Dia tengah cerita dekat mana nurse cucuk utk kimo.
Kesian sangat.bergenang ayaq mata aku..


Time paklang sampai mek ni tengan tidoq..
Kemain tau dia dgn maisarah tidoq..
Sampai dekat maghrib baru depa 2 sedaq...
Dah mcm p berkebun ..hahahha



Gambar raya berdua katanya..
Depa dok panggil adelia suruh dok depan..
Mak apak dia suh adelia main jauh2..
Hahaha..
Selamat adelia mendengar kata..
Hewhewhewhew

Dengan along bambambam
Hahahahaa..


Itu lah cerita raya aku untuk tahun ni.
Semoga allah bagi kekuatan untuk kami sekeluarga.
Semoga adam dapat sembuh walau pun doktor cakap 10% ja peluang yang ada..

Semoga adam terus steady dan kuat.
Amin.







Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016