9 July 2014

raya 2014 : Persiapan hari raya tahun ini.

assalamualaikum..


persiapan raya tahun ni ala-ala kadar ja..
mood nak raya pun 30-70.
tp tetap beli baju raya semua..

cerita pasal persiapan raya tahun ni..aku dah beli baju raya hari ke2 berpuasa.
time tu excited n berita sedih belum sampai.
sehelai Eli belanja,sehelai lagi guna duit sendiri.

berat aku alhamdulillah dah nak capai 55kg.
cuma perut ja berombak lagi..


kuih raya, semua Eli yang handle.
aku xorder apa-apa tahun ni..
aku settle baju raya diri sendiri,Eli dengan baju Adelia ja.


~~~~~~~~~~~~~~



tahun lepas baju raya pun aku beli online juga..
 beli dari RinaSalleh.
jubah RM219 kot xsilap..
kain puas hati..
kualiti AAA



tahun lepas warna ni..



tahun lepas ,baju aku dengan tudung memang beli online.
puasa minggu ke2 dah beli,tudung ja beli online last minit.
tahun lepas tudung veli dari ig @vanillarose.



~~~~~~~~~~~
tahun ni pun beli online.
senang.
Pilihan warna tahun ni : Red Wine dengan Emerald Green.



ni baju yang aku dah selamat beli untuk pakai raya.
sehelai dalam RM179 ..beli 2helai dapat la diskaun sikit postage..
ig @alshawlsmalaysia ni semua baju dia custom made.
order ikut saiz yang dia bagi..

berkenan sangat aku tengok..
lagi pun budak yang jual ni tinggi 157cm juga..cuma dia kurus la..sebab dia pakai saiz XS.
aku pakai saiz M
hewhewhewhew


untuk Eli , aku plan nak beli jakel set Zizan Razak.
Eli cerewet baB baju,maka memang kena p tengok depan-depan..
tapi nak tunggu baju aku sampai dulu,baru p beli, nak sedondon..gittewwwww


baju adelia dah 2tahun berturut beli dekat bazaar raya klang. sebab sana besaq gila bazaar dia..
macam-macam pilihan dok ada..larat dengan xlarat jalan ja..

tahun ni ingat nak beli baju kurung dekat adelia..
sebab dia dah tinggi..rambut pun dah banyak...
tahun lepas dia pakai baju dress biasa ja..
xada baju kurung..
tahun ni kita bagi dia pakai kain..hehehe


~~~~~~~~~~~~~~

kasut raya,macam biasa,beli online juga..
aku dah beli lama..xpakai-pakai..
beli dari zalora..

kasut raya ioll katanya...
beli kemain dah berkurun..
hehehe

Zalora bab shipping memang AAA+
tapi kalau musim-musim nak raya ni tak tau la macamana..
nak selamat,beli before ramadhan.
sure 100% harini bayar,esok sampai.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 tudung just pakai shawl yang aku beli online dari ig @colourofrangoli
beli borong haritu sekali 20helai..pakai sampai muntah.
harga lebih kurang beli borong dekat jalan Tar,makanya baik aku beli online..
bayar postage RM8 sahaja untuk 20helai shawl.

jiwa pun xterseksa dari hadap jem.
tunggu sampai depan pintu ja..



persiapan aku dah boleh dikatakan 100% siap.
lepas ni settle Eli dengan Adelia ja..



~~~~~~~~~~~~~~~~


selamat berpuasa!







Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016