1 July 2014

Movie Review : Serendipity

assalamualaikum..

ni movie tahun 2001. dah 13tahun oi..baru nak tengok.cerita cinta cinta..BEST!..jalan cerita dia ringan..simple tapi bawa kesan..gittewww..tak rugi tengok. hero n heroin smart n cantik....tu penting


can once in lifetime happen twice?


ok cerita dia pasai seorang perempuan yang nama sara p shopping dekat new york,shopping untuk krismas,ntah macamana terjumpa dengan lelaki nama jon time nak beli hand sock.

jon ni pandang ja sara terus jatuh cinta pandang pertama. tapi sara ni xrasa apa-apa sebab bagi dia benda tu biasa. tapi bila sembang sembang,dia macam tertarik juga pada si josh tu..tapi dia waswas.

tapi si jon tu xtau pun nama perempuan ni sara..last bila perempuan tu nak blah,baru dia tanya nama..tapi perempuan tu ajak dia main 3game.



jon tulis nama dan no fon dia dekat sekeping duit kertas,pastu sara tu p beli benda dekat 1kedai, sara ni kata, kalau duit yang ada no fon dan nama jon tu kembali dekat tangan dia..maka dia akan percaya yang jon ni jodoh dia..


game ke2, sara ni akan tulis nama dan no fon dekat 1novel dan akan jual dekat kedai-kedai buku,so si jon ni kena cari..novel si sara tu,banyak cetakan..so si jon ni mesti cari novel yang ada nama dan no fon sara..


pastu game ke3, 
dia ajak jon ni naik lif yang berasingan, tekan number lif tu tanpa tau apa number yang sara ni tekan..sara tekan no.23,nak dijadikan cerita si jon ni pun tekan no.23..tapiiiiiiiii...lif jon ni dia berhenti berhenti di setiap tingkat..makanya,sara sampai dulu tingkat 23..dan sara ni macam frust sebab si jon tu xsampai-sampai..dan dia anggap yang laki tu memang bukan jodoh dia..dia pun blah...dan balik ke tempat asal dia..


beberapa tahun kemudian..



si jon ni dah nak kawen...dan si sara ni pun dah bertunang...tapi depa still ingat each other..
si sara ni terbang balik ke new york..dan jon ni pun cari dia semula..

duit yang ada nama dan no fon si jon tu akhirnya,sampai semula ke tangan sara..
buku yang si sara tulis nama dan no fon pun sampai ke tangan jon..


last last..happy ending!


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

jodoh....p mai p mai..last-last berjumpa semula...


sila ler tengok..
hehehe

best!

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016