18 June 2014

Review Movie : The Odd Life of Timothy Green

assalamualaikum..

Now memang aku isi masa lapang lex-lex dekat rumah layan movie, tengah mood layan movie yang romantik n y mood happy happy. Nak layan cerita horror dah xkuat sangat hati..makanya,Eli suruh aku layan movie-movie macam ni..





The Odd Life of Timothy Green,pelakon yang aku kenal pun sorang ja..Lulz. 
Jennifer Garner heroin dalam cerita ni..
rating movie ni dekat imdb 6.6/10
sebab rating atas pada 5,maka aku pun download.
masuk pendrive,layan dekat tv.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


 cerita ni pasal kapel suami isteri yang tak ada rezeki nak timang baby,berkali-kali depa try..tapi xberjaya. doktor kata memang tak ada harapan..mak depa balik dengan hampa.


dekat rumah,laki tu pujuk isteri dia..cakap jgn give up..depa pun tulis apa yang depa nak anak depa jadi..
depa tulis atas note pad kecik,koyakkan pastu masuk dalam 1box kayu..

depa nak anak depa pandai main bola,sbb laki tu kaki bangku..
depa nak anak depa jadi pak lawak macam ayah angkt pmpn tu..
depa nak anak depa jadi penyayang
depa nak anak depa xjdi penipu..
macam-macam la depa angan2..
pastu depa tanam kotak tu dalam kebun bunga depan rumah depa..





malam tu,ribut angin kencang ..tiba-tiba,ddalam bilik baby depa ada sorang budak laki yang kotor dengan tanah..tengah main globe snow bunyi bunyi tu..

dan budak tu panggil depa "ayah & makk"


*time ni aku emo dah HAHAHAHA*


pmpn tu bersihkan budak tu dan tgk ada daun-daun dekat kaki dia..
depa pun bela budak ni dan anggap budak ni macam anak depa..
depa bagi budak laki ni pakai stoking untuk lindung daun yang ada dekat kaki dia..




selama budak ni duduk dengan depa,depa banyak belajar jadi mak dan ayah..
banyak benda yang depa belajar dengan budak ni..

budak ni dia jeneh xada selindung-selindung..kalau buruk,dia kata buruk..gittewww
sampai mak dia kena buang keja sebab terlalu berterus terang..
budak ni juga yang bagi semangat dekat mak ayah dia untuk buat benda yang mak ayah dia pikir benda tu mustahil untuk dibuat..
tapi mak ayah dia sahut apa y budak tu cabar dan berjaya cipta pencil dari daun!


sampai la satu hari, satu persatu daun yang ada dekat kaki budak tu gugur dan kering..
tapi dia rahsia kan dari mak ayah dia..
sebab dia xnak depa sedih dan dia tau if bagi tau pun,mak ayah dia xdapat buat apa-apa..



last...budak tu kembali ke tempat asal dia..iaitu TANAH.


masa budak tu blah..memang sedih gila..
jennifer garner tu serius pandai gila berlakon..dengan aku-aku sekali menangis..


movie ni jalan cerita dia ringan..tapi best..
tak berat kepala nak pikiaq..
pastu moral yang filem ni cuba nak sampaikan memang sampai. gittewww..


mak ayah memang kekuatan untuk seorang anak..
mak ayah kena support anak,walau benda tu nampak kecik dekat mata mak ayah,tp nampak besaq pada mata anak..
jangan pandang rendah pada anak sendiri...


apa pun memang best la..
layaaannnnn..




p/s : aku xstory keseluruhan,tengok sendiri..sebab banyak part yang memang tangkap sampa ke hati.
hehehe


Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016