10 May 2014

Tempatan Fest 6, Pantai Teluk Cempedak.

assalamualaikum..


Lama xupdate blog..busy gila..zzzzzZzzzz..
Nak cerita pasal event haritu..


3,4 mei haritu aku join event tempatanfest 6, buat dekat pantai teluk cempedak.

2hari stat sana,tinggal Adelia dekat SIL.
Rindu gila weh..
1st time tggal dia lama mcm tu..

~~~~~~~~~~


Kami gerak Sabtu pagi,gerak pukul 4.30pagi..sampai kuantan pukul 8.30pagi.
Setup kedai..breakfast semua..
Relax-relax dekat booth.

Booth aku sebelah dengan booth eli.


Breakfast nasi lemak.
Sedap! Tapi harga memang mahal la..


Orang start ramai pukul 12 gitu...time tu kami sekor pun xmandi lagi..
Sebab nk tggu check in hotel pukul 1.


Selfie luuuu..
Ni ler partner aku,merangkap adik bongsu 1bapak 1mak.

Tat nama diberi..hihi
Tat dia bleh plak magrain pagi tu..
Selamat dh tengahri sikit,dia dh ok..


Aku memang keturunan migrain..ayah dgn kakak aku ja xda magrain..

Aku,along dgn tat n mak memang silap sikit..mesti magrain.

Aku coklat..kopi semua xbleh mkn..
Kalau x..nnt sakit kepala n magrain..gittewww..


Partner aku lagi sorang,nan ado..berpantang sebab baru llepas bersalin.


~~~~~~~~

Crowd dekat kuantan not bad..tapi kuasa membeli agak kurang..tapi xla teruk..just nice..

Syok berniaga ..


Sempat juga selfie walau xmandi..
Hewhewhewhewhew


~~~~~~~~~~

Makan dekat pantai teluk cempedak ni sangat sangat tak menghampakan.
Sedap,walau harga agak kapak.



Aku petang tu mkn,nasi goreng kampung,telur dadar dgn air kosong, RM6.
Mahal...sebab portion kecik gila wei..
Tapi tu la..SEDAP!!


Malam plak dinner makan chicken chop.
Sedap dan murah!

Sumpah sedap!!
Rm12 ja uoll.
Besaq ayam dia..
Isi sesaja,kulit nipis elok..tepung dia sedap!
Kuah blackpepper dia sedap.


~~~~~~~~


Aku buat bracelets juga.
Semua beads aku import dari US,tiada di jual dekat Malaysia. Stock limited.

Cantik tak?  
Semua sold out.
Setiap design ada 6pcs sahaja.
Limited gitteewww

Lepas ni dah xreastock design jasmine n yang lain2...cuma restock design clarissa ja..
N ada design baru..

Follow la instagram @thealethea,if nak beli ..hihih.
Bead aku memang open utk pembelian on9 dulu..

~~~~~~~~~

Ok. Dah mandi.
Hahahaha

Hotel aku booking online.
Memula nak duduk hotel sri malaysia.
Tq kila nordin sebab bagitau pasal hotel.


Last,duduk dekat vivo hotel.5km dari pantai.
Sebelah dengan satay zul.

Rate bilik RM105 satu malam.
Bilik memang boom!!! Best!
Besar dan selesa.

Tak ambil pun gambar..sebab rushing.
Uoll boleh tengok website dia..
Memang selesa dan sangat bersih.
Cuma xda breakfast ..


~~~~~~~~~~~

Hari ke-2.

Selfie dalam toilet hotel.
Baju beli dari abstraxjingga.
Rm60 sehelai.
Baju dia kain sedap.

Siap-siap pukul 9pagi dah terpacak dekat booth,kena p awal sebab parking susah gila kalau lambat..


Settle settup booth,p makan tempat yang sama..walau mahal..tapi sodap.

Aku mkn nasi goreng ala ala arwah tok.
Yang masak ni pun makcik pangkat pangkat tok juga..sedapppp wei nasi goreng dia..selambak aku mkn..siap tambah 2kali hahahha..
Memang sedap!!


Laki bini gaduh baik gaduh baik..
Dedua rindu anak.




Adelia selama 2hari kena tggal..
SIL kata dia ok..main sorang2 kalau abg iman n kak mia tidoq..

Lega la dia steady...tapi risau n ingat sungguh dekat dia..
Rindu membuak2 uoll..
Matikkkk la mcmna nk tggal byk hari if jadi aku nk travel jimba2 nanti..
T_____T


~~~~~~~~



Alhamdulillah,baju signature hitam dan grey, SOLD OUT!!

Raglan still ada stock.
Sambutan pun not bad.


~~~~~~

Kepada warga kuantan, tq atas sambutan dari uoll.
Jumpa lagi. 
:)


P/s : buat masa sekarang,jualan melalui on9 xda utk baju..insyallah jumpa di event akan datang. :)


Follow lewww instagram 
@thealethea
@thealethea
@thealethea


#lokaluntukgadis
#thealethea
#braceletsthealethea
#lokal
#lokalah
















Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016