29 May 2014

Diet cara Faezah ELai.

assalamualaikum..



Semalam aku saja usha usha instagram faezahelai.. gila oi..badan dia macam barbie. Berat dia dari 56kg turun jadi 46kg.

Aku scroll scroll sampai la jumpa 1gambar,dia buat Q&A dengan fans dia..fans dia boleh tanya pasal macamana dia diet..


Gigih ok aku baca komen2.. so now dapat la gambaran macamana dia boleh kurus.


1. Dia diet kira kalori.

2. Sehari dia ambil 500-700kalori only.

3. Hari hari dia makan nasi dan kurangkan lauk. Sebab lauk kalori tinggi dari nasi.

4. Sehari buat 40min senaman.

5. Buat sit up 50kali sebanyak 3set. Pagi 50kali,tghri 50kali,malam 50kali. Dapat sehari 150kali sit up.

6. Pagi makan banyak,sebab kita ada 1hari untuk burn kalori.



6point yang aku dapat. So aku dah bjaya 3hari diet kalori..susah wei... tapi mudah dari diet atkins semua... 

Tiap kali nak makan,kena rujuk list makanan.. sebab nk kira kalori kan.. macam aku mudah sebab guna apps.


Apps : myfitnesspall

Aku dah 3hari la berjaya makan setakat 700kalori gitu..


Faezah elai dapat turun berat 10kg dalam masa 2bulan. Dia xmakan ubat kurus..just diet cara kira kalori ja..

Kawan kawan aku pun ramai yang berjaya kurus dengan cara kira kalori ni..

Hg boleh makan apa saja..
Kicap sos gula nasi mee bihun...
Tapi kena kira kalori dan kurangkan kuantiti makanan.



Macam semalam,aku breakfast bihum goreng..tengahari aku skip makan..makan epal hijau 2biji pukul 6 gitu..malam dah xmakan..


Siapa yang nak diet kalori ni,faezah elai tu tulis..kalau xmampu nak makan 500kalori..makan 700 ke 800kalori..
Sehari badan kita akan burn 1300kalori..
Kalau kita makan lebih dari 1300kalori..memang akan jadi lemak..


Macam aku,aku limitkan kalori yang aku kena makan 1200..xboleh lebih..
Banyak hari aku try nak bagi xlebih..
Tapi xberjaya.. baru 3hari berjaya wei..lepas try banyak hari..


Bila limit kalori 1200sehari,dalam seminggu aku boleh hilang 1kg..itu kalau makan sehari 1200kalori..

Kalau kurang..insyallah boleh turun banyak dalam seminggu..


Good luck pada diri sendiri dan pada org y dalam proses diet juga..


Bye!

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016