26 May 2014

Dapat capai berat idaman 48kg dengan menggunakan apps di smartphone.

assalamualaikum..

Untuk kesekian kalinya,aku on diet semula.
Masuk ni dah 3kali kot on diet.

Haritu on diet dapat bertahan 3minggu..
Pas makan mcm dinosour..terus now berat naik 63kg.
Demmit!


Gambar atas tu,umur 21tahun.
Berat time tu 49kg-50kg.
Pinggang saiz 25.

Now..
Umur 25tahun..
Berat 63kg..
Pinggang saiz 30.

Serius!!
Gemuk!

Haritu jumpa member aku..selamba ja dia tegur..wahhh..berisinya..
Tsssskkkk tssskkkk

Siap ada y kata aku pregnant..
Hahahahaha

Xtau nak nangis ka..nak gelak..
Serius tekanan.

Macam2 style aku cuba..
Diet atkins..
Diet eatclean..
Semua kelaut cina selatan.

Untuk kali ke3 ni..
Azam aku nak diet kira kalori.
Sehari nak makan 1200 kalori only.


Ramai dah kawan aku yang berjaya kurus guna cara diet kalori.
Tambah-tambah orang yang nafsu makan serupa dinosour macam aku..


Terima kasih kak baizura sebab bagitau pasal apps ni.

Myfitnesspal




Aku nk berat 48kg..so seminggu aku mesti turun 1kg.
Untuk turun 1kg,aku kna ambil kalori 1200 sahaja.

Rasa macam senangkan..
Hakikatnya,zzzzZzzzzz


Hari2 apa kita makan..kita log in..
Add to diary..
Type ja makanan yang kita makan tu..
Melayu boleh..english boleh..

Dia siap bleh scan barcode makanan kita k..
Pandai pandai la situ..


So jom join aku makan sambil kira kalori.
Hehehhe..


Now niat nk diet sambil kira kalori,xmau nasi dan xmau makan malam.


Wish me luck bebeh!
Kalau kurus,aku buat kenduri!!!






Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016