14 May 2014

Adelia dah big girl.

assalamualaikum..


Lama x cerita pasal Adelia... adelia dah umur 2tahun 3bulan gitu..


Dia tengah tak sehat..selesema dgn batuk..dah seminggu dah..ni la sakit paling lama..



Adelia now dah boleh bercakap sikit sikit + dengan bahasa alien sikit.

Dah pandai nyanyi twinkle twinkle little star..baba black sheep..

Banyak dah perkataan or ayat pendek yang dia dah pandai sebut.

Bahasa rojak. 
Speaking memanjang.. 
Semua sebab pengaruh dari disney junior.



Ini budak kenal cat..tak kenal kucing..
Kenal frog..xkenal katak..
Kenal cow..tak kenal lembu..
Hahahaha


Jenuh la..


Adelia pandai merajuk..
Pandai manja manja..
Pandai mengamuk...



Rambut dah makin panjang dah..
Aku beli banyak cekak rambut..
Selamat dia nak pakai...
Walaupun kadang kadang pakai sejam gitu ja..

Yang aku perasan,bla dia pakai cekak rambut..dan2 dia mcm baget dia cun hahahaha..
Kemain!



Suka korek hidung..
Feberet uoll.



Rambut dia kadang aku geram..
Sampai dah cucuk mata..
Tapi nak ikat..dia xbagi oi..
Rimas...

Rambut plak ikut macam apak dia..lengkoi2 curly..
Time dia berpeluh..memang kesian..basah mcm mandi..part ni memang ikut apak dia sejibik...



Baju dia tu dari H&M,dapat RM15 ja..sebab diskaun..


Dia suka makan cornflake..
Kadang aku bagi juga coco crunch..
Tapi xselalu..sebab terlampau manis..
Cornflake bleh tahan lagi..


I love mama..walau mama garang mcm singa..hewhewhewhew


Aku memang garang..
Kadang mai mood pms..masyallah..aku memang cepat naik angin...


Tapi aku cuba praktikkan apa yang aku baca pasal nk pujuk anak...


Kita kena peluk dia...if dia tgh marah..peluk...dia nangis peluk..apa saja yang kita nk bagi dia cool down..kita kna peluk..


Aku peluk dia sambil mulut bunyi "syhhhhh"...urut2 belakang dia..


Serius wei...memang dia akan cool down..kalau tgh mengamuk..aku peluk dia pelan2..dia automatik akan jdi manja..merengek gitu...


Si sekarang,if apa2 dia sendiri akan mai dekat aku or apak dia..nk peluk..n dia sendiri akan tepuk belakang kita sambil mulut bunyi "syyyhhh"

Aku pun konpius sapa nk cool down sapa hahaha..


Try la buat..insyallah jdi..



Adelia yang dah banyak akai..
Now dia kan sakit tekak..batuk2..nak apa2..main tunjuk ja..suara xkluaq..
habis kuat pun dgr dia cakap "b..help me"


Semoga Adelia terus dipelihara oleh allah..
Aku n apak dia ,sedaya upaya akan usaha jaga dia...semoga allah pinjamkan dia pada kami lama2...


Aku sehari cium dia..ada la lebih dari 100kali..sat2 cium..huhuhu..

Itu saja cerita pasal Adelia Adli.


Bye.












Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016