22 May 2014

3tahun kawen,hanya sekali celebrate anniversary .

assalamualaikum..



sedih mak nok..
biasa perempuan beria-iya nak sambutkan..
tapi rezeki aku nak sambut anniversary direct xada rezeki.


anniversary pertama ja sambut.tu pun sambut dalam iman ja..
hahaha
p makan-makan dekat alamanda..


anniverssary ke2,xsambut sebab bergaduh.
aku p kunci pintu rumah,kebetulan eli xbawa kunci..pastu dia panggil aku xdengar sebab tidur bilik belakang..pastu hf aku p silent..
wahahahahahha

eli bukan jenis pemarah,tapi haritu,dia punya marah..dasyat gila
kakakakakaka

pastu dia merajuk..
aku pun merajuk,balik kampung..

maka,xsambuttttttttt..
cuma wish bodo-bodo gitu ja..


~~~~~~~~~~~~~~~~


untuk tahun ni..anniversary ke-3,pun xsambut..
sedih ioll
padahal aku dah plan surprise dekat eli..
siap book hotel..

pasal hotel tu eli tau,pasal surprse ja dia xtau..
sekali..dia silap apply cuti..
tsssskkkk..


time tu pulak kami dedua tengah kalut settle print baju niaga..
aku time tu xtau nak gelak ka nak nangis..
burn hotel..burn surprise..


kalini xmerajuk apa pun..
buat lex buat cool jala..


~~~~~~~~~~~~~

cuma aku flashback dalam iman jala..
eli ni dia xromantik mana..
biasa ja..




kami salu juga gaduh..tambah kalau time PMS,aku punya mood macam raksasa..
kesian eli n adelia..


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


tahun ni,memang tahun bekerja simpan duit..
xboleh nak p jalan-jalan..
simpan semua angan-angan nak jejak negara orang..
wuwuwuuwuwu


penat juga..
eli lagi penat..
keja..
niaga..
aku penat jaga anak,niaga..jaga rumah..


macam tak caya dah kawen 3tahun dah..
kalau aku tengah down dengan relationship aku secara tiba-tiba..
mesti aku cuba nak ingat balik kebaikkan eli..
pujuk hati betapa bestnya ada suami..


orang perempuan kan,kadang-kadang mood ok..kadang2 rasa macamana ntah..
aku tak tau la perempuan lain macamana..tapi kalau aku..
memang kadang rasa down..
tiap bulan mesti ada perasaan pelik tu..
perasaan majai secara tiba-tiba..
perasaan nak mengamuk..
perasaan semua benda jadi xkena..
zzzzZZZZZzzzz


aku tak harap banyak..
aku cuma harap,eli akan stay dengan aku n adelia sampai bila-bila..
harap dia xcurang..
harapan setinggi gunung..


aku pun xtau sampai bila dia akan tahan dengan kelemahan dan keburukan aku..
tapi hari-hari aku doa..
moga -moga dia akan tahan sampai dia mati.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


bye.






Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016