21 April 2014

Sweet Escape :: Redang, Mutiara Resort.

assalamualaikum..


Redang ni plan dah lama..kononnya aku nak p ambil lesen diving sekali..tapi last-last,xdapat nak ambil lesen..sebab xda orang nak jaga Adelia,nak tggal xsampai hati. mula dah merajuk nak balik kampung tercinta hahahahha..last-last,aku ikut juga Eli.hewhewhewhew


Adelia pun excited..


gerak malam, pukul 11 dari rumah. kami gerak 2biji kereta.
Eli,aku,adelia,ejat sutrup,kabat,ketai,naning,ryna,suhaili..


drive dekat 8 9jam juga la..sebab sesat barat 
Ejat yang drive sorang-sorang..
aku dengan Eli giliaq2 tidur dekat belakang,sebab adelia kongker seat.
seksa gak la..


muka xmandi..xcukup tidoq..zzzZZZZzzz


2anak dara, 1mak dara.



naik la boat mcm feri kecik ni..45minit gak la..dan la tidoq..
Adelia pun tidoq juga..
jaga2 tengok dah sampai.



time sampai jeti marang tu,lapaq gila babun punya...xsempat nak makan sebab ngam-ngam nak kena naik feri tu..sampai Mutiara Redang,relax-relax sat.. pukul 12.30tghri tu,dapat la lunch.

bilik kami share 3orang perempuan. Eli tidur dengan member-member dia..
Adelia tidur dengan ibunya.


makanan dekat Mutiara Redang ni,biasa-biasa ja. sapa yang mai jeneh relax-relax..ok la..
makan tengah hari tu, depa masak
ayam sambal,ikan goreng,sayur kobis,nasi putih,buah tembikai,sambai belacan,air sirap.
sedaaaaaappppp la bagi aku.
mungkin sebab kebuluran xmakan breakfast.



pukul 3,Eli p diving,tinggal aku dengan Suhaili ja dalam bilik. Ryna p ambil lesen diving.
pas lunch tu,memang hentam tidoq la..ngantuk gila weiiiiiiii



selamat Adelia pun nak tiduq.


pastu sedaq dalam 3.30 macam tu,dok rasa pasepa bilik panas..sekali depa tutup aircond. 
bangun bawa Adelia main pasir.

bilik kami depan laut. so syok la..nyaman ja.



ini budak,suka plak main pasir dengan mandi laut. selalu dia takut.
kemain susah la wei nak ikat rambut dia.
ni pun dapat ikat sebab dia qalit main.

dia main pasir,separuh kepala dia ada pasir saja-saja..
-.-'

pemandangan depan bilik ioll.


mandi manda dengan Adelia sampai pukul 6lebih gitu..
sampai teketaq2 la dia mandi..
suka plak dia mandi..
mula-mula ja dia macam takut ..


pukul 7.30 gitu,dinner.

sementara tunggu dinner,dekat tempat makan tu,memang depa sedia roti untuk kita p makan. nak bakar boleh..nak buh sekaya boleh..buh tuna boleh..roti kalau habis,boleh minta..air panas dengan air sejuk memang sentiasa depa refill.


dinner,lauk macam lunch..cuma ayam depa buat sup..ikan depa buat sambal..
masa aku p ni,ramai umat manusia.. bila dah ramai,macam-macam perangai aku tengok..

jeneh jakun kebuluq makan sorang-sorang sampai 4ketul ikan pun ada..jeneh tak ingat orang belakang. bayangkan lauk habis..xckup untuk orang belakang. Kena tunggu masak lain..padahal ikut2 tukang masak tu dah masak cukup2..tapi sebab ada manusia perangai lahanat..terus jadi xckup..buat malu ja.



~~~~~~~~~~~~~~~~

habis dinner,datttttttttttttiiiiiinnnnnnnnnggggggggggg time!!!

hari pertama,dating depan bilik ja.
sebab adelia tak ada orang nak tengok-tengokkan..dia lena awal gila..
anak dara semua p dating dengan bf.

sembang-sembang kosong..
pastu tidur dengan aman gila!



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

hari kedua : snokeling.

hari kedua breakfast nasi lemak. sedap!
Tu pun aku breakfast dalam bilik ja,eli datang hantar makanan..cik adelia tidur..
eli pagi tu ada snokling pagi sampai pukul 1 gitu..


lepas lunch,aku pula siap-siap p snokling dengan suhaili,ketai n kabat. Eli jaga adelia.
1st time aku nak snokeling oi..ahahaha
jakun gila.



aku kan tak pernah nak snokeling,swimming pun xpandai..bayangkan masuk dalam air asyik terpusing ja..
babun gila!hahahaha
sampai boatman tu kata "ni washing machine ka manusia"..bodo tau!

HAHAHAHAHHA


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dah snokeling 1jam lebih,balik la kepangkuan anak dan suami..wahhhh!gitteww!

sambung mandi pulak dengan Adelia n Eli.


kemain la Adelia seronok mandi...siap kencing dekat tangan ketai dengan naning..hahahaha
rasa panas jaaaaaaa..

hari kedua,dating hampaq kain atas pasir,dok golek2 berdua..hahaha
adelia suhaili tolong jaga,sebab dedua tidoq awal.
syok mak apak adelia,dapat dating atas pasir..hahaha
gila dah lama kot xda masa berdua duaan.


golek2 atas pasiaq 2 3jam,sembang-sembang tengok langit..pastu balik bilik masing-masing.
wasap-wasap sat laki bini,pastu ZZZZZzzzzzzz
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

bilik yang aku duduk tu not bad la..sebab aku ok ja..

bilik dia xda meja atau heater..
memang koboi habis.


ni gambar bilik lama..masa aku duduk tu..depa dah buat lain..so elok la..
tapi kecik dan simple gila.

ada 1katil queen dengan 1katil single.
bilik aircond.
toilet duduk
toilet dia ok..xteruk..bersih la..
air pun laju ..

aku air panas Adelia semua refill dekat tempat makan.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


malam tu ada bbq.

tempat bbq,depan tempat makan.

malam bbq tu..biasaaaaaaaaaaaaaaaaa gila! hahahahha
ayam goreng kfc 2ketul,isi ikan bakar 1ketul,bebola ikan 3ketul sorang,hotdog 1..nasi goreng 
biasa gila kan..

aku dok bayang ada sotong..udang..muahahahha
tapi ok la..makan share2 sorang sikit..


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


esok tu..gerak balik pukul 11 lebih dari jeti mutiara resort.
breakfast pagi tu nasi dagang lauk ayam..sedap nak mamp!

ryna america,aku,suhaili malu2 hehehe
aku sebaya ryna,suhaili tua 1tahun dari aku.
Adelia memang ngam dengan 2orang anak dara ni..dedua jenis suka layan budak.
mak adelia memang banyak relax la!hahahahaha



gambar ni suruh komando ketai snap..
hahahaha
serius gila muka komando ketai time nak tolong snap gambaq



dengan ryna awek naning



gemuk!
lengan manusia mana la yang aku pinjam hahahha



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

auwwwwwwmmmmmm!


gerak balik.



seronok la juga..even aku dengan adelia banyak nganga ja..ahahaha
tapi ok la..Eli pun bijak bahagikan masa.
kalau x..mmg aku merajuk la hewhewhewhew



jangan tanya berapa 1kepala dok dekat sini..sebab aku xtau..eli yang belanja.
huhuhuhuhu
cuma aku ras dalam RM350 kot 1kepala.


sekian,
terima kasih.
:)























Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016