2 April 2014

Cerita tentang The Alethea Apparel di Bukit Jalil.

assalamualaikum..


Baru ada kelapangan .. alhamdulillah, selesai sudah event pertama untuk brand aku sendiri. Lega. Ada juga yang sudi beli baju dari brand Alethea apparel. 


Ketaq ok.. ni bisnes ke4 aku.. memang harapan tu tinggi la... 1st dulu bisnes barang baby ready stock..slow..pastu stop. Mula balik dari awal,buat bisnes pre order barang baby until now..pada masa yang sama aku cuba buat tie dye untuk baby ..tapi xdapat sambutan..so stop sekerat jalan.. Now, aku mula balik..buat lokal brand sendiri. Harap boleh pergi jauh..insyallah. Usaha tangga kejayaan.gittewww,insyallah.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Hari sabtu haritu, 1st day event..malam sebelum tu memang gigih la jahit tag baju sendiri sebab xsempat nak hantar kedai..motat pun datang rumah petang tu..tolong lipat baju dan masukkan dalam plastik. Aku jahit 42helai baju...tat lipat 80helai baju..hewhewhewhew..  Eli pun banyak tolong.. tak terkira pertolongan Eli sepanjang proses nak buat brand Alethea.


Settle jahit dan lipat, aku buat bracelet plak..pastu settle email2 pasal barang baby ...tidoq pun ayam-ayam ja..sebab gabra punya pasal..


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Bangun pagi sabtu tu,tengok ayaq xdak ..terpaksa la mandi dekat rumah SIL.
Memula plan nak pakai kain belang2 ni..tapi aku rasa macam aku jadi megembang..sebelum kena kutuk dengan Eli,baik aku terus tukaq pakai seluar.. 

Tadaaa!!!baru rasa konpiden..
Signature tee alethea+jeans+drmart+sling bag mango.


Sampai bukit jalil around 11pagi.. setup booth apa yang patut..terus gerak p hantar Adelia pulak dekat rumah SIL sorang lagi..


Booth Alethea Apparel.
Ramai juga orang yang datang dan beli..alhamdulillah.
Ok la untuk permulaan kan.

Kami kongsi tapak dengan brand insurgent.
Tq ijat & eli :)


~~~~~~~~~~~~~~

Hari kedua.
Sampai awal.
Adelia macam biasa,tinggal dekat SIL.

Adelia pun steady ja kena tinggal..syok kemain dia..ikut SIL p kenduri sampai xmau balik hehehe..

Rindu wooo tinggal dia dekat 12jam..
Tapi kalau bawa pun..xsesuai..panas dan bising.. kesian plak nak bawa..


Lepak2..sambil layan customer..

Jumpa akak ezy craft.. sebelum ni dok sembang dekat fb ja..
Kak ezy dia buat bantal comel2 yang ada tulisan tu..femes wooo..pernah masuk tv9 dengan paper..
Order dia sentiasa full.. 
Kalau nak usha2 try cari ezlovecraft dekat instagram..

Tq kak,sudi beli baju saya :)


Atiqa ali pakai sweatshirt dari alethea apparel.
Segakkan kan.. atiqa ni owner tudung-tudung labuh . Nak tengok koleksi tudung-tudung dia boleh visit webeelongtogether .

Atiqa ni muda trang tang tang lagi..tapi dah berjaya.. salute!

Tq tiqa.. cool habis..hehehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sepanjang event, motat memang bagi full komitmen..macam xcaya..bangun awal..buka booth dulu.. rasa seronok gila tengok dia dah matang mcm sekarang..


Sekarang, alethea apparel dah buka pembelian melalui online. Kalau sapa-sapa berkenan nak beli sehelai ke 2helai ke.. boleh tengok dekat instagram @thealetheaapparel

Boleh order melalui wasap sahaja.
Untuk pembelian online,ada sale. Sebab nak clear stock bagi habis. So rugi la kalau xbeli.. gittewww..stock sangat terhad.. lengan panjang tinggal beberapa helai ja lagi..sweatshirt macam Atiqa Ali tu pakai tinggal 1helai sahaja lagi tau.. so cepat2 order ok..


~~~~~~~~~~~~

The alethea apparel VS insurgent co.
Bini VS suami


Malaysia distro Thorrrrrbaikkkk!!!
:)












No comments:

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016