6 March 2014

Tempatanfest 5,Paroi Seremban.

assalamualaikum..

Weekend lepas aku follow Eli p event lokal clothing dekat Paroi,Seremban. Stay sana 3hari 2malam dekat hotel Sutera.



Sampai Paroi dalam jam9 lebih-lebih. Eli setup kedai..aku pun lepak2 dengan Adelia dulu..


Pastu p la check in..
Hotel Sutera ni hotel 1bintang kot..
1malam RM120
Ada swimming pool semua.
Not bad la..


So aku lepak bilik ja...malas nak ikut p tapak niaga..sebab Adelia aktif kemain..
Xlarat nak control.

Lepak bilik,layan wonderpet jala..hahaa
Pastu order makan..pejam mata ja order nasi goreng RM14..

Sedap nasi goreng dia..

Lepak-lepak..dengan Adelia langsung tak tidur..aku dapat la lelap sat..biaq dia main dalam bilik..


Pastu keluar swimming plak..Adelia teruja habis hahaha..

Mandi sampai mengigil2 la..
Elok2 mandi semua..bawa naik bilik,mandi bawah shower ,tukar baju semua..cun2 tidoq...

Dari jam 7ptg sampai pukul 9malam dia tidoq..
Lega.

Aku memang baget malas la nak keluar makan,suh eli tapau ja..

Tapi eli kesian..dia ajak juga keluar dari bilik..hihihi..

Aku pun google la makanan apa yang best dekat Paroi..

Padahal dah order chicken chop RM20 kot..
Tapi part ayam memang mengecewakan..

Ayam aku dapat mentah.. bila picit isi sama isi,still keluar darah cair2 warna merah jambu..
Pastu bila bau ayam tu..memang bau xmasak..aku call minta tukar..

Dapat yang baru pun,sama juga..walau dia belah 2ayam tu..tapi still sama mcm y pertama..

Mungkin bagi depa dah masak..tapi aku memang xlalu nak makan..perabih fries jala..dah malas nk tukaq..anggap bukan rezeki aku jala..melayang RM20.

Elok Adelia jaga tidoq,Eli pun sampai.
Ikut dia kemas barang niaga,pastu terus p makan.


Kami makan dekat NASI ARAB DAMSYIK.
Aku google,ramai reviee kata sedap gila.so teruja la nak p..




Nasi dia bagi aku kureng..mayb sebab aku lebih suka nasi yang warna oren tu...
Tapiiiiii sambal dia memang meletop!!!!!sedap nak mampus wei..

Eli memang sebat licin..sebab dia memang suka nasi ni...Adelia pun makan banyak..

Kebab dia, Amid kata sedap..tambah -tambah cicah sos bawang putih tu...

Harga murah..standard kedai nasi arab biasa. Portion memang banyak la..tu kami order set wahid..set untuk 1 orang.

Nasi aku RM12 sepinggan.
Nasi Eli n ijat RM15 sepinggan sebab lamb.
Kebab xingat berapa..

Deco kedai memang arab habis..hehehe..
Berbaloi la untuk uoll cuba..
Kedai dia memang dekat gila2 dengan stadium sukan tu..5min ja dah sampai uoll.

~~~~~~~~~~

Esoknya,rutin yang sama juga..
Lepak dalam bilik ja..
Mandi kolam...
Makan...

Layan si kecik ni main..

Lepak2 sampai lebam.


~~~~~~~~~~~


Lusa,balik.



Camwhore.


Sampai rumah,masak!


 Aku masak kerabu perut dengan ayam goreng.

Settle.


Bye.





No comments:

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016