17 February 2014

Sweet Escape with Soulmate.

assalamualaikum..


Minggu lepas, Eli bawa p jalan-jalan penang. Saja syok2..hehehe.. walau pun only 2hari 1malam dekat Penang..tapi still rasa best. Nak -nak plak Adelia kemain seronok..


Packing kain baju sesiap.
Now Adelia dah ada beg baju sendiri..senang.

Selamat sampai Penang.
Kami stay dekat Hotel Flamingo.


Bilik 711
Tingkat 7


Camwhore lu...
Bilik dia ala2 morib..
Sebijik..cuma morib ada jakuzi..
Sini nan ado..
Pool pun biasa ja sini..

1malam RM200..tu pun diskaun sebab Eli staff MAS. Kalau bukan stagg ioll tak tau kena berapa untuk 1malam.

Toilet sekangkang kera..
Hahaha


Katil single yang dirapatkan.


Tv dengan channel2 biasa..tapi bagus sebab clear siaran dia..


Dok dalam bilik ,relax-relax sat..pastu kami keluar p toys muzeum.

Terpeguna juga la aku tengok koleksi toys dalam ni..gila betoi...
Hobi yang membawa keuntungan.

Masuk museum ni kena sorang RM15.
Budak bawah 2tahun free.

Tempat selesa,kecik ja..tapi dekat 1jam lebih juga la kami duduk dalam ni..belek gila2 hahaha..

Sapa pernah tengok cerita ni?hahaha..
Dulu masa aku kecik2 adalah cerita ni..syok kan..

Settle tengok toys ni, kami gerak p makan laksa dengan ais kacang dekat depan spice garden.

Laksa dia sedap.
Licin ok mangkuk aku makan.
Ais kacang dia ja xbest..sebab aku minta tanpa susu..sebab sure punya Adelia akan join..


Habis dia main...bukan makan pun.. zzzzZzzzZzz

Tapau juga rojak buah..sedap la juga...


Lepak dalam bilik,lex2 jap..turun plak main pool dengan pantai...

Adelia semangat..
Tapi sampai ja pantai terus menangis..takut dengan air pantai..
Padahal usung segala mak nenek bekas pasir..


Kesian sangat dia menangis,aku n eli bawa dia mandi pool..
Tu pun mula2 takut...lama sikit baru steady, siap boleh jln sendiri dalam air..hahaha


Time ni dah steady dah...
Lama juga la berendam..
Syokkkkkkkk...


Aku dah mandi..menyelam semua cukup,baru teringat kata anak sekup bawa 1..hahaha..

Selamat dalam bilik ada tempat blow rambut tu..aku guna benda tu ja bagi anak sekup kering...zzzzZzz


Malam tu janji dengan komal n yaya n wan maq (depa semua kawan eli) nak p makan tempat best..

Semangat siap weiii..
Eli sempat melena..Adelia lagi la lena...sebab siang tu xtidur langsung..



Kami keluar pun dah lewat..
Dalam pukul 9++

Komal bawa makan dekat area hotel juga...chicken chop situ sedap...tapi kedai tepi jalan la..murah pun murah..

Depan sikit ja dari hotel flamingo tu..jalan nk menghala ke batu feringghi..dekat area bus rapid parking.

Dah makan situ...Komal ajak pula makan nasi tomato batu lanchang.

Ramai oi beratur... 
Tapi memang berbaloi...
Sedap nak mampusss oi..
Murah pulak tu...
Nasi 2, ayam 2ketui,acar timun selambak, sotong 1keping,telur sebiji... Rm13 only
Sambai dia memang sedaaaaaappp..
Ayam dia pun sedaaaappp wei...bukan mcm ayam goreng besa tu..

Ni share..padahal aku dh makan 1pinggan dkt kedai hahaha..
Ayam dia tu sedap arrr..komal kata depa goreng guna arang..xtau komal cakap betui ka mohong hahahha..tp memang sedap!

~~~~~~~~~~~~~


Esok tu..bangun lewat..maka xsempat nak breakfast wuwuwuwu..


Nasi beriani kapitan!!!
1st time aku makan...
Baget macam org Keyeeelll hahahahha..
Padahal dlu dok lepak penang haram xp mkn pun..

Sumpah sedap!!!!!
Ni makan sambil lepak2 dengan mael (kawan eli)


Yaya ada gtau kata mee bandung dekat area bukit jambui sedap....pastu sup gurun pun sedap...tapi kami xdan nak cuba...

Sebab terus gerak balik..mak sarimah masuk wad sebab denggi.


Ootd ioll.


~~~~~~~~~~

Bye penang.
Nanti kami jelajah lagi.

 Gitteeww jala cerita pasal sweet escape kami sekeluarga. Santai-santai saja.


Bye.














2 comments:

cikpuanrosliana said...

Sis safiyyah..nasi tomato batu lanchang tu kat mana ye..npak sdap..jumaat ni nak ke sana

safiyyah osman said...

Kak rosliana kna google map..sbb ada dlm map..saya p mlm..xpersan jalan hehee

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016