3 February 2014

Review : PROBIOTICS LABB -512 ,ubat untuk sembelit kanak-kanak .

assalamualaikum..


alhamdulillah,dah nak masuk 2minggu ++ Adelia dah berak tak nangis-nangis. Setelah macam-macam cara aku cuba..homeopati...tukar susu..akhirnya ubat probioatic ni yang paling berkesan.


Haritu ,aku memang susah hati gila-gila sebab Adelia punya selera makan teruk sangat-sangat. Sampai kurus keding,nampak tulang rusuk.. aku ajak apak dia jumpa pakar kanak-kanak. Selalu dok p dekat Banting..tapi tutup pula time kami nak p tu..


aku tanya la dekat facebook,ada kakak yang syorkan bawa ke Klinik Pakar Kanak-Kanak Doktor Saiful. maka google la aku pasal klinik Doktor Saiful ni..dah jumpa,aku call ..sebab tak familiar..


NO 6E, JLN SRI SAGA, TMN SRI SAGA
43000 SG CHUA, KAJANG
(Sebaris Celcom & Affin Bank)
Tel: 03-87335798 / 87367133



Sampai,isi borang..dalam 10minit gitu,jumpa doktor.

aku pun cerita pasal masalah Adelia..

doktor cakap
" masalah dia xmakan ni mungkin ada kena mengena dengan kes sembelit dia..dia takut nak makan sebab dia tau nanti dia berak,dia akan sakit..sebab tu dia terus hilang selera makan..selagi maslah sembelit dia tak settle,selagi tu dia xakan ada selera makan..bagi vitamin pun xakan jdi apa-apa.."

maka Doktor Saiful suggest ubat PROBIOTICS LABB -512 ni.. 



1botol ni RM20 ye.. ada 10biji kapsul.

cara nak makan :-
5hari pertama bagi hari-hari.
1hari 1kapsul..

kena masukkan dalam air masak atau air susu yang dah sejuk..tak boleh suam,tak boleh panas..
kena makesure anak minum sampai titisan terakhir..gittewww


kalau 5hari berturut-turut tengok anak dah ok dari sembelit..stop.. kalau jadi lagi xlega-lega..stop 2hari,lepas tu continue bagi makan 1kapsul selang sehari..

alhamdulillah,Adelia cukup 5kapsul..dah ok dari sembelit.
aku letak dalam air masak..tapi tak habis..so aku letak dalam susu dia yang dah sejuk..tunggu dia betul-betul nak susu..terus bagi yang dah sejuk..so dia memang minum..tak tolak..


kalau bagi time dia dahaga sikit-sikit,dia memang reject susu yang xsuam..kena trick kejam sikit.

now selera makan dia pun dah ok..makan banyaaaaaaaaaakkkk sangat..syukur gila.
dah suka makan ayam..makan telur..sayur hijau dia xnak..kobis carrot dia dah mula nak makan..


cuba la tengok..
kot-kot sesuai dengan anak anda kan..

sharing is caring!




3 comments:

Miera Lieya said...

kapsul ni untuk baby umur berapa ye..??

safiyyah osman said...

Tak sure..akak cuba tny doktor...

Mar Mansor said...

ooo adelia bawah 2 tahun kan?

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016