20 February 2014

Muka bogel depan suami.

assalamualaikum..


Naked face..
Muka bogel/telanjang..

Aku xpandai nak make up..p mana memang sentiasa muka tu bogel ja..bedak pun aku xpakai..


Eli kiranya dari mula kenal aku memang muka bogel ni jala dia dok tengok..bila aku cakap nak make up,kawan mati2 xbagi..hahaha..


ni muka 1st time aku jumpa eli face to face..sebelum tu dok chatting dekat YM ja..xpun facebook..
tukar2 gambar nan ado..tengok dekat album fb saja..hf time tu cikai lagi..ahahaha


dating dulu-dulu pun nan ado aku makeup..muka bogel..gel..gel ja.




ni zaman-zaman dating dengan muka bogel.
aku pulak jenis tak pandai nak melawa..
tau pakai tshirt,jeans,selipar..tak da nk bawa2 handbag k..


now dah kawen..baru pandai nak menyegak macam perempuan..ada la keinginan nak makeup2..tapi sebab laki xsupport..so barang makeup aku beli..semua terbuang gitu ja..xpakai..

dah ada anak pula..rasa diri tu macam dah tua gila..arrrrgggghhhhh..aku stress..
rasa macam mana ntah...

dengan diet asyik la kelaut china selatan..zzzzzZZzz


now dok pikiaq,oatut x aku pakai bedak,pakai eyeliner bila keluar..hahaha..
sebab eli xsupport,so aku takut la..nnti pakai dia buh gelak dekat aku..
APTB!
hhaha



aku pernah tanya eli 

aku : b,kalau i makeup u suka x tengok??
Eli : tak yah make up,xmake up pun dah ok..

puuuiiihhh....menipu .

aku : b, i ingt i nak makeup2 la bila keluar dating..
Eli : *gelak*.. tak yah..i xsuka tengok perempuan makeup.
aku : eleh..bohong!!

aku masa nak snap gambar dalam studio ni,Eli mati2 tak bagi..dia kata xpa..muka bogel xpakai makeup pun dah ok..
aku??haruslah bangkang..ahahhaa
dia bawa la juga aku p beli bedak la apa..

tu pun test make up awal berhari2 ok..
omg..gelabah gila..
ahahaha


~~~~~~~~~~~~~~~~

aku jenis suka tengok perempuan cantik,walaupun dia cuma cantik sebab makeup sekilo..tapi aku still suka..nampak cantik ja..even perempuan tu pakai baju buruk..
tambah-tambah kalau tengok dekat instagram..baju pakai biasa ja,tapi sebab perempuan tu makeup sekilo..nampak canttttttttttttttiiiiiiiiiikkkkkkkkkkkkkk..pastu hati pun meroyan nak cantik juga...
tssskkk.


n aku tertanya-tanya juga,ada x lelaki yang tak suka muka bini dia bogel??
nak bini dia sentiasa pakai bedak...
ada ke xada??


mana ada laki yang xsuka pada kecantikkan ,ye dak.?


bestnya if aku pandai makeup..
tak la asyik tunjuk muka bogel ja depan Eli..

oh lagi 1,Eli paling xsuka if aku pakai mata kaler2 ..dah lama juga la aku tak pakai mata kaler2..
wuwuwuwu.



p/s : doa2 aku bleh kurus. nak hilangkan 7-8kg.


bye.

















12 comments:

Haslinda Sadiken said...

lg cantik bila mu bugelll piya den rase... :)

Siti Nursyamimi said...

piya bogel pun dah cantik bangat dah akk tengok..klu nk makeup nipis2 sekadar alas ok je kot.. tp klu tebal2 xpyhlah.. lg buruk nnt..hehhee

fifi said...

Kulit cantik piya...mekap tak mekap..sama jer.tp laki akak pun tak suka akak mekap ni

Miss N said...

hihi..ada2..husband sy suruh sy makeup bila kuar rumah. tak kira la gi keje ke..or pasar. tp dia suh makeup light2 je.dia tak suka tgk makeup tebal.

Mar Mansor said...

piya memang cantik asli..

~faRahaNis~ said...

ada la piyah.. laki aku pun tak suka jugak aku makeup.. selamat.. sebab aku pun x suka.. 1 brg makeup pun xdak, lagi sadis.. hari2 pakai bedak botoi ja.. haaaaaa

Mimy Hamid said...

Piya muka.bogel flawless..untung x pyh mekap

Fara Dilot said...

muka dah licin cam kulit telur masin rebus dah tayah mekap dah..

alysapunye said...

pya oii...
hang punye muka bogel pon cantik!!!!

tak payah nak tepek bedak bagai pon dah cantik...i jeles tau tak!!!

safiyyah osman said...

Fara dilot : hahahaha..lawak2..

Rilla said...

Piya, tak payah makeup pun cantik, kulit lawa. Husband Rilla pun tak suka Rilla makeup, or lebih prefer Rilla tak mekap. Salah satu sebab nape dia suka Rilla dulu katanya.

Mila Ahmad said...

piya xmake up lagi cantik tau.

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016