8 February 2014

8.2.1989?, Aku dilahirkan.

assalamualaikum..

Genap umur aku 25tahun. Hurrrmmmm... tak tau nak rasa apa... cuma rasa sebak bila ramai yang wish dan doakan yang baik-baik untuk aku. Tq uoll.


Tahun ni, diharapkan aku dapat jadi lebih better. Nak usaha lebih lagi dalam bisnes. Nak jadi mak, isteri dan anak yang baik..


Nak ada brand sendiri...nak luaskan bisnes..nak bagi Adelia pandai a' ba ta..haiishhh ..banyak betul apa yang aku plan tahun ni...moga dipermudahkan.


Hadiah tahun ni xada pun.. Eli beli kek ja sebijik...




Tak ada celebrate apa pun,sebab eli shift malam..kek ni pun kawan dia yang hantar..malu ioll hahaha


Ingat lagi dulu-dulu.. zaman sekolah rendah.. ada la beberapa kali celebrate birthday aku..birthday aku banyak kali celebrate,mungkin sebab aku mulut hingaq..style berzikir dekat telinga ayah or mak 2minggu awal..hahaha..

"Ayah,nnt birthday saya ayah nk bagi apa.."
"Ayah nanti jgn lupa tau birthday saya.."
"Ayah..jadi dak nak beli hadiah birthday saya.."
"Ayah, nnt birthday saya ,saya nak buat makan2 utk kawan.."
"Mak, nnt birthday saya,saya nak kek coklat..nak mkn dkt sekolah dgn kawan2"
"Mak jgn lupa tau order kek coklat time birthday saya.."
"Mak..order dakg kek coklat saya nak tu?"

Gittewwww....


Ayah n mak sarimah or mak fuziah akan celebrate la..panggil kawan2 mai rumah..gittewww..


Kadang2 ciwi p celebrate dekat sekolah time mengaji kafa..

Macam birthday aku tahun ni..5hari awal aku berzikir dekat eli..hahhaha..

Dia dah malas nak layan..kahkahkah..

Haritu aku tanya dia " b u ingat dak tarikh birthday i bila?"..

Eli : " tak tau xingat"


Aku : " pembohong! Eleh u ingat..saja xmau mgaku..malu la tu.." hahahaha


Pastu dedua gelak mcm org gila..#lawakhambar


~~~~~~~~~~~~~~




Kejadian di siang hari.

Aku kemarin n harini memang penat gila mental dan fizikal.. sebab settle pasal stock barang niaga.

Settle.
Disebabkan bulan ni kucar kacir sikit bab pos..aku minta supplier yang handle proses pos rocker fisher price n beberapa item.
Tq banyak-banyak pada Wing n staff2 dia..


Dan start bulan depan, aku hire driver untuk bawa aku p ambil barang.. sebab kesian eli..xcukup tidur.

Aku ads dekat instagram & facebook, alhamdulillah ada yang dah sudi..terima kasih Husna. Harap jadi la apa yang kita plan. 

Nampak macam senang ja aku bisnes kan...tapi sumpah..tak sesenang yang uoll tengok..tapi syukur la dengan rezeki yang ada..kena kuat la kan..atleast dapat la bantu Eli sikit2..family sikit2..


Kalini aku tutup order awal 1hari, dekat 45org juga yang terpaksa aku cancel order.. sebab xda respon & lambat respon email dari aku..maaf byk2 dipinta..

Eli la..dia ajak balik kampung,katanya nak bawa aku dgn Adelia tidur dekat hotel di Penang.. aku sebagai bini yang mithali..mesti la setuju..hihihi..


Panjang plak tulih..


Selamat hari lahir untuk diri sendiri..dan juga selamat hari lahir pada manusia-manusia yang berkongsi tarikh yang sama dengan ioll.


Bye.




2 comments:

DYatie said...

Selamat hari lahir piya. Semoga Allah perkenankan impian piya n permudahkan urusan piya. :)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum.. selamat hari lahir. semoga dikurniakan kesihatan yang baik, sukses dalam hidup dan berbahagia bersama keluarga tercinta (",)

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016