6 January 2014

On Diet,azam nak capai 50-48kg

assalamualaikum..


hye uoll...azam aku paling kuat untuk tahun 2014 ni adalah untuk diet. tengah cuba nak eat clean. tapi tu la..seksa oi.


ni gambar paling latest.
gila scary tgk badan sendiri..
berat aku dalam 54-55kg kot ke 53kg ntah..
tapi dalam 53-55kg la..


masalah aku,
perut memang buncit la..
pastu aku bontot nan ado..
sebab cutting aku jeneh atask besar,pinggang ke bawah kecik.


seluar memang aku still boleh pakai saiz 25-26 gitu..
paha pun sekarang dah ikut sama lebar dengan perut ioll..
stressssssssssssss..


maka aku pun dah mula diet..tak makan nasi..tapi haritu kan aku sakit dekat 2minggu..makanya..terbabas la..baru kemarin dulu start balik.

plan aku nak tinggal nasi atau apa saja yang berkabo tinggi.
gula minyak pun aku nak tinggal.
aku kalau minuman tu xda masalah sebab aku memang jarang minum makanan manis..
bab masak tu..aku memang suka masukkan gula..pastu aku suka samballllllllllllllllll...tskkk..tssskkk




harap-harap menjadi la diet aku nie..
diet dan juga workout.

workout aku download video dari utube ja.. selalu buat depan PC..
sebab adelia konker tv tengok hi5 dengan word world.
huhuhu..


video workout yang aku download

 atau 



antara 2 ni la aku buat,ikut pada mood..lepas buat cardio ni aku buat untuk perut pulak..


atau


dan



ini lah video-video yang aku tengah gigih ikut hari-hari..


masa mula-mula buat, sakit ya allah badan aku...ni dah hari-hari buat,dah xsakit dah badan..kalau tak time aku sakit 2minggu tu..badan aku pun sakit sebab aku workout..menangis-menangis wei aku tahan sakit badan n sakit sebab penyakit tu..

tap now dah steady..dah xsakit badan..alhamdulillah.



wish me luck!!!
jom kuruih sama-sama..
hihihih



bye.













2 comments:

Mar Mansor said...

sama la kita nk diet nih...50kg now..target 45-46kg la cam b4 kawen

Anonymous said...

hahah.. xtahan ade tgn pegang kereta tu.. kikiki

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016