30 December 2013

7 sebab mengapa anda patut dedahkan mainan kayu(wooden toys) kepada anak anda.

assalamualaikum..


1. Melatih anak kita akan menggunakan 100% keupayaan fizikal(movement &motor skill). --AnaK kita akan terpaksa menggunakan anggota fizikal seperti tangan,jari,dan kaki untuk menolak,menarik mengerakkan permainan kerana wooden toys tidak menggunakan bateri untuk bergerak,tiada sebarang button boleh ditekan.


2. Dapat membantu meningkatkan daya imaginasi anak(Develop Creativity & Imagination.). -- dapat melatih imaginasi anak dengan puzzle wooden toys atau mencantum part by part.

3. Meningkatkan kemahiran berfikir dengan logik (Enhance Logic Skills.)


4. Anak akan lebih banyak berfikir bila bermain dengan wooden toys (Develop Problem Solving skills.).


5. Anda akan banyak menggunakan tangan dan mata (Develop Hand Eye Coordination.)


6. Tidak bertoksik dan selamat pada anak dan enviroment.


7. Senang di cuci. Kita hanya perlu lap dengan air bersih dan biarkan dibawah matahari untuk beberapa jam(dapat bunuh kuman).





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Aku pun baru mula dedahkan adelia dengan wooden toys, memang bila dia main wooden toys ni dia akan jadi qalit..qalit susun-susun..qalit cantum-cantum..

aku plan tahun 2014 ni ,aku akan beli banyak wooden toys untuk dia..biar dia asah motor skill dia..

ni yang ioll target nak beli untuk Adelia..sapa2 nak join beli dengan harga borong..jom join aku..kalau harga pasaran dekat RM300++
aku offer RM185 INC POS..
kalau nak order masuk sini k www.atasrakcollection.com.my
under kategori kids educational wooden toys.
Design untuk boy pun ada...harga sama..

cantikkan??..dia ada 5jenis games..setiap satu games tu ada benefit dia tersendiri..lagi satu material dia kayu yang berkualiti..memang tahan gila-gila..cat dia pun bukan cat cikai..memang selamat untuk anak kita..gittewwww



ni pun masuk dalam target juga...hehehe



ni adelia dah ada satu..
dah naik boring dia main..




ini pun ada..
ini pun bagus..
tapi adelia dia suka give up bila main benda ni..
tapi bagus untuk motor skill dan oleh kembangkan daya imaginasi dia..


so uoll..marilah kita beli wooden toys banyak-banyak..bagus untuk kita bantu kembangkan skill yang ada pada anak-anak.


kalau nak join beli borong..uoll p website k..
www.atasrakcollection.com.my

harga memang ioll bagi rendah..berbaloi insyallah..
kalau nak join pre order dis-jan 2014 pun boleh..still dibuka lagi sampai 7jan 2014.


bye.

1 comment:

eug|ena said...

awak, menarik lah wooden toys ni.. teringin nak beli jugak tp website tu mcm under maintenance td.. hopefully jap lg boleh bukak dah..
thanks for sharing :)

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016