25 November 2013

Make Up Untuk Family Photoshoot.

assalamualaikum..


Aku memula plan nak hire suruh orang makeupkan...tapi eli kata xberbaloi..so adalah lebih baik aku makeup sendiri bodo2...lagi pun 1jam ja..


Makanya...bermulalah pencarian barang2 make up. Aku memang jeneh xpakai bedak compact..lipstick pun nan ado sebatang pun...memang aku kena beli dari mula la..bb cream segala nan ado..


Aku keluar muka memang bogel habis..
Lagi pun eli pun xberapa suka aku make up.. 
Pastu aku pun malas la nk pakai segala jenis cream..


Tapi dah umur makin meningkat memang kena pakai juga apa2 y ok..b4 ni pencuci muka pakai skII.. tapi lama2 guna muka aku jdi mcm naik ruam kecil2.. so aku stop..dah 3bulan kot aku stop pakai pencuci muka segala..gamble ja..

Aku pun mula la tanya pendapat orang2 yang aku berkenan muka depa time depa makeup...
Antaranya blogger dyllafadzil.. dila ni aku kenai dari form1..baik orangnya..cantik..n pandai..tgh buat master sekarang...ni master betul bukan master tipu2 baget lawyer..kahkahkahkah..


Tanya dila..dila pun turunkan ilmu beliau..

Dila turunkan ilmu hehee..

Pastu aku refer juga dekat cikgu makeup.. cik rubinna..muda lagi..dah jdi lec utk ajar budak2 makeup..hebat.


Maka hasilnya...

Aku cuba jaya...gittewww. .besa la kan..orang noob..hahaha..selepung hahaha..omg memang bab make up ioll bodoh nk mampus..

Nanti nk buat 2kali photoshoot. Salin2 baju kan..
So aku nanti tukar lipstick jala hahaha..

Untuk makeup ni aku beli brand yang mudah dapat dekat nilai ni...
Semua barang cosway...blusher ja beli dekat guardian.

Bb cream tu best pakai dia..
Semua memang barang cosway..aku habis dalam RM140 gitu la..huhuhu

1st time wei aku ada barang make up gini..hahaha..

Harap2 nanti dalam gambar nampak nice...amin.



5 comments:

aznor ibrahim said...

piya takyah makeup pon dah lawaaa..flawless giteww

Shakina Farhan said...

sebijik mcm muka adelia yg mekap tu..cantik!

Dylla Fadzil said...

Ngeeee... malu ittewww....! hahaha.

Goodluck piya! :D

ps; miracle essence SKII bagus tak? hihi ingt nak try sbb ittew xda toner.

Siti Nursyamimi said...

piya pkai pape pun cntik..
xpkai pape pun cantik..
jelus akk tau..hehehe

safiyyah osman said...

Tq uoll atas pujian uoll hehe..kembg ioll..uoll pun cantik :)

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016