27 November 2013

Family Photoshoot by SweetLite Creation Studio.

assalamualaikum..


1st time ioll snap gambar dalam studio,hehehe..pagi tadi bangun awal juga..kemas apa yang patut..pastu makeup untuk diri sendiri.


dah siap.
hehehee..
buat kening paling menyusahkan..omg...stress dalam iman.
aku tutup kening guna concealer tak cukur2..lagi pun aku noob kuasa supersaia bab nak cukuq2 kening..
maka ikut cakap tok2 guru..cover dengan concealer ja..tutorial aku follow dekat utube.



 untuk eyeliner,aku follow tutorial ni..
ni aku cari dekat ig..guna #tutorialeyeliner
memang untuk orang yang noob bab eyeliner,boleh follow step ni..sumpah senang gila.



ootd untuk sesi pertama.



aku angkut segala mak nenek..hahahha..
makesure ampa bawa baju lebih sehelai untuk tukar baju sesi ke2 ye.



sesi pertama.
ootd aku 
singlet : krabi mari..
wide shawl : beli dari ig @shawl4u 
jacket jeans : sg wang 
seluar : roxy zaman baru kawen
jam : fossil
boot : docmat bundle mines 
contact lens : beli dari ig @qaylaa_shope


ootd adelia adli
baju : romper carter's 5in1 shortsleeve
jacket jeans : h&m lot10
kasut : converse

ootd adli
baju : beli dari ig @insurgentclothingco (local brand)
seluar : vans
boot : docmat 


































gambar adelia memang boleh kira dengan jari.. dia xnak langsung snap gambar..tak tau la dia takut dengan brader adib ni or apa..maka terpaksa la mak apak redha..huhuhu..




sesi kedua.























ootd aku :-

long dress : dress hitam long dress tu inner sebenarnya,aku pakai dengan dress sleveless yang aku jual Rm24 tu dekat dalam..so nampak la hitam grey..hehe sapa nak boleh visit www.atasrakcollection.com.my

belt : h&m lot10

ootd adelia :-
 dress : h&m lot10


ootd adli :-
baju : dari ig @insurgentclothingco
cap : capcity







so sapa yang nak hire aku jadi model pakai shawl sila la email..ahahahahahahha ;p













tamat.
^___^



so kepada uoll yang nak snap gambar santai-santai macamni..

boleh la refer gambar di bawah ye.

last bulan disember 2013 promo ni..so cepat2 grab ye!




17 comments:

Mek Onie said...

walawei,cunnn kak ! murah ah rm50/hour..tapi jauh ngan onie,adoiii

DYatie said...

Kalau dekat memang kite nak. Tapi jauh. Huuuu.

Ann@zanyra said...

comel!!teringin jugak nk berstudio photoshoot ni..

eh..alamatnye kt belakang opis ni je..dokat yo laa..

Sharz said...

comelnye adelia!! :)

PinKy MoMMa said...

hamboiii dah mcm model dah ni..smart aa piya..ku kena kuruskan badan ni hahahah adehh! tp nak jugak! nak jugak!

cikpia said...

adelia sangat ohsem berposing.... memang menurun mak dia. hehe.... apak dia nampak shy2 gitu.... hehe....

errrr..... terus amik hp, dail no laki aku, nak ajak amik gambaq lam studio jugak.....

Allene said...

bestnya.. murah2...

hi piya.. salam kenal >_<

http://celebrationofloveaa.blogspot.com/

Umi Qi said...

cantik sgt shawl piya tau...dah lah kurus...mcm anak dara....serius murahhhh tau...

Chekgu Azrine said...

Lawanya piya..
Akk teringin sangat..
Tapi masa tu cam jeles je kt ahkak..huhu

Anak Lebah Comot said...

hua...kalau dekat seyes..dah lama terjah tau...chomel la korang!!!

Mimy Hamid said...

nak jugak piya....takde FB pun boleh kan....

safiyyah osman said...

Kak mimy..boleh ja...contact depa...

Dylla Fadzil said...

Kenapa jauhhh huhuhuuuu kalau dekat ittew pun nanakkkkk

Mila Ahmad said...

piya mila dah grab dah huhu....

puan.mila said...

Semua gmbr cun! Kalau dkt mmg dh g ni..

hidayah hiddensity said...

Dekat je ni.selalu gi serindit je kt sri rampai!!

IbuNoey said...

lawa gambar..ari tu IbuNoey pun pernah photoshoot kat SLC nih..memang gambar ok..cuma itulah,c kecik dok malu-malu nak bergambar..

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016