2 October 2013

Balik Kampung :: Mee udang pulau sayak,kedai usop.

assalamualaikum..


Hari sabtu petang,aku dah sampai rumah mak..sampai dalam pukul2.00ptg gittu...bagi adelia lena sebab pagi tu dia bangun awal..

Pukul 4.00ptg gitu aku nak p makan mee udang dekat pulau sayak dengan kawan2 zaman kendos.hehehe..

Plannya kalau adelia bangun,aku akan bawa..kalau dia still lena..aku tinggal dekat apak dia...


Tengok2..dia LENA..hahahahaha..terus rasa remaja gittewww..


Siap2..baju apa xtak tukar..sebab aku b4 tu p makan kenduri rumah bff..tukar tudung ja..rembat shawl mak..

Tengah tunggu pipah dengan yati sampai..kami naik 1kereta.
Semua 4biji kereta.

Kereta pipah
-pipah
-yati
-aku

Kereta niny
-niny
-mael

Kereta capit
-capit(kawan dari tadika)
-pali
-rezal

Kereta chaq
-chaq
-naim
-syafiq shaini
-lupa nama( sebab xberapa rapat time sek)


Yang xdapat join
-nazierah
-asma nadia
-fatin marzuki


Eli kenal kawan2 aku ni..so dia ok ja..bagi keluar dengan syarat ada perempuan dan jgn bertepuk tampar dengan budak2 jantan ittewww...

Eli pun pernah lepak dgn depa..so tau mcmna cara aku bergaul..eli cukup support aku bab berkawan..

Sebab kawan2 aku ni, banyakkkkkk sangat tolong aku dulu. Tak terbalas budi depa..


So kami sampai pulau sayak dah pukul5.30..jem sebab mana mai mat rempit ntah..punya ramai...dah la bawa moto masam sakai..sampai ada accident..denganya mat rempit tu mati..

Bayangkan..bawa moto macam sakai..makan jalan orang ikut suka pala lutut dia ja..haiissshhh..semua yang merempit tu MELAYU.

Dekat pulau sayak ni,banyak kedai mee udang.

1.kedai usop.
2.kedai yaacob.

Dedua kedai aku biasa makan. Bagi aku dedua sedap. Sedap yang biasa2.. mee rebus ban pecah sedap lagi.


Tapi setakat nak makan..nak layan2..tu ok la.. :)


Aku yang punya..
Capit dgn niny pun sama menu dgn aku.

Ada yang cakap,tak pun kata ada menu ni..
Sebenarnya,menu ni aku buat pala..hahaha..

Aku tanya boleh campur2 ke seafood..dia cakap boleh..

Boleh campur
Udang +ketam
Udang+ketam+sotong
Udang+sotong

Gittewww..

Macam menu aku makan ni, RM15-RM18
Makan buh sos banyak2...marveles juga..


Koteaw goreng pali..
Ada akai ka makan koteaw goreng..bek mai umah aku..aku masak..hahahaha

Menu ni xtau berapa hinggit..aku agak dalam RM8 kot..

Udang tu dia sedekah ja..sebab xmakan udang.. 


Mee udang.
Ni menu ramai orang.
Ada 4ekor.
Kalau special ada 6-8ekor udang.

Harga mee udang RM11
Harga mee ketam saja xda udang RM10



Nasi putih+udang masak sos.
Ni pipah punya..
Dia kata sedap.
Udang tu rasa masam manis sos..
Tapi makan mcmni,xda kuah..tapi pipah suka makan jenis kering2 gini..licin woooo..

Harga :: RM9 


Ramai betul orang tau..
Pukul7 gitu baru gerak balik...
Tapau mee udang dekat eli..

Dari kiri :: yati,pipah,niny &aku.

Yati kawan dari aku darjah 2.
Pipah dgn niny kawan dari aku form1..

Aku jeneh berkawan stock kenal family..
Dulu selalu ikut niny &parent dia p makan merata..pakcik &makcik baik..pakcik masa aku p rumah masa pregnant,dgq kata aku teringin ketam..esk pagi bangun tgk dh ada ketam dkt dapur..
Baik sgt2 family niny dgn aku..
Tapi now dah lama xjumpa pakcik n makcik..
Family pipah pun aku kenal..adik2 dia pun baik dgn aku.adik pipah sorang tu pandai menjahit &suka bersedekah shawl dia dkt aku FOC hahahaha :p
Ayah yati plak suka dengar aku gelak..hahahha.. ayah yati ni lawak...suka melawak.. 


Gittewww ceritanyaaaa..


Tunggu bulan 11 ni pula, sebab niny kenduri bulan 11.

Pastu dah xtau bila pula akan berjumpa.




11-18years of friendship and still counting. 











3 comments:

hayati hashim said...

Kyati suka makan mee udang kt pongsu seribu. Sedappp ahhhh..

Fatin Khadir said...

Sedapnya tgok...lama x p makan kt plau sayak ni...hehe

hasyimahshe said...

telan air liur tengok foodddsssss

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016