4 September 2013

Perkembangan Nur Adelia Adli.

assalamualaikum..
Adelia dah nak masuk 1tahun 7bulan. Maknanya dia dah umur 19m.
Semakin cerdik n aktif.



Adelia boleh jalan 1mggu sebelum kita raya aidilfitri 2013. Start berjalan time dekat rumah ayah aku.
So sekarang kemain dia jalan merata..laju plak tu..wuwuwuwu..

Seronok tengok dia dah pandai jalan..adelia kira lambat jalan la..tapi ioll cool ja..hahaha..
Lambat jalan tapi gigi dia dah penuh. Gigi geraham atas bawah dah tumbuh..gigi depan pun dalam 1 ke 2bulan akan tumbuh lagi 2batang..dah nampak putih2 dekat gusi atas.



Ketip kuku urusan ayah. Mak xberani. Hehehe..adelia ni ikut mood. Kekadang mood ok..baik ja dia bagi ayah dia ketip kuku..kadang xjuga..

Gambar ni dia tengah qalit layan katun feberet. Senang keja apa dia..




Lani adelia tengah semangat pakai topi jawa dengan kepiah atas kepala hahaha..pastu buat mulut nganga..



Ni jadi model untuk bajubabyatasrak clothing.
Insyallaj coming soon.

Tali biru putih tu apak dia buat guna tali kasut ja..hahaha



Ride on lion fishes price ni sangat membantu adelia sepanjang proses berjalan.
Dari penakut gila nak berdiri..dia jdi berani sebab asyik tolak ja lion ni..dari xpandai berjalan..dia boleh jalan sikit2..



Dengan tokwan.


Ni adelia dengan anak2 kak haslina hassan.
Kak ina datamg rumah sebab mak nak bagi cempedak dekat kak ina..ha time ni la adelia baru boleh jalan..tpi time ni baru dok panas enjin.



Adelia dia suka menyakat orang. Suka ada kain tutup muka..pastu dia tengok hujing2 ja..pastu gelak..
-.-"
Hahahaa
Konon2 dia macam tengah menyorok la..


Apak dia kaki mengusik..adelia pantang tengok aku dengan eli kepit2..dia nak duk dekat tengah2..kita xbagi..dia jerit kaw kaw punya...hahaha



Ni masa dekat kg, time ni nampak mcm kurus..maybe sebab dia kurang selera makan.

Ramai kata dia nampak tinggi...adelia ni tinggi maybe sebab dia suka makan roti gardenia..

Melaram dengan ayah punya kacamata hahaha.pastu bagi patah. -.-"



Ni gambar masa dekat istanbul. Time ni dalam kapal..pusing2 laut.
Time ni adelia dah banyak akal...



Lena.
Aku tengah berkira2 nak beli car seat dekat dia..dah ada yang aku berkenan. Kena kumpui duit pelan2..hehehe..



Tq aunty hanna bagi kitteww patung boboy..


Mampu tengok katun kaki naik mcmni?..zzzZzzz
Dia mula nak bangun..pastu xjadi sebab ada la tu katun dia suka..hahaha..

Last..

♥♥♥

Ayah n mak sayang kamu ,adelia.
Xoxo.




8 comments:

Mar Mansor said...

adelia y comel..lambat jln tp gigi dah penuh..ankku 13bln jln dah tp gg tang tu je tgk nih..
dah x kai car seat dah skrg nih..sbb dia xnk duk diam..x dpt gerak ngamuk..so duduk kat kerusi then kaikan seat belt.

ayahmamilisa said...

adelia yang sangat chomey dan sweet :)

nabila zaremi said...

Saya masa kecik dulu pon 1 tahun 5bln baru boleh jln..mak la yang dok story..lani ank sy dah 11 bln,bok blajaq tatih dah tapi dia penyegan sikit nak jln..meerangkak ja dok laju...

Mimy Hamid said...

adelia tgk real macam anak mat saleh omputih..kulit putih bersih

Umi Nazrah said...

salam singgah. anak2 membesar depan mata memang best. tu suma idaman setiap ibu ^_^

Chekgu Azrine said...

Comel la adelia..putih cam mama dia nih

Malinda said...

Adelia memang nampak tinggi n comel sangat membesar menjadi anak yg kuat dan sehat... :D

Anonymous said...

Comel sgt adelia ni..muka mcm rupa kak piya sikit..mcm ayah d byk..

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016