28 August 2013

William's corner,kelana jaya

assalamualaikum..

Terima kasih banyak-banyak dekat suami terchinta sebab bawa ioll n bff ioll makan besar dekat william..hehehe..

Weekend haritu kebetulan zana 1family turun kl sebab ada wedding. Aku plan memang nak jumpa depa dekat wedding..tapi dah lambat..maka set jumpa malam.



Zasssss..p ambil adik,zana n kak wani dekat hotel.
Aku sampai depa dah tunggu siap dekat lobi..
Terus gerak p william.zana xpernah try lagi makan dekat sana. Aku pun baru pernah p sekali ja haritu dengan kawan2 eli..




Adik..
Adik beza umur dengan aku dalam 4-5tahun xsalah..
Memang dari mula kenal aku dok panggil dia adik..adik..

Suka la dengan fisheyes lens ni..muka ioll nampak kuruih hahhaa.



Ni ler bff aku,zana.
Start rapat hujung tahun tingkatan 3.
Sampai aku dah anak 1 still rapat.
9tahun gak la kami kawan.

Aku dulu budak baru dekat sekolah zana.time tu tingkatan 3. Awal persekolahan,kami xrapat..hujung2 time nk pmr baru rapat.

Zana ni banyak tolong aku dari segi kewangan dengan tenaga. Walau pernah gaduh kecik2.. dia xpernah sekali pun ungkit apa y dia dah tolong aku.
Sangat baik.

2 3kali sepanjang aku kenal dia celebrate birthday aku. Beli kek untuk aku.buat bbq.. family aku pun xmcm dia tau..

Pernah sekali aku mengadu kata teringin gila2 nk makan sambal kerang.. smggu kot aku dok berzikir tepi telinga dia kata aku sungguh teringin nak makan sambal kerang..tpi mak xda masa nak buat untuk aku..
Sekali masa dekat sekolah,dia ajak aku balik makan nasi dekat rumah dia..dia cakap,dia dah minta mama masakkan sambal kerang..aku makan siap tapau bawa balik hahaha..

Dia la yang tolong aku masa aku sesak dekat poli dlu..memang dia banyak tolong aku..sampai mati pun aku xdapat balas jasa dia n kebaikkan mama abah,kak wani,adik,abg wan n maktok. Depa layan aku baik sungguh2..

Harap silaturahim antara aku dgn family zana berkekalan.

~~~~~~

Sambung..

Dekat william kami order :-

Nasi goreng ketam.
2orang makan
RM50

Bukan 2orang makan..tapi boleh makan 5orang!!hahaha
Nasi goreng dia sedap.
Belambak2 ketam goreng tepung,udang belambaq..ada dekkat 30ekoq kot..sotong pun banyak..

Yang spoil cuma makanan dia tak berapa panas. Kalau panas2..lagi sedap. Maybe dia masak banyak2 sekali harung kan..

Menu satu lagi..

Dalam 1plate ada :-
Lamb 5-6slice
Beef ribs ada 8ketul
Chicken wing ada 10pcs
Potato wedges
Sayur
RM80

Makan sampai muntah ok..belambak2..hahaha



Aku punya air sama dengan zana.
Aku ribena longan
Zana ribena laici
Eli n adik avocado coklat
Kak wani kedongdong asamko

Air harga RM8 setiap gelas.
Aku kencing keluar air warna ungu 
Gila hg..licin aku minum air..
ZzzzZzZzz..
Longan dia belambak macam bubuh 1tin hahaha


Dah kenyang..terus gerak balik..
Puas hati.kalau makanan datang panas-panas lagi ioll puas hati.



Sekian terima kasih.
Bye.








1 comment:

Nurul Aziz said...

wiliam ni adik beradik dgn murni tu kan? makanan dorang sedap. mahal tapi portion besar, berbaloi..kiranya kalau order memang makan share share kalau makan sorang memang takla..

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016