12 August 2013

Raya 2013.

assalamualaikum..




Hari rabu jam2 gitu kami dah gErak balik kampung. Kali ni beraya rumah mak mentua.

Sampai kampung jam7.best gila dapat berbuka sekali. Tgk plak mak mentua aku buat sup tulang. Haritu b4 balik aku ada request nak sup tulang..tapi x harap sgt la...sekali tgk ada...


Waaaaa..sukaaaaa gila!!!sedap wei sup tulang mak mentua aku. 


Raya pertama


Semangat semangat semangat!!!
Shawl dari #vanillarosekl.
Shawl ni labuh. Xpanas langsung. Xlicin pastu senang pakai n jatuh elok ja bila buat style messy2 tu..nk beli warna lain plak lepas ni..


Adelia bangun awal gila..pukul6 dia dah bangun. Eli mandikan dia sunat hari raya..aku siapka  adelia..

Adelia dan baju raya.
Adelia xda baju kurung. Xsanggup nak bagi dia pakai baju kurung sebab cuaca sangat panas ok.
Aku dgn apak dia pun dh peluh tahan panas..kesian plak nk bagi dia berbaju kurung..

Maka bagi ja pakai singlet n skirt. Dia xpanas..so dia langsung xcranky..relax ja..good girl.



Ni la theme kami tahun ni. Gambar ni raya ke3 baru ambil..tu pun ija tlg snap hehehe..
Dress dari #Rinasallehclothing
Shawl dari #Vanilarosekl
Baju melayu +sampin eli dari jakel.
Hari raya pertama pun kami pakai mcmni gak..pastu repeat pakai hari raya ke3 plak hahaha


Aku agak aku naik 4 5kg berat badan. Makan kaw2 kot selama dok rumah mentua.. tssskkkk..



Tadaaaaaaaaaa!!
Super like.
Dengar kata dress ni akan di restock semula. Tapi dgn lebih banyak pilihan warna.
Baik ampa standby sesiap.
Serius berbaloi dengan harga. Jahitan kemas gila kot. Kain jatuh elok.hot-hot mommy yang mana dok bf baby..memang boleh join sekali pakai sebab bahagian hadapan dia ada butang.. puas hati gila kot. Xketat..xsendat gittewww..

Menu hari raya pertama mcm biasa,memang banyak..
Laksa
Nasi tomato
Kurma ayam
Ayam masak merah
Acar timun nenas
Sup daging
Sambal hitam
Kuah kacang daging
Rendang daging
Lontong
Nasi impit

Mak mentua dengan kak ema masak.
Aku makan kaw2..sampai sakit kepala..hahaha

Feberettttt..makan plak dengan sambal kicap..ayoooo...berpinggan2 wei aku makan..


Nasi tomato,ayam masak merah,acar timun.


Nasi impit dengan kuah kacang daging.


Semua sedap!!!!! Lepas solat raya semua..gerak ke kampung eli..jumpa tok sarah..

Dalam tengahri gitu dah ada dekat rumah mak mentua semula. Sambung makan. Pastu zzzzZzzz hahahha


Hari raya ke-2

Raya kedua,aku balik rumah mak. Balik pun dah petang.


Raya kedua aku pakai balik baju raya tahun 2009.muahahaha.. yala baju raya aku beli selai ja tahun ni.. 

Muat lagi baju tu.. aku xouter apa pun.. best gila kot sebab feeling2 kurus..muahahaha.. xkurus pun org kata maintain gittewww..

Tadaaaaa..
Gambar full nan ado.
Gambar belah kiri tahun 2009,mata ioll time ni pakai contact lens n bulu mata pelesu hahaha..
Gambar belah kanan tahun 2013
Status ja berbeza.
Dulu single..sekarang dah berlaki hehehe


Baju ni kak wani(kakak kepada zana) yang buat. 
Dekat tangan ada manik2 bunga penuh..
Bayangkan la..aku basuh baju ni 2457e7wkali dah kot guna mesin basuh..tapi xada 1benang or manik pun tertetas ka apa... wuwuwuwu..

Kak wani punya kerja,memang kemas gila. Sedap pakai baju yang di buat. Upah pun berpatutan.

Cakap ja nak buat style apa..insyallah boleh buat.


Mak masak sup tulang juga.



Sup tulang makan dgn nasi panas2..makan plak dengan bawang kicap cabai ni...sedap.

B4 p umah mak,lepak rumah zana dulu. Lama aku dah xjumpa zana n family dia.. dekat 6 7bulan juga..arryan pun dah besaq dah.

Tapi ritu sempat jumpa adik n mama suma ja..zana nan ado.. keluar beraya rumah bakal pak mentua dia..

Arryan pun dah besaq dh..5bulan lebih dah.. sat ja masa berlalu..

Malam tu plak beraya rumah pak ndak..xsnap gambar pun sebab pakai cincai boncai ja hahahaa..
Lepak2..sembang2 gosip2..gelak2..makan..pastu balik..


Hari raya ke-3

Gerak p jitra. 


P jitra semata2 nak melawat ija. Ija ni sebaya eli. Kami kenal tahun 2009 bulan 6.
Kenal melalui myspace. Eli pun kenal ija ni juga.

Ni tahun 2009.
Dari kiri - aku ,mira,zeda n ija.
Depa 3org ni kenai eli dh time ni..aku ja xkenai lgi eli..time ni memang lgsg xtau pun mamat nama mohd noradli wujud..gittewww..

Katanya,eli tengok gambar aku time raya tahun 2009 ni ler dia berkenan..hahahahaa.. 

Time 2009 tu..1st time kami beraya rumah ija..sebelum ni dok sembang rancak dekat myspace dgn ym ja..time tu kami 4org semua keja CC(cyber cafe).

1keja 1cc dgn zeda..
Mira jaga cc dekat semeling..
Ija jaga cc dekat jitra..

Now aku dengan zeda ja dah kawen..mira n ija still single lagi.

Ija masa aku tunang pun dia datang..aku kawen dia datang..aku dalam pantang pun dia datang.. :)

Dah lama sebenarnya plan nk ziarah ija dekat jitra..tapi asyik la xjadi...

Maka raya tahun ni awal2 aku dah gtau eli..nk p raya rumah ija..lama dh xjmp...asyik contact dalam hf ja..

So kami gerak ke jitra.

Sampai rumah ija dalam pukul2 kot..legaaaaa adelia xbuat perangai..boleh la lepak lama dekat rumah ija.

Sedap weiiii..mee hailam mama ija.. last makan tahun 2009 tu la hehe..
Eli tambah2 kot hahaha

Lepak2..layan sembang..tengok2 cik tasha gebu gebas mai....hui tasha ni gebu gila... petua dia..masa kecik2 minum jus tomato fresh banyak2..hehehe


Tasha now dah x heartbroken..lega aku dengaq..kalau x kesian kot dkt dia... dia pun mai bawa partner..sembang punya sembang..rupanya..rumah mak menakan partner tasha tu sebelah rumah aku ja..hahahaha..keciknyaaaa dunia..

Aku gerak balik dulu..sebqb plan nk buat makan2 dengan kawan2..sekali yang boleh datang semua kawan lelaki..so terpaksa cancel..wuwuwuwuuw..

Malam raya ke3 tu..follow eli p bbq dengan geng2 parit buntaq..

Pastu terus balik tidur rumah ayah.

Time ni nak gerak balik dah. Ayah pun nak p rumah maksu sebab ada kenduri...


Now aku dah ada dekat sepang. Kembali seperti biasa.

:)
Puas hati raya tahun ni.

Bye uoll.










10 comments:

Mia Liana said...

selamat hari raya ya..

Putri said...

selamat hari raya.raya sakan ye tahun ni

deno said...

selamat hari raya buat safiya sekeluarga :) maafkan segala salah dan silap deno ya... sori lambat dtg... deno beraya di hospital baru ni... huhu.. skrg dah kat umah :) btw, adelia makin comel!!!!!

cikpia said...

ija tu blogger dulu kan? ka aku silap orang tatau......

IbuNoey said...

selamat hari raya..cantik warna baju tu..

promises_promises said...

slmt hari raya syg..nnti free roger laa..dtg rumah bwk adelia

safiyyah osman said...

Aaa cikpia..btoi la tu..kila pun knai dia..

safiyyah osman said...

Selamat hri raya semua :)

Aty_Fared said...

cantik nyer baju raya piya..!! tudung pon aty pekenan sangat...:)

Chekgu Azrine said...

Cantik bju raya piya...kemahen posing cam model!!

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016