1 August 2013

Ramadhan 2013 :: juadah berbuka puasa (mee kari &sotong kangkung)

assalamualaikum..

Aku plan nak masak mee kari ni dah lama dah. Tapi eli xmau sebab nak makan nasi...cuma hujung2 puasa ni dia ok plak bila aku nak masak mee..tapi sikit ja dia makan sebab dok pulun makan sotong kangkung kuah kacang.

Kuah kacang aku order lagi. Eli makan jilat2 habis kuah kacang. Sedapp wei...

Kuah kacang kak miza.
Sapa kuantan boleh Cod xsilap..
Uoll klik dekat sidebar k entry pasal kuah kacang.

Semalam eli minta aku buah sotong kangkung.
Gila!senang nak mamp..hahaha
So dia beli sotong getah tu dengan kangkung..kangkung xbest sikit sebab bukan kangkung kampung ayaq acaq tu..ni eli beli kangkung daun tirus2..


Aku masak mee kari untuk diri sendiri.
Eli makan 2mangkuk gak la mee kari..

Mee kari aku follow resepi kak ina. Sebijik2 aku ikut. Sedap n meletop uoll..


Mee kari & sotong kangkung.

Aku makan beround2.. hahha
Resepi uoll boleh follow link aku bagi dekat bwah ni k..

http://sinarkasihkhairina.blogspot.com/2012/03/resepi-mee-kari-meletop.html?

Banyak resepi aku follow kak ina..contoh macam nasi daging..mee rebus.. 

Sedap wei...tp atas tangan kita juga la..masak ni kdg ikut buku tp bahan tu masuk ikut hati..gittewww..

Aku suka masak. Dari zaman sek rendah lagi mak sarimah(mak tiri), ajar aku masak...dia ajar goreng mee..goreng nasi..goreng bihun...

Aku memang minat masak2..cuma aku xpandai buat kuih muih..biskut2 xpandai..kalau masak2 mcm mee kari suma..aku boleh la..nak kata aku ni terer masak..xla..still dok belajaq lagi..

Bye uoll.




2 comments:

ayahmamilisa said...

salam piya..ni 2nd time rasenye mamilisa komen..1st komen dulu nak masuk contest..hehe..
bestnye piya terel masak..mamilisa pun still belajar2 lagi sejak kawen ni..huhu..
bole cuba gakla buat mee kari cam piya buat ni :)

ina khairina said...

Sama la kita piya,suka masak....bab biskut kak ina pun serender,kalu reti buat pun x terbuat jugak sbb kurang rajin sikit bab nak mengentel2 ni,gentel benda lain suka la....ehhh!!

Sama la kak ina pun belajaq masak dr mak tiri sejak sekolah lg

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016