Followers

Kejutan buat suami.

assalamualaikum..


Persediaan untuk buat kejutan.hehehe
28.8 birthday eli.. aku memang dah plan nak buat something untuk dia.. tapi jadi teragak-agak..memula plan nak panggil kawan2 rapat dia sekali join buat surprise...tapi memandangkan xda geng perempuan yang boleh join..maka aku segan la..so cancel. Terpaksa buuat sendiri.


28.8 birthday dia..27.8 petang baru aku p beli barang..selamat ler adik tat boleh mai rumah bawa aku p kedai kek n kedai bunga..fuhhhh..

Sepatutnya,tat kena sampai rumah dalam jam 5ptg gitu..sebab eli balik pukul7.. so sempat la kan nak beli kek n bunga bawa nyorok..sekali tat sampai pukul6!!!!!

Omg..aku dah gelabah..dengan kedai bunga n kek pun aku xtau hahaha..aku tipu eli kata tat nk bawa p kfc..eli ok ja..aku keluar rumah jam 6 lebih-lebih gak la..

Call fareez(kwan eli),tanya dekat mana kedai bunga sebab tahun lepas fareez dah tlg p beli bunga utk eli hehe..fareez bagitau kedai..selamat aku familiar dengan tempat yang fareez bagitau..

Sampai kedai bunga tengok dia tulis "closed"..demmmm!!! Aku terus call owner dia..dia cakap tggu..pukul 7.20 dia sampai..maka tunggu la aku dari pukul 6.45ptg sampai jam 7.20ptg. 

Amoi tu sampai,dia buat bunga aku.. pukul7.45 7.50 baru siap bunga aku.. -.-"

Terus gerak balik..cari kedai kek plak.. sambil2 tu wasap eli..

Wasap pertama. Aku cuba xmau jdi gelabah..tp aku dok tanya dia dh gerak balik rumah ka belum..hahaha


Bayangkan pukul 7.suku aku kata ada dekat kfc..padahal aku tgh dok depan kedai bunga tggu amoi tu sampai ..wuwuwuwu..

Bunga RM70.
Floristnilai. Dia ada website n boleh order online.
Tahun lepas pun aku order yang sama.cuma bunga lebih sikit berbanding tahun ni.


KekbukanSRyang punya.kek murah ja..RM25. Tapi sedap.

Dah settle beli kek n bunga,singgah kfc. Beli 3ketul ayam n nuget only..saja buat syarat hahaha


Sampai rumah pukul9 ..sambil tu aku potpet2 bagitau..aku lambat sebab ayam kfc habis hahahaha :p

Aku : b u tau dak..kfc punya ramai org..dah ramai tup2 depa kata ayam habis...

Eli : staff xcukup kot..ayam lambat masak..

Aku : rasanya mmg staff xckup..tu y i dpt 3ketui ja ayam.


Hahahha.. penat berlakon uoll.. 
Relax2 sat..pukul 10 lebih gitu aku naik atas.

Aku : b jaga adelia sat..i nk kemas bilik niaga i..

Eli : ok..u buat cpt2..i mengantuk ni.

Maka aku pun laju2 masuk bilik niaga aku. Kemas2 sikit n setup apa yang patut.

Time ni kek dalam petiais.
Eli dah tau kata ada kek..tapi dia xtau kata aku nk buat small surprise dekat dia.
Selamat tat balik gombak..kalau x..zzzzZzzZ.

Lilin aku beli dkt daiso masa lepak dengan hanna kila adi.
Kotak guna kotak yang ada saja. Meja kecik xda.

Aku try buat i love u guna lilin tu..makkk aii bentuk love tu susah oi nak buat.

Pas dah confirm ok..baru aku setup bebetul.

Kain merah ni sebenarnya kain curtain..hahahaha..


I love u,adli yusop.

Jam11.50 gitu baru aku start nyalakan lilin. Time ni eli dah lena..adelia pun dah lena. Lega aku adelia dah lena.


Tadaaaaaa!!!
Gigih oi nyalakan lilin satu2..


Aku dah nyala lilin aku turun bawah kejut eli.

B: b..b..bangun..

Eli : i baru lena..u nk buat apa..

Aku: bangun la..jom naik atas*sambil tarik2 tangan dia*..

Eli : u buat apa dekat atas..

Aku : bangun la..jom la sat naik atas..i nk celebrate birthday u..

Eli : ok..u tlg pasang ubat nyamuk..

Masa aku p pasang ubat nyamuk..eli naik atas..pastu aku laju2 ikut belakang dia..hehehe..

Dia tengok2..dia macam terstop bila nampak lilin2 terpasang tu.. aku time ni malu2 hahahha..segan wei..

Pastu dia rangkul pinggang aku cakap tq syg..hewhewhewhew..rasa panas gila pipi aku time tu..

Pastu aku sebab dah malu sangat..aku halau dia turun..muahahaha.aku cakap..dah2..p tidoq..sambung esok..hahha..

Kiranya menjadi la surprise aku. Hehe..

Semalam aku sembang dengan dia..

Aku : u suka dak i buat surprise mcm tu?..u mcm xhargai ja..hahaha

Eli : hahaha..i suka la..rasa sweet ja..

Aku : yaka..ka u bohong?

Eli : betui la hahha..u tu dah la menipu kata kfc ayam habis..

Aku : hahahahahaha..


~~~~

Aku : u tau dak i gelabah gila pikiaq mcmna nk bawa masuk bunga..selamat masa i sampai u kata u nak keluar beli rokok..u kluar ja..i tgk u dh jauh..laju2 i bawa masuk bunga..hehe

Eli : tq syg..i suka..



Sekian saja cerita yang aku nk share. Hehe


Selamat hari lahir syg..i doakan u diberi kesihatan yang baik n murah rezeki. I dgn adelia sayang u sgt2..xoxo.