3 August 2013

Dengki tak sudah-sudah.

assalamualaikum..


Sebab dengki muka boleh jadi buruk. Tau x?.. xkisah la hg tu kurus ka..badan cutting model ka..tapi sebab dalam hati ada sifat dengki..terus orang nampak hg buruk. Bukan buruk dekat badan ja,muka pun turut sama terjebak. KESIAN.


2bulan lepas fasha(owner butik pengantin sungai petani),call aku. Minta tolong clear nama dia dan butik dia.


Sebab fasha ni baik,bagus..aku pun google apa yang dia cerita.. aku jumpa dengan ini..


Motif?..
Bukan 1 komen yang aku jumpa..banyak entry orang pasal butik area sungai petani..dia akan komen ayat sejibik mcmni..

Selama aku kenal fasha..aku dulu b4 kawen b4 tunang..memang salu lepak butik dia untuk survey2 n sembang..kadang teman kawan2 y nak kawen..Semua cus dia cantik2..makeup cun melecun..

Dan aku pun pernah jumpa blog yang terang2 kutuk fasha..owner blog tu xpuas hati..

Derrr... kita kalau nak sembang kencang..biaq la sekencang duit dalam poket.

Sembang nak itu nak ini..tapi bila fasha letak harga..cakap mahal..minta murah..ingat fasha tu kakak kandung hg ka...muahahha..

Satu lagi cus yang jeneh belagak..bodoh sombong. Hg nk hire kawan tu..tapi hg punya MERAK serupa kawan tu kuli batak plak..

Susah.
Susah kalau kita pandang rendah sangat pada orang.

Kesian fasha. 

Serius,aku memang rekemen sapa2 nak kawen area sungai petani/bertam/gurun..hire butik fasha(andaman vogue),butik dia deoan sharp sungai petani.

Insyallah ampa akan puas hati. Cuma pesan aku. Jgn sombong. Jgn sembang kencang. Jgn nk dia ikut ja ckp hg.. sbb kadang2 buah fikiran depa pun boleh pakai. Berkomunikasi lah secara baik. 

Jgn perangai ala2 mak datin fussy ok.. sapa pun xsuka. Bila org xsuka..susah la nak dpt outcome yang cantik.

Aku jumpa blog ni.
Dia hire team fasha untuk buat baju kawen dia.
Makeup sekali.



Nampak???..
Idea aku dan pemiliknya...pemilik butik andaman vogue adalah fasha.

Insyallah wei kalau ampa mula humble dengan orang..cakap baik2..bagitau hajat ampa baik2 ..orang pun senang nak layan..senang nak berbincang n bagi yang terbaik.

Pengalaman aku sendiri dengan fasha pun alhamdulillah..ok..fasha sangat membantu aku time aku nk tunang..nak kawen..

Aku awai2 gtau aku ni baget kecil..apa dia boleh bagi..bila dia explain apa dia boleh bagi..aku pun "oooo ok.."..

Nak deman lebih2 xberani sbb aku sedaq diri..baget ciput. 

Kdg setengah org..xsedaq diri..nk grand2..tpi baget ciput..LOL.




Aku baru nk add dia jdi friend muahaha..

Ni gambar terbaru cus fasha


























Miahahaha..
Saja letak banyak2 gambar aku.
Ni tunang n nikah/kawen..
Masa majlis bertandang pun aku ambil fasha juga.
Pink-tunang
Light blue -nikah/kawen
Putih purple-bertandang

So pada b2b area sungai petani, atau sesapa ja yang cari butik pengantin area sungai petani boleh la ke andaman vogue.

Kalau terbaca komen anon tu..sila abaikan.
Nampak sangat apa dia cakap xbetul kan.

Uoll boleh p terjah sendiri butik fasha or view melalui fb .

Insyallah kalau kita senangkan kerja org..allah mudahkan utk kita.

Jgn biadap dan jangan belagak if kita nak gunakan khidmat orang. Melainkan kita sendiri pandai makeup or buat pelamin semua sendiri..

To fasha :-
Good luck weiii..semoga bisnes bertambah maju. 

:)












5 comments:

Anonymous said...

Cntiknya muka akak piya..mekap lain..xmekap cntik..mekap pn cntik..untungla..tp asyik wt peace je pengantin..hehe

Anonymous said...

Anon ni ibarat orang baling batu sembunyi tangan.
penakut. (kak Anon tang nama saja, hehehe)

kalau betui apa yang hang tulis tu, ha, up satu entry, cerita apa yang jadi. Up bukti apa yang fasha buat tak elok tu.
Huduh tang mana.

Kak time nak kawen dulu, ramai gak duk suggest butik fasha, tapi jauh ngat aih nak pi mekap sampai ke SP tu. hahaha.

safiyyah osman said...

Auwwwwm..kembang i..hahhhahahaa :p

safiyyah osman said...

Yala kak dok jauh kan...klu gurun ok lgi.. tp still jauh..huhu

Anonymous said...

Gmbar yg 1st latest cust fasha 2 bdk opis saya..serius mmg cun sgt

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016