30 July 2013

Persiapan raya untuk Adelia Adli.

assalamualaikum..


Settle dah part untuk adelia. Aku xbeli banyak pun. Semua beli dekat bazaar ja uoll.total habis untuk pakaian dengan kasut adelia dalam Rm100 gitu.


Aku xbeli pun baju kurung sebab macam xberbaloi plak nak beli kan. Mahal..pastu nak pakai sat ja.. So xyah..pakai ja skirt n singlet nanti..sejuk n xpanas gittewww..


Adelia cepat berpeluh,bila berpeluh start la nak cranky.. T__T ..nak selamat kena cari baju yang xakan dia rasa panas n berpeluh.


Tahun ni persiapan rasa macam lebih sikit dari tahun lepas. Tahun lepas aku xbeli baju raya pun..pakai mana yang ada ja..eli pun xbeli..dia pakai baju melayu masa akad nikah dulu. Time dekat adelia ja beli 1romper sehelai.

Tahun ni lebih sikit. Adelia pun dah big girl.

Semalam p bazar dekat klang. Jalan taiping kot. Saja p sana sebab besaq gila bazaar dia..

Ni la baju bajan adelia nanti.
Skirt 2helai
Singlet selai
Baju longsleeve sehelai
Peplum sehelai
Seluar selai.
Kasut 1pasang


Skirt 2helai  dgn singlet dedua aku beli dekat kenanga ja..hahaha.. 
Baju longsleeve beli dekat reject shop
Peplum,seluar,kasut beli dekat bazar jln taiping.

Dekat bazar jln taiping habis Rm40 ja. Kasut rm20 sepasang, baju dengan seluar tu selai Rm10..

Ni baju yang dah sedia ada. Xpernah pakai lagi.so boleh pakai masa raya.

Dress tengah tu,aku beli masa adelia dalam perut lagi. Setahun lebih juga la aku simpan.

Baju kiri tu beli 3 4bulan lepas.simpan juga..seluar jeans pun sama. Beli masa p bandung dulu.

Aku jeneh kalau berkenan..aku beli. Xkisah la murah ka mahai..brand ka xbrand..gittewww..

Itu saja la persiapan untuk adelia sambut raya. Cuma aku plan nk cari lagi 1pasang kasut. 

Headband2 nan ado sebab adelia now jakun. Xmau pakai apa atas kepala. Stress aku..hhahaha..

Persiapan mak apak adelia..next entry..tengah tunggu baju raya aku sampai depan muka ni. Ioll beli online ja.. tssskkk..


Bye uoll.





6 comments:

nabila zaremi said...

dah siap baju anak,baju kami sekeluarga masih dekat mak saya lagi.mak tolong jahitkan..teruja nak tengok rupa baju melayu anak..heheh

safiyyah osman said...

Hehehe..teruja gila kan..raya ada anak.. :)

e k i n ♥ y u s r i said...

murah
tp cantik2 baju adelia

IbuNoey said...

wah,meriah baju adelia..hehe..

Cik Siti Hajar said...

bazar kat klang tu... memang besar dan meriah.. lagi2 pegi nak dekat raya.. macam2 pesen boleh jumpa.. :)

promises_promises said...

Piyah nnti mai umah raya nie ok..plis bwk adelia sekali!

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016