24 July 2013

Hampir 8bulan pakai BOTOL KACA untuk susukan adelia.

assalamualaikum..

Dah 8bulan guna botol susu kaca brand life factory ni. 
So far alhamdulillah. Sebijik pun xpecah lagi..

Botol susu kaca ni, bukan kaca cikai2..kaca kualiti bagus. 

Adelia masa umur 8 9bln suka juga baling botoi ikut dan.. aku sendiri pun pernah bagi botol kaca ni jatuh dari meja makan paras pinggang..teebagi jatuh masa nk turun kereta.. tapi alhamdulillah ..xcrack or pecah.


Bodo la life factory kalau buat botol kaca senang pecah..hahahaha..

TAPI, kalau botol kaca ni jatuh time xda penutup..memang % besar la akan pecah mulut atas dia.. ye dak..

Selagi jatuh dalam keadaan mulut atas ada penutup..n badan botol ada sleeve dia..insyallah botol xakan pecah.

Aku siap demo lagi dekat orang yang xkonpiden tengok botol kaca aku guna ni..

Bab berat, maybe masa adelia mula pakai tu..memang berat..tapi bagi aku biasa la..kuat sikit tangan dia.. now dia dah pegang botol sendiri..dan dah xbaling dah botol ikut dan..habis minum dia akan panggil aku untuk ambil botol dekat tangan dia..

Aku sangat sangat rekemen la pada yang tengah cari botol kaca. Botol kaca memang terbaik.

Xperlu risau pasal bahan kimia.. bila basuh senang..bau susu xmelekat langsung..stain susu senang cuci.

Kalau nak stril pun, just rendam air panas yang mendidih ja..

Teat aku tukar 3bulan sekali. Teat xkisah brand apa pun.. 


Maybe 1st time kita kena dam modai tinggi sikit untuk beli botol kaca ni..tapi ok apa..lepas 6bulan kita dah xyah keluaq duit dah pun nak beli botol susu baru..

Aku memang rasa selamat bila dah bagi adelia pakai botol kaca ni.. :)

Pada y nak cuba, try la.. insyallah puas hati. 

Brand life factory ni dari US.. segala stuff yang berkaitan dengan brand ni uoll boleh beli di 

http://www.thebabyshop.my


Semua barang life factory n barang baby lain, aku beli dekat sini.. gerenti boleh percaya :)

Bye2.

7 comments:

Umi Qi said...

Oh best yer....mmg mahal kan...tp berbaloi utk jangka masa panjang....apa yg penting berguna sgt2 utk ur baby...mcm best jek dia pegang...some bottle plastik punya stain susu sgt lah tinggi, wpun dah steril....ohhh kena beli satu cuba :) tq dear kasi link

Mimy Hamid said...

terbaik review..botol ni jenis wide neck ke...Fayel mmg habit baling botol kasi lempar...risau..dah piya ckp tak pecah nak cuba tp mesti wide neck (botol gemuk lebar) sbb dia tak suka puting panjang botol tirus

Cik Puan Rara said...

thanks sbb riview piya.mmg nk pakai kan priness botol kaca pon ingat.

safiyyah osman said...

Kak mimy..dia puting pjg ke atas ..bkn wide neck..huhu

zara's mommy said...

Piyah..klu botoi susu kaca jenis tommie tippie tu pun ok jugak kan..

zara's mommy said...

Piyah,klu botol susu kaca jenis tommie tippie sama jugak kan..

Mummy Hana said...

Ok ye botol nih...puting dia jenis camne ye..sbb skang baby sy guna botol MAM sbb puting dia tu..puting jenis bulat dia takmo..mak sy plak soh beli botol kaca..so skang nak kene survey mana yg ok...huhu

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016