4 June 2013

tutorial shawl menutupi dada dan belakang, shawl sponsored by BUTIK ECHA.

assalamualaikum..



Aku rasa ramai yang tercari2 shawl ala2 dena bahrin pakaikan..labuh,style dan tutup dada.

Shawl yang aku nak share ni boleh pakai pelbagai cara. Labuh boleh..biasa boleh..


now memang aku tengah cari shawl yang labuh sebab baju aku banyak material dia dari lycra. Lycra kan kain yang melekat..so aku sangat2 nak pakai tudung yang tutup dada.wuwuwuwuwuu..


Shawl ni bentuk 4segi tepat. Besar juga dia punya bidang.

Besaq dari bawal biasa tau..


Maka dapat la idea utk pakai bagi tutup dada dan belakang.


Step 1.


Pakai macam di atas.
Bagi sama bucu pendek tu.


 Step2.
Pin dua2 bucu pendek tu kiri kanan.
Jadi macam gambar dekat atas.


 Step 3

Tarik kain dari atas bahu kiri ke kanan.
Dari kanan ke kiri pun boleh.
Mana uoll selesa.
Tarik dan pin.



Akan jdi macamni.
Bahagian belakang pun akan bentuk sama mcm depan.
Adjust la bagi kemas.

Belakang dan depan sama panjang dan labuh ye uoll.
Bahagian belakang tu uoll kemas2kan bagi nampak cun.
Gitu...


Siap.
Ni cara aku yang simple ja n mudah. Xsampai 5minit pun pakai.
Whahahaa..




Tada!!!
Baru aju tau yang shawl 4segi ni boleh pakai tutup dada.
Aku main hentam ja..last jadik..
So pasni boleh pakai gini.


Kain shawl ni licin yang xberapa licin. Bila pakai terletak cantik ja dekat kepala.

Aku suka material shawl jenis macamni..xpanas..xjarang..


Banyak lagi design shawl dari butik echa ni..
Antaranya sweet candy shawl..dengan chifon shawl..

Salah 1design shawl candy..
Cantik uoll..
Harga baru Rm10..



Chiffon shawl.model lawa..
Tudung lawa..
Ni harga baru Rm25




Harga shawl 4segi ni maha murah!!!.
RM25 INC POS.
Ada banyak lagi design yang cun cun.



so..
Siapa yang nak shawl 4segi yang murah,sedap pakai dan labuh menutupi dada boleh terjah BUTIK ECHA!!!!


Butik echa ni juga buat untuk wholesale..so mommy2 or student kalau nak buat duit poket boleh la terjah page butik echa.


dan yang bestnya..harga butik echa ni berpatutan sangat. 


So uoll boleh la klik link2 dibawah ye.


1. Facebook page butik echa.

https://www.facebook.com/butikecha?ref=hl


2. Blog butik echa

http://wanecha178.blogspot.com




Happy shopping!!!!
Bye.

10 comments:

Sheila Salim said...

assalamualaikum.. comelnya! sy suka gak tudung labuh, lebih manissss.

Shakina Farhan said...

menarik! i like!

safiyyah osman said...

Aa kan shiela..saya pun bru nk jinak2 ke arah lebih ttutup...tgh slow slow nk ke arah itu...kita doa sama2 dpt ke arah itu kan.. :)

D Yatie said...

Hew Hew Hew kebetulan mg nak cr tutorial shawl utk dinner malam ni. Hahah. Thanks piah! ;)

safiyyah osman said...

Hahaha...mcmni simple..senang..hehehe

TecerWidad said...

Piya malu2 ya buat tutorial? Amek gambaq tunduk ja mukaaa. Hihi

~faRahaNis~ said...

piyah, step no 2 aku tak paham... hahahaha, explain moreee

Chekgu Azrine said...

Suka jgk pakai shawl.kekadang..n nak pakai tutup dada jgkkkan..tu yg sng pakai tudung instant..ngee

cplud miera said...

so simple n sweet :)

With Julia said...

Best tgk tdung 2 layer tu...cantikkk kemas anggun :)

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016