28 June 2013

Bali :: Supir semasa di bali. Terbaikkkkkk woooh!

assalamualaikum..


SApa nak p bali..aku SANGAT2 rekemen supir ni.. memang the best! Sehari dia cas 350,000rp only. Bila lebih jam dia kira halal..gitu..


Aku jumpa dekat google, saja try nasib.. sambil doa moga2 supir ni bagus. Banyak baca review kata ada supir jenis suka markup harga tiba2.. suka duduk sekali time makan di jimbaran.. gitu..


Bab makan tu bukan nak berkira.. tp sendiri kena pikir la kan.. nak makan dama2 dekat lain tempat ok lgi..jgn di jimbaran..sebab mahai uoll..hahahahha..


Aku email supir ni. Laju tau dia reply.. n dia pandai juga bahasa kita..gitu..so senang la nak sembang.



Nampak?.. kalau kita jenis tak tau nak p mana..dia akan aturkan kita mana tempat yang best untuk p...

Kereta memang selesa la..tambah aku 3beranak ja.. eli dok depan..aku dengan adelia dok belakang.


Aku masa jumpa..supir datang ambil di airport. Kan kena bayar 50,000rp sebab jemput di airport.. time sampai hotel nak bayar dia xnak..suruh tunggu bbayar time balik..

Aku time tu memang takut. Takut nanti dia markup n tipu... doa gila2 tau..banyak kali nak bayar..dia xnak ambil.


Dah sampai hotel,ptg tu hire juga..dia cakap bayar 100,000rp ja..kami nk bayar la teruskan..dia cakap xyah..nanti hari last baru bayar.

So ok.. sampai la hari last..dia juga hantar ke airport..

Aku dah standby duit lebih tau.. takut dia markup lebih..sekali tanya2..tengok2 dia xmarkup pun!!!


Alahai...baik sungguh...
Total semua cuma 100,000rp(airport p balik)+350,000rp(hri ke2,8.30pg smp 10mlm)+100,00rp(hari pertama ptg ke malam)
=550,000rp 


Ok ler kan..kami bagi lebih pada dia 150,000rp..saja sedekah.


Nama supir yang aku dapat ni anton. Laki umur 29tahun. Hensem..muahahaha..


Sayangnya..kami xda gambar dengan dia.. sepanjang 3hri..memang dia baik.. peramah..macam2 sembang..

Dia cerita pasal mak dia dok dekat malaysia..kawen dengan pakistan..dah 20thun lebih xjumpa..anton ni dah kawen..anak 2..bini keja spa dekat area kuta..

Dia dulu muda2 rempit wooo..kawen muda..umur 23..anak 1st dah umur 7thun..y kecik baru 8bulan..

Waaaah gitu... kahkahkah..mcm2 la sembang..isu2 semasa pun sembang..gosip2 pasal artis..cerita pasal kapal terbang suma..

Dia dulu keja dekat airport ngurah rai tu..jdi cabin kru kot..ka kargo ntah..

Badan dia tuff mcm ahli bina badan tau..ketak2 badan..tinggi pada eli..dressing mcm org 3line..beg silang.. hahaha..


Tapi baik..cakap lembut..dia org jawa..anak2 duduk kg..dia dengan isteri duduk bali..


Adelia pun nak dekat dia.. dia tolong dukung..tiap kali p kedai makan..dia mmg xikut kita..dia bagi privacy la..memang sangat bagus si Anton ni..

So sapa nak hire dia.. email kepada 
ytobalitour@gmail.com

Request kata nak hire Anton.


malam last tu, dia call bos dia..org y dok balas email dengan aku tu.. kami pun sembang..

Boss dia si ytobalitour tu minta maaf sbb xdtg ambl di airport..dia cakap la klu lebih jam pun still dia cas 350,000 saja. 


Memang bagus la servis depa.. so sapa nak..email ler ye. Berbaloi2..murah. 

Bye.

6 comments:

deno said...

wahh...

belum pernah deno sampai bali... huhu... btw dear, dgr 350, ooo tu mcm mahal tapi murah je kan?

Supir Muslim Bali said...

Salam,
Saya hendry, supir muslim di Bali.
Bila Anda akan bercuti di Bali, saya boleh membantu dengan sepenuh hati.

Jari-Jari Yang Bersuara said...

ada nombor contact?

Jari-Jari Yang Bersuara said...

Ada number contact?

Aini Idris said...

Hi Pak Hendry, Supir musim bali..
Harga yang tertera pada websitenya dalam IDR kan?

Cinta hazanis said...

Insyaallah bln 3 akn kesana.:)

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016