24 June 2013

Bali :: Hotel penginapan selama di bali.

assalamualaikum..


Kami mai bali 3hari ja.. just saja nk lepak santai2 gitu.. 3hari kami stay di HOTEL HARMONY LEGIAN.


Kami duduk bilik standard ja.. 
3hari 2malam RM250++..murahkan..haha


Bilik not bad..walau simple tapi ok la..selesa.


Katil selepas ditolak rapat ke dinding.



Toilet yang biasa2..



Cermin sebijik


Tempat gantung baju.



Tempat nak bancuh2 air..

Simple.
Cat bilik pun warna biasa2 ja..
Ada tv sebijik zaman 90an.muahaahaha.


Hotel ni provide swimming pool n wifi free. Laju juga wifi dia..

Hotel pun cantik.
Rasa macam dekat spa pun ya juga..memang cun uoll..
Kiri kanan penuh pokok..penuh painting penyanyi2..

Lawa.

Kami dapat free breakfast 2hari..ok la kan.. breakfast xla mewah mana.. macam biasa..sama mcm bandung dulu.. 

Ada mee goreng..ada bubur nasi..nasi lemak..gitu...


Nasi kuning,telur dadar dengan tempe goreng sambal.. tempe tu masyallah...sedap gila!

Pedas kaw2..



Nasi putih eli punya.


Ada la buah2..bubur suma..tapi kami makan yang ini jala..bihun goreng pun ada..



Ni menu masa hari ke2.. sedappppp
Ayam dia tu mcm msak kicap...tahu dengan tempe tu mcm msak sos.

Mee goreng pun ada..


Dia punya tempat makan ni..jenis open.. menghadap swimmung pool.

Swimming pool dia pun kwasan tbuka..tepi jalan ja..jalan belakang hotel legian ni(dekt swimmig pool) jalan nk ke pantai kuta.

Jalan kaki ja uoll..7min sampai jalan kuta.dekat.

Hotel ni dekat juga dengan tempat bom tu. Tapi kena jalan dalam 5min gitu baru sampai tempt bom tu..

Hotel ni ada servis pick up dekat airport. Free. Just inform sesiap kata nak dijemput bila sampai.


Aku puas hati la tidur sini.
Walau malam xsemeriah jalan kuta.
Tapi not bad la..

Bye.



1 comment:

Nieda ramly said...

tempe tak leh tinggal kalau gi sana kan?

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016