30 July 2013

TruBellai. <<<< HEBAT!!

assalamualaikum..


Rahsia dalaman.

Aku baru cuba 1product kesihatan dan penjagaan dalaman. Result memang diluar jangkaan aku. Meletop2 uoll.


Aku dari masa pregnant memang naaaakkkk sangat jadi hot mommy. Whahahahaa.. macam-macam ok aku cuba... teringin nak p SPA, tapiiiiiiiiiiiii.. tau saja la..adelia xda sapa nak jaga..eli keja xmenentu..kadang kena keja 24jam...kadang tu dia ot..dah xboleh buat apa..aku pun bz jaga adelia..meniaga online.. so xda masa pun nak p manjakan diri dekat mana-mana SPA.


Sampai la aku ketemu product TRUBELLAI. Tak tau nak cakap macamana bila buka parcel..tengok depan mata product dia..i jatuh chentaaaaaaaaaa..



Now dah xpayah rasa down sebab xdapat p SPA, sebab dekat rumah pun still boleh manjakan diri macam dekat SPA.Yihhhaaaaaaaaaaaaa.




True beauty & passionate love.



Maybe nama TruBellai ni xramai yang pernah dengar. Sama macam aku. Product dari TruBellai ni lebih kepada penjagaan dalaman dan luaran. 


Aku cuba KESELURUHAN SET. keseluruhan tu makna kata aku sapu semua jeneh belaian. Wuwuwuwuwuwu..


Nampak?
Ada 4jenis belai set.


Belai ratu untuk bride to be.
Belai spa untuk hot mommy yang bz..
Belai intim untuk hot mommy jugeeekkkk
Belai langsing untuk kempiskan part-part yang perlu.


Orang yang belum kahwen boleh pakai tak???
SEMESTINYA BOLEH!!!!
Orang yang belum ready untuk kawen,tapi busy xda masa nak ke SPA boleh cuba BELAI SPA punya set.


Set untuk wanita bersalin,ada. Jangan risau.hehehe..



Meh aku share pengalaman aku sepanjang 2minggu makan dan guna product nie.



Ini set aku .
Set yang aku cuba ni ada 5jenis.
1. Scrub
2.hygine wash dan tangas. 2in1
3.body contour gel
4.kacip fatimah emulsion
5.gamat jelly with dates extract



Aku mula dengan scrub dulu ye.

Body peeling scrub 
RM46.90
150ml
Ready to use.

Mudah.
Tak payah bancuh dengan air.

Aku pakai masa nak mandi. Aku basah dulu badan aku,kira lalukan air la dulu bagi badan basah.. lepas tu ambil dalam 3-4sudu besar,calit dan SAPU!

Nampak ta beza kaki kiri dengan kanan?
Beza warna.
Belah kanan nampak macam kuning2 gitu kan..
Itu aku sapu scrub tu.

Dari segi bau,memang best. Tak busuk. Tapi bau macam segar bugar..xtau mcmna nak cakap bau dia.bau mcm herba2 gitu....

Sapu seluruhan badan,bila badan basah senang nak gosok. Segala celah aku gosok.
Scrub biasanya dia ada tekstur kasar macam pasir kan?
Scrub ni ada. Tapi antara rasa xrasa. Bila gosok..rasa sedap.


Aku akan biar scrub ni dekat badan dalam 3-4minit. 


Pastu mandi macam biasa.


tau dak apa jdi?

Kulit jadiiiiiiiiiiii lembut wei.....hahhhaa.. jakun much i tau.
Tapi best..badan rasa segar ja sebab bau scrub tu buat kita rasa relaxx ja.

Kulit lembut bukan sehari tau..lembut almost seminggu gitu.. tu aku pakai sekali ja tau slama seminggu.

Harus cuba ok..tambah2 bakal pengantin.
Kulit jadi lembut xda rash ka apa..
Sebab setengah scrub dia punya tektur kasar tu buat kulit merah..
Scrub TruBellai ni xbuat kulit merah or rash pun tau.

Lepas guna aku simpan dalam peti ais. Aku pakai tiap 1minggu.
1minggu 1kali.

Mudah.

Kebaikkan scrub ni . 
1. Buang sel kulit mati. (Sebab tu kalau pakai,akan nampak kulit cerah,sebab segala daki lama2 dia buang )
2. Membersih dan menghaluskan kulit. ( kulit akan rasa lembut. )
3. Menghilangkan bau badan. (Jgn lupa scrub dkt ketiak sekali secara urutan lembut ok.)


ramuan scrub ni : buah pala,beras,ceku,kelembak, jerangau.


Scrub ni memang sesuai untuk orang melayu,cina or india.. bau herba..sedapp ja bau dia..i like!



Product kedua, 
Tangas herbs & feminine wash.

Harga : Rm46.90
20sacket(1sacket boleh guna dua kali)


Tau x tangas tu apa?
Tangas ni lebih kurang macam mandi wap,tapi bukan kita wap sekali badan,kita cuma wap miss vagina sahaja.
Faham?hahaha
Konsep sama.


zaman sekarang kena kreatif,
Hehe..

Kalau nak follow cara aku pun boleh..
Cara aku mudah,simple..

Panas air dalam periuk sederhana besar,agak sendiri air,atleast 3l.
Air dia warna nak hijau2 gelap gitu..


Bila air dah mendidih gila2,masukkan 1sacket,letak bawah kerusi dan duduk atas kerusi. Posisi duduk tu jangan la duduk kapit,duduk dengan posisi kaki langkah kerusi..faham x?imagine sendiri ok. Maaf part ni xda gambar i untuk uoll tengok. 


Ambil blanket yang tebal or toto balut start dari pinggang sampai kebawah.
Result meletup2 weiii..



Tangas selama 5-6minit gitu.
Siap.


Serius lepas tangas,akan rasa lain tau..
Aku tangas seminggu 2kali, guna sacket yang sama.

Lepas tangas,agak air tangas tu dah suam2,ambil buat air basuhan ok. Jangan buang gitu ja.
Sacket tu ambil simpan dalam peti ais,nanti boleh guna lagi untuk tangas kali kedua.



Sepanjang 2minggu aku cuba tangas ni, paling aku perasaan :-

1.celah paha cerah. Aku lepas bertangas,aku cuci dengan scrub bahagian celahan tu..alhamdulillah nampak kesan dia.

2.keputihan aku dah xheavy dan automatik  xperlu lagi pantiliner untuk nyah bau yang xsedap.

3. Bila keputihan dah tak terok,automatik gatal dekat celahan pun akan hilang. Lagipun dalam sacket tu ada daun sireh. Tau kan apa fungsi daun sireh?.. :)




Seelokknya bertangas hari2 pun ok..kalau tak sempat, just rendam dalam 3l air mendidih n buat basuhan.
Pilihan ditangan kita.
Nak dengan tak nak ja.


Ramuan dalam setiap sacket :-
Biji manjakani,kulit kayu serapat,sireh,daun pandan,daun mengkudu,jintan hitam,lengkuas.




Kebaikkan bertangas :-
1.mengurangkan/ menghilangkan keputihan 
2.menyahtoksik
3.menghilangkan gatal.
4.melancarkan peredaran darah.
5.menghilangkan bau.
6. Merapatkan mis v.


cuba jangan tak cuba ok :)




Seterusnya,
Aku cuba juga product yang perlu diminum.


Kiri : kacip fatimah emulsion( RM65.90/245ml)
Kanan : gamat jelly with dates extract(RM65.90/245ml)


Dua-dua adalah cecair.
Belah kiri cecair xpekat,kanan pekat dan manis.


untuk kacip fatimah tu,aku minum 2kali sehari,cukup 2mggu licin. Hahaha
Gamat jelly tu aku minum 1kali sehari. Kalau ikutkan kenq minum 2kali juga. Tapi sayang takut habis. Sedap wei.


Kacip fatimah emulsion tu,bau sedap juga,rasa pun not bad. Tapi yang pasti bau dia bukan bau tengit stock nak kena tutup hidung. No.
Tobat boleh senang2 ja telan.

Kacip fatimah emulsion ni lebih kepada untuk mengetatkan apa yang patut. So far rasa best. Tau kan aku dulu jahitan tertetas..tapi selama dua minggu aku minum kacip fatimah..memang rasa la perubahan..wuwuwuwuw..lega i tau..

Paling best dia buat kita rasa ada tenaga.
Itu paling aku suka.


Kebaikkan kacip fatimah emulsion ni :-
1.meningkatkan tenaga.
2.membantu pengucupan otot faraj dan rqhim.
3.menyembuhkan luka.
4.memulihkan kesihatan dan tenaga dalaman dalaman.
5.melangsingkan badan.
6.melambatkan proses penuaan.

Ramuan :
Serapat,manjakani,kacip fatimah,gula,madu,xantham gum,air suling.


Pasal gamat jelly with dates extract plak, rasa ok..manis kurma n pekat sikit dia punya tekstur.
Tapi SEDAP.


Aku masalah sembelit dah ok sikit,start mula minum.
Minum b4 tidoq,esk pagi memang rasa nak membuang n paling aku terkejut, susu badan aku ada balik.
Wuwuwuwuuwuw..
Terkejut aku tengok..
Padahal time tu baru 1kali minum kot.
Tapi xda la keluar banyak,cuma bila kita picit ja keluar.

Kebaikan gamat jelly ni :
1.meremajakan kulit.
2.meningkatkan daya tahan badan.
3.mempercepatkan penyembuhan luka dalaman.
4.melegakan masalah sembelit.
5. Meningkatkan pengeluaran susu.
6.meningkatkan sistem penghadaman .

Ramuan :
Air suling,gamat,pati kurma,madu,xantham gum,perisa oren,sukros.


Last but not least,
Body contouring lotion.
Harga : Rm46.90
100ml


Ini semua orang tau kan. Now aku pakai yang ni since fellina punya incloss pun tinggai suku2 nyawa lagi.


TruBellai punya body contour ni tekstur dia lebih ringan,senang nak apply dekat badan.

Kalau tengok dekat tapak tangan aku tu pun dah nampak,dia macam cair2 sikitkan..

Memang mudah la nak apply sebab dia xmelekit.


Tahap panas dia tu, standard. Rasa syok bila aku sapu,eli xperasan pun kata aku pakai krim panas..hahaha
Sebab bau dia xkuat. Just nice.


Biasanya aku pakai lepas mandi.
Kalau malam before aku pakai bamboo korset tu,aku sapu dulu.

Kalau lepas mandi aku sapu if nak p jalan2.. kalau dok rumah saja2 ,aku cuma akan sapu dekat lutut..celah2 jari kaki..

Bila sapu ..tggu sat..sakgi keja kentut ja..wahahhaha..
Bagus sungguh bab nak keluarkan angin.
Sukaaaaaa!

Krim ni juga boleh sapu untuk elakkan baby kembung.


Kebaikkan :
1.melancarkan peredaran darah.
2.membuangg angin.
3.membentuk tubuh badan.
4.menghilangkan selulit.
5.membantu pembakaran lemak.


Ramuan :
Minyak wintergreen,minyak halia,menthol,thymol,aroma limau tangerin.



So inilah product yang aku dah cuba dan sangat puas hati. Insyallah nanti aku nak jual sebab memang the best!!!

TruBellai ni bukan jual untuk orang macam aku ja.

Dia datangkan dengan pelbagai set.

1.set belai ratu. Fokus untuk bride to be, set ni ada scrub,tangas n feminine wash,kacip fatimah imulsion & body contouring. Bagi aku untuk set ni bride to be kena stary seawal 3bulan b4 hari besar dia. Biar solid badan. Hewhewhewhew.

2. Set belai SPA. set ni untuk orang macam aku iaitu yang telah berkahwen dan beranak pinak ye uoll, dan xsalah juga kalau anak dara yang lambat lagi nak kawen..boleh cuba juga.

Set ni ada tangas and feminine wash dan juga scrub.



3. Set belai intim. Set ni semestinya yang telah berkawen. Ada kacip fatimah emulsion dan tangas & feminine wash.


4. Set belai langsing. Just fokus untuk pecahkan lemak. Ini semua lapisan/status boleh cuba.


Dan paling ditunggu2 oleh mommy to be, SET LENGKAP PENJAGAAN BERSALIN TRUBELLAI!!!!

B'hidan pampering kit.
RM350.

Semua yang aku review ada dalam set ni PLUS herbal drink dan pilis yang readymade uoll.sapu ja dekat dahi xyah buang masa nak bancuh2 dah.



Untung la sapa yang dapat cuba set ni.. haiissshh aku masa bersalin xtau pun wujud set ni tau..kalau tau.memang tak cakap banyak la..memang beli! All in 1 okeh!


Sangat puas hati.


Aku dah jdi pengedar sah product trubellai.

Berminat untuk cuba, boleh klik link dibawah ye.

Http://barangbabymurah.blogspot.com

Setiap pembelian product trubellai Rm80 ke atas akan menerima redeem point.

Semua product trubellai adalah free postage dan ada free gift.

Insyallah anda juga akan puas hati.

:)












9 comments:

MiYOKO SuKi said...

nk try la nnti

TecerWidad said...

Piya, kalau tak selesa kat miss v, boleh cuba sapu yoghurt perisa asli. Biar dalam 10-15 minutes, pastu basuh. Tips ni dapat dari pakar OnG. Berkesan...hihi.

menn said...

Alamak. Berbelah bahagi nk cuba trubelai or tanamera. Haha

Anonymous said...

Salam. Ade contact number tak utk sy call. Coz im really interested..tq

shahril azwa said...

Salam.
Adakah produk ini telah berdaftar dengan kementerian kesihatan?
I'm asking on behalf of my wife. Tq.

safiyyah osman said...

Salam encik shahril azwa, ya dh berdaftar dgn kkm. Encik boleh refer dgn pihak trubellai. Add fb trubellai ye. Encik boleh minta pihak trubellai attach gmbr salinan dri kkm :)

Anonymous said...

Salam...sis nk tnye,tangas ngn scrub bole pki be4 deliver ke? Or semer product kene pki after deliver? Tq 4 answerin ye;)

safiyyah osman said...

Anon 5okt ;:: boleh pakai b4 deliver..cuma tangas ja kna tggu lepas deliver sbb tangas dia btindk utk kecutkan rahim...scrub, gamat jelly b4 deliver bleh mkn...y lain better pakai after dlver.

Salhah Suhot said...

Pilis dia bila kering cam serbuk2 x?

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016