2 May 2013

Travel berdua dengan adelia.

assalamualaikum..


Ini kali dkedua,balik kg berdua dengan adelia.. ke kali ketiga ntah.. hahaha.. lupa dah. Alhamdulillah dia mood baik. Sangat pandai bawa diri.


Aku tiap kali nak travel memang takut la.. even 45min ja dalam flight..tapi memang rasa gelabah tu ada.. budak kan kita xboleh nak predoct dia pumya perangai..


Semalam memula nak gerak balik kg awal, nk ambil flight pukul9.15pagi, sekali eli xbangun tidoq even aku kejut.. terus lajak p pukul11.15..tapi terlepas flight.. last naik pukul1.55.. dok la cangak dekat airport 3jam gitu..


Aku bernasib baik gak la sebab adelia xmau tidoq lgsg..padahal dia bangun awal.. dia dok seronok nak explore tempat duduk..

Susu kotak ja aku bawa.
Malas dah nak bawa botol susu gabak2 dengan tempat air panas tu..
Adelia dah makin terer minum susu kotak.alhamdulillah.
Senang nak travel mana2 nanti.



Adelia dok kacau kakak ni..
Hehehe
Dia acah2 nak pgang baju la..
Buat2 tekan2 jari dekat baju akak ni la
Buat pala adelia ni..
Hahahhaa..
Adelia dia xtakut dkt org.
Tp kalau orang tu mai dok acah dia tetiba..dia jdi pasif gak dgn org tu..
Lama sikit baru ok.



Nak cerita nie..
Masa aku dalam flight aku jumpa 1couple ni.. duduk sebelah aku,laki bini.. masyallah baikkkkkk sgt2..
Umur dalam hjung 40an nak masuk 50 gitu..
Baik la haiii..
Buat adelia serupa cucu lepa..
Hahaha
Dukung adelia..
Acah adelia..
Cium2 adelia...
 Pastu sembang2 la..
macam2 sembang..
45min aku rasa mcm 20minit ja..
Masa nak landing tu siap aunty tu peluk sekali adelia..
Dari gaya pakai n cakap macam orang loaded..
Tapi xbelagak..
Dasyat laaaaaaaa..


Masa dah turun flight pun jumpa lagi dekat tempat ambil bag..
Lepa mai dekat aku ok..
Mai cium adelia n dukung..
Pastu salam2 suma..

Aunty,semoga kita jumpa lagi.

Aku xtanya nama pun..
Masa dalam flight tu,
Dia tny umur aku..
Keja apa..
Aku pun story la aku kawen awal..
Kenai eli dkt fb hahahaha..


Aunty ni anak sulong pun baru umur 21..
Anak bongsu umur 16..


Sampai sekarang aku ingat lagi muka dia..



Sampai airport penang,ayah xsampai lagi.. dok la tunggu dekat dalam tu dulu..


Adelia aku letak dalam troli..selamat muat hahaha
Masa tunggu nak ambil beg selamat dia ok..
Jakun tengok beg gerak sendiri..
Hehehe
Pastu kan ada aunty tu..
Senang.
Dia xmeragam.
Lama gak tggu nak ambil beg..


Tahap jakun yang xbokeh di bendung.
Dia siap keluar suara
"Wooo ooo..wooo"
Hahahaha
Mayne bagi dia dasyat la beg boleh gerak kan..
Apa la yang dia imaginasi bila tengok benda tu..
Hehehe



Ini benda paling kena ada..
Dia kan stock suka merangkak dekat lantai..
So aku memang sentiasa la kena bawa n ada dalam handbag.
Jgn risau xbahaya pada baby sbb paraben free..
So far adelia kalau guna xada naik apa2..
Lain budak lain kan..
So try n error ye..
.ada kandungan alkohol..
Sebab dia bukan bau natural..
Ni bau wangi..

Ni bukan alkohol yang smp benda tu jdi haram..
Hahaha
Pakai ja cpt dia meresap.
So aku rasa lega walau adelia masuk jari dalam mulut pun lepas main merangkak semua.

harga : RM6-7




AYAH.
ayah la mai ambil. Pastu hantar aku dengan adelia p rumah mak.
Nanti 5hb lepas settle mengundi baru tidoq umah ayah.

Aku bila balik,gini la.. bergilir tiduq umah ayah..
Rumah mak mentua kalau aku dok lama ayah bawa la aku p parit buntar..
Kalau duk sat ja..aku xp parit buntar..
Jumpa mak khatijah dgn abah dekat KL ja sebab MIL dgn FIL selalu turun kl..
Macam mak apak aku xselalu lgsg turun kl..

Kalau eli balik sekali memang akan balik parit buntar..
Fair.
Parit buntar dua hari, rumah mak apak aku pun sorang dua hari.

Aku dah bagitau eli..aku nak fair.
Kalau rasa xboleh fair, sila kawen dgn anak yatim piatu..
Whaahahhaa..
So far 2thun kawen,eli sgt fair la..
Maybe sebab aku pun jeneh berkeras sama..
Hewhewhewhewhew..

Aku balik kg memang semata2 nak balik mengundi ja.


Balik awal dgn niat nak kempen dekat mak..
Hahaha..
Orang kampung xda internet..
So dok percaya tv3 ja..utusan ja..

So smlm aku tunjuk habis..
Pasal tanah 40ekar nik aziz..
Handbag rosmah..
Video mahathir mengaku penaya ds anwar ibrahim..


Video2 lucah aku xtunjuk ler..
Wakakakaka..
Orang bodoh ja kempen guna video lucah..
TROLLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLZZZZ..



Selamat mengundi semua.


Bye.


12 comments:

Chekgu Azrine said...

selamat mengundi sis..tc

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. bestnya dapat kenal dgn org dalam flight. insyallah boleh jumpa lagi jika ada jodoh. ohh berkempen ye kak? hehe

Aty_Fared said...

Yg pasal last kemprn mengundi tu...menarik....:-)

Dylla Fadzil said...

Cakap pasal fair nak balik rumah mak sapa, Dila penah terpikiaq nak kahwin dengan mualaf atau anak yatim, sbb kalau raya confirm rumah kita ja hahahah.

sungguh takleh belah punya pemikirana lolz.

safiyyah osman said...

Selamat mengundi jga sis :) tc too :D

safiyyah osman said...

Hahahhahaa... kan.. sian dgn org y suami lepa jeneh nk blik umah mak pak dia jjaaaa hahahaha

ina khairina said...

haha...part fair n anak yatim tu mmg modai kak ton masa mula2 kawin dulu...kak ton pun penah kata kat abg umaq,kalu xleh bg fair sila kawin dgn ank yatim,senang....muahaha

~ NANA ~ said...

alahai bestnya kalau jumpa org baik camtu...depa duk berkenan kat adelia kot...hehe

selamat mengundi piya!

jibrail said...

Kak! Undi PAS ok. Cuci betul2 otak org belah kampung sana. Kita ramai2 lah doa bagi pas menang.

safiyyah osman said...

Semestinya!!!!.. semoga dpt bentuk kerajaan baru n bebas dri pemimpin y korup.

deno said...

dah makin beso adelia... comel! btw , selamat mengundi ye.. :)

p/s: LUPUS awareness!^^ http://dayangdeno.blogspot.com/2013/04/segmen-lupus-awareness-month.html

Mimy Hamid said...

heheh sempat mengundi ko piya..hehehe ...kalau akak gi travel berdua ngan Fayel ..tidak le...Fayel tu lasak....gi soping mall pun lintang pukang kalau tak bawa stroller

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016