31 May 2013

Review : MICROLIFE Ear digital thermometer Nur Adelia.

assalamualaikum..


Aku nak review thermometer jenis digital yang memang bagus pada anak kecik..mana tau ada yang tengah tercari2 nak beli. Sebelum ni aku pakai yang brand watson tummka guardian ntah..



Lama aku pakai..sampai la ada sekali bila adelia badan macam dedar nak demam..aku check..tengok mak ai panas gila ni..38c gitu .terus bawa ke pakar kanak2..sekali check...36.++++.. muahahaha..doktor tanya aku pakai thermometer apa.. so dia suggest suruh cari yang better sikit..biar mahal tapi bacaan tepat.


Maka lepas google punya google.. aku dgn eli setuju nak beli yang ear digital.


Maka kami beli ::: ear digital thermometer dari microlife.

Beli dekat : guardian pharmacy
Harga : RM179.00 (diskaun price Rm151.00)
Warranty : 2tahun



Dalam kotak ada dia bagi bag untuk simpan thermometer ni.. pls jgn bagi anak main ye..sebab nanti anak baling2..rosak ler kan..

Dapat juga tempat untuk masuk dalam telinga tu..benda ni kalau habis boleh beli di guardian or mana2 farmasi ye.



Dari apa yang promoter guardian tu sembang..thermometer ni sesuai untuk semua lapisan umur.
Tu dia punya keistimewaan.
Memang cepat gila la dia ambil suhu tau..xyah tunggu lama pun..

Yala budak besaq adelia..dia bukan mau kita dok angkat celah ketiak dia ka apa..hahaha..
Ni masuk ja kot telinga..kalau boleh make sure masuk dalam sikit ke arah gegendang telinga..



Warranty punya kad..
Boleh claim dekat shah alam..
Dia ada bagi full alamat.
2tahun warranty ye uoll..
Berbaloi2.



Saiz xbesaq..xkecik..kira just nice..senang nak angkut bawa travel juga sebab siap dengan bag dia bagi.. :)



Plastik nak masuk dalam telinga tu kena letak dekat tengah tu..mcm dalam gambar..
Ni pakai buang tau..bukan pakai 2 3kali..



Nampak?



Bila dah macamni,boleh guna dah..
Nampak x button biru tu..itu button on off..

Tekan button on off..tggu dia naik warna hijau..pastu boleh masuk dalam telinga..n tekan button start..
1saat ja dah dapat bacaan.
Kalau badan melebihi suhu demam..dia akan bunyi beep banyak kali..

Insyallah bacaan dari thermometer ni tepat.
Bab demam ni kita kena cukup alert untuk elakkan anak sawan.


Sharing is caring.
Byeeee uoll.



5 comments:

cplud miera said...

wah bagusnya. utk kesihatan anak ni xboleh nak kedekut.

Chekgu Azrine said...

Tq sis..

Siti Haslinda Sadiken said...

lin beli yg biasa2 je..tp bila nampak yg nie mcm berkenan la pulak kan..senang bila nak tgk temp anak demam

puan.mila said...

so far pakai y murah je skrg..pasni boleh la consider nk beli y cmni :-)

mRs mysarah said...

sama la kita punya.. ;)

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016