17 April 2013

Panduan bercinta dengan suami orang.

Ini la yang dikatakan zaman Urban.cityyyyyy sangat hahahahaha..

Aku xtau la makluk mana yang boleh dok buat pasal panduan2 bercinta dgn suami orang..

Bodo ka apa...aku bukan nak tolak hukum allah pasal poligami...tapi kebanyakkan laki zaman sekarang ni xmampu nak ada bini lebih dari 1..kalau mampu..aku rasa belambak la pompuan xyah kerja..just dok umah jaga anak ja..jadi surirumah sepenuh masa.

Ini..gaji bini pun nak kena support gaji laki sebab xcukup..so aku xtau la celah mana laki stock2 bini kena tolong dia sara family ni boleh mampu kawen lebih dari satu.

Xyah la kebulur dengan laki orang sangat..kalau kebulur dengan laki orang yang mampu nk berbini lebih xpa la..ni cari laki yang bila hg kawen buat hg suffer ja jadi bini no.2 wahahahaha..bodoh!

Aku tau,pompuan yang jeneh bercinta dengan laki orang ni mesti akan marah kita isteri2 pertama yang dok halang laki kita dari kawen lebih dari 1..yala cinta itu kan buta...buta sgt tu yang sampai boleh kebulur dengan laki orang..

Aku nak tanya..apa perasan hg bila tau suami curang?..ampa mesti akan bercinta belakang bini 1st..romen2...raba2...lasssstttt terkantoi...kalau ada dkt tmpt kami bini2 pertama ni..agak2 rasa frust x??..Ke hg sebagai bini pertama akan rasa seronok sebab ada orang  buat rumahtangga hg pecah belah??..

Memang la xboleh salahkan 100% dekat pompuan yang rembat laki kita..laki kita pun kena dipersalahkan...

Aku memang salahkan dua2...kena dekat aku kalu...hg tau la apa yang nak kena..hahahahahaa.

Aku xsuka la diperbodoh2...maybe ada pompuan yang rela n redha laki kawen lagi...aku sorry la.aku hidup ni bukan nak perhamba diri dekat jantan yang musnahkan kepercayaan aku..yang boleh suka hati p romen dengan gf...sorry ye..aku bukan bodoh mcm gitu..

Tapi tu la..laki2 kena ingat..sekali hg curang dengan isteri yang setia dgn hg..yang susah payah tolong hg sara family...hidup hg xkan berkat..dah la buat dosa...

Berkat ke kalau keja dok p romen dgn betina lain?..dok bercinta..dok pegang tangan dgn pmpn lain belakang bini??..berkat ke setiap langkah yang konon hg p kerja tu?..hewhewhewhewhew

Bohong la sapa yang bercinta dgn laki orang ni..xromen2...xpegang tangan  xraba2...xboleh aku bayang..eeuuwwwww...kurang ajar gila berzina belakang bini padahal ada bini yang halal..

Boleh bagitau aku or tunjuk dekat aku x,sapa yangcjdi bini no 2 ni hidup dia gembira?..makan pakai laki dia ja yang sara?...maybe kalau bini 1st tu bijak pandai n minta cerai..hidup bini second tu akan happy..yala sbb xyah share2...

Tapi kalau bini laki pertama tu stock kena perbodoh dgn laki pun still terima..aku rasa sakit la life bini no.2 tu..wahahaha..laki ni masa bercinta ja hg la segalanya...tapi bila dah kantoi...bini pertama la segalanya...hewhewhewhew..ini fakta.

Pada penulis panduan bercinta dgn suami orang ni...nanti ada masa lapang tulis la plak "panduan bila kena terajang dengan isteri kekasih hati"

Baru fair..TROLLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOL..

Aku dah baca majalah wanita..bahagian panduan bercinta dgn suami orang ni..

Perempuan yang tulis artikel ni bandingkan dgn zaman rasulullah s.a.w.. ya mmg poligami tu hukum allah...

Tapi aku tertanya2 gak,rasullah kawen banyak,baginda ada ke potensi nak buat anak bini dia suffer????ada???

Tolong la jangan nak bandingkan lelaki islam dekat malaysia ni dengan rasulullah sebab macam langit dengan bumi ok...

Dah tu perempuan tu tulis,syarat nak bercinta dengan suami orang adalah ,perempuan itu anak dara bukan tunangan orang atau osteri orang...katanya kalau menepati kretiria diatas maka boleh lerrr bercinta dengan suami orang..

Dia tulis lagi,perasaan cinta tu satu anugerah bukan boleh dipaksa2...wallllawehhhh...yang nak buat aku gelak besaq bila dia tulis ..xboleh bercinta dan berkahwen  dengan suami orang jika lelaki tersebut telah beristeri 4!!! Anda dilarang bercintq dengan lelaki tersebut..

Eh bukan tadi kata cinta tu satu anugerah ke??TROLLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOL......

Pastu katanya lagi,kalau laki orang tu cakap or bercerita pasal keburukkan isteri jangan bercaya sebab??.. "kalau dah isteri perangai buruk kenapa disimpan lagi.." katanyaaaaaa...

Dan bohong la kalau laki dok asyik bercinta akan ingat tanggungjawab dia pada anak bini...kalau dia ingat..dia xakan curang dengan bini wahai penulis yang sengal!!bagi aku contoh sapa yang tengah qalit bercinta xlupa tanggungjawab dekat anak bini yang sedia ada??????..

P la beli majalah wanita..cover majalah azza elite...p la beli.sian kot susah payah lepa buat artikel pasal ni tau..

Good luck pada wanita2 y desperate nak laki org..wahahahahhaa...

21 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, sheila sendiri ada kawan yang buat camni kak. even lelaki tu bestfriend sheila. sheila takleh terima dia buat bini dia gitu. bini dia tengah mengandung anak kedua dia cari makwe lain. dah la makwe baru dia kawan bini dia sndri. sedih betul terkenangkan hal ni :'(

IdAmAn said...

like sejuta kali...hahaa

Anonymous said...

bangang jgk penulis ni kan??siap buat buku panduan lg...

Dylla Fadzil said...

Dylla pun sama dengan piya. Bkn nk tolak poligami terus. tp mmg terang laki zaman la mmg tak mmpu. takmampu kewangan dan tak mampu adil. Haih. fikir pasal poligami dh boleh naik drah I yg tak kahwin lg ni pun.

Tak faham mcm mn bini bini saleh yakob boleh tolerate dia kahwin byk hmmmm :/

Siti Haslinda Sadiken said...

hek elehhh..saja bikin panass!!

Anonymous said...

salleh yakob byak duitttt...emmm wanita zaman sekarg

kueh bakar said...

aku pun ada buat entri macam ni dulu..hahaha

terkono den

Anonymous said...

Salam piyah, sorry for being the anonymous, i just want to sharing. I anak kepada isteri kedua, ibu dengan abah kenal masa abah outstation. Mak(my stepmother) and abah kwen arrangment married, mak 17 and abah 21 at that time. Mak seorang yang tak kesah dgn hal rmh tngga, yang dia tau bersolek, merayap rumah jiran n shopping(i tak berniat untuk burukkan tapi inilah yg terjadi). hal anak semua dia tak ambik tau until now. so everyday she keep babbling at abah betapa dia menyesal kawen dgn abah sbb abah tak kaya macam ex bf dia, anak2 dia tak bagi pukul kalau buat salah so endup 8 adik beradik saya sekolah takat drjah 6, sbb mak kata diorang bodoh buat apa nak skolah buang duit je. dengan ibu, abah ada dua org anak iaitu i dan adik lelaki i, Alhamdullilah kami belajar smpai master n dgree, my others 8 siblings until now xde keja ttp, still living with mak, bayangkan 5 fmly dalam satu rumah, kakak sebijik prngai mak bgn pukul 11am, anak menjerit kelaparan tak dihiraukan tapi i bangga dgn anak sedara i diorang semua jadi independent walaupon umur baru 2 to 9 years old, kalau lapar datang kat atok(my abah) diorang says lapar n Alhamdulillah w/out parent attention diorang doing well at school.mak jenis yang open minded tak kesah anak bwk balik llki atau prmpuan dkt rumah, itu la yang jadi punca pertengkaran abah n mak, mak cakap itu anak dia hal dia, mak pulak dah brainwash diorang jangan dengar apa abah cakap semua salah. so abah mmg makan hati, abah taknak lpskan mak sbb wasiat abg ipar n mertua dia apa pon terjadi jangan lepaskan mak, beside mak sebatang kara dah xde sape2 dah. abah mmg kecewa dgn 8 anak2 dia tu, mak smpai skrg masih lagi mcm tu pntang ditegur bila abah ajak semayang jemaah she's refuse n start baling barang. Abah start terasa hati bila abah accident ditimpa kayu balak when i was 2 years old, ibu pulak bru lahirkan adik saya, abah terlantar kat hosp berbulan-bulan, mak x dtg jenguk lngsung. so ibu dlm pntang jaga abah kt hosp, sapa sngka dulu hidup mewah jatuh teruk mcm tu, so after that ibu i start bekerja utk menyara kami, n abah start kerja balik umur saya 11thn, duit insuran n socso semua mak ambik dgn alasan anak dia 8. atuk terasa hati dan marah sgt dengan sikap mak awal2 lagi dia haramkan mak atas semua hrta dia n terus letak nama ibu.mak pulak bila abah bagi tanah atas nama dia, dia terus jual. so sekarang ni ibu try cuba baikkan abah dgn mak, sbb masing dah 60, ibu sngaja blk umh nenek dan blk 2 mnggu sekali jumpa abah, itu semua untuk pulihkan hbgn mak n abah, tapi abah refused dia dah jauh hati.yang menyedihkan mak dah 60++ tapi life ttp mcm tu.mak also got a boyfriend. ibu selalu pesan pada i jangan ambik laki orang, kau tgk ibu ni kena selalu mengalah, semua benda kena fikir hati orang lain tak boleh buat kputusan sesuka hati. oh lupa ckp mak ada sekali masa meminang ibu, dia ckp bagus abah kawen lain ringan beban dia sikit. sorry cerita i terabur sikit hope boleh difahami :)

safiyyah osman said...

Tq share story dkt sni....bini kedua akan sentiasa kena mengalah mengalah mengalah....pastu berendam air mata.... mak saya oun dri saya zaman sekolah selalu pesan..jgn ambl suami org..dia dh brainwash saya n kakak...n saya dgn kakak pun sdiri tgk mcmna life bini kedua... life y menyedihkan...huhuhu..

tina said...

hi safiyyah! setuju dgn point2 u, btw pernah baca blog ni, pasal isteri kedua http://sucikudus.blogspot.com/

Anonymous said...

Dear Anonymous18 April 2013 08:24,

Hi. I cried reading ur post. Me myself is in the early relationship with laki org. I know its wrong. Everybody i know forbids me from doing it. The guy has no problem at all with his family. He luvs his wife n children, but he told me that he also loves me.
I admit that at the age of 32, i am in a state of needing somebody who luvs me. But in shaa Allah, saya akan kuatkan hati and end this relationship for his children. They are a lovable bundle of happiness in his life and i wont want to take it away from him.

Anonymous said...

Dunia ni semua lakonan semata2.... Akhirat kekal abadi.. Ingat Allah sentiasa melihat kita..

Roslina Binti Md Shfie said...

Sy xbantah poligami....siapa kita nk menentang!!! If my husben nk kawen lg n die rse die layak...go on...klu I rse ok life berpoligami I will teruskan..if not I blah. That my thinking. ...

Roslina Binti Md Shfie said...

I terima poligami

Anonymous said...

some people google entry dgn tajuk sebegini bersebab. bukan utk mencari kutukan dan hinaan, tapi bimbingan dan nasihat utk hentikan semua yg salah..what say you? "walk a mile in my shoes?" apply that.

safiyyah osman said...

Maaflah blog saya bkn blog panduan utk wanita y cuba nak ambl suami org.

Maaf.

Anonymous said...

Cilako punye panduan.orang tulis nk wat suami xcari lain.alih2 die wat panduan bcnta ngn suami org.bodoh taap xble blah.

Anonymous said...

gile marah tuan rumah... ke ada pengalaman ni becintan ngn laki orang.. hehe..

tie_seorang aku said...

piya>>thanks for ur ifo kt blog piya ni..mmg bes..kite sokong piya 101&..bodo sgt ar sape yg bcinte ngn laki org ni..da cm dunie ni da abeh lelaki bujang..kite ade mslh same ni haa..cousin kite sonot sgt bcinte ngan laki org..penat kite nasihat kite balek di benci smpi raye pn xmo dtg umah & jantan 2 hasut cousin kite benci kite siap tuduh kite dengki kt hubungan dorg..kite just nk selamatkn cousin kite je..now kite doa da coz da abeh usehe da nasihat xmo dgr kite lek kne marah..ank due org kecik2 lg..die xpk kuage die ke sedap bcinte ngn org len..xsyg ank2 n bini ke..pe pendapat korg sume..salah ke kite nk selamatkn cousin kite dr bcinte ngn laki org yg xkje 2..

Anonymous said...

I pun ada problem yang sama pada mulanya. I umur 32 single and always looking for single man. But one day I kenal dgn sorang lelaki ni mengaku single dan I percaya. Tapi 3 bulan relationship kami, dia kantoi dah kawen rupanya....Then I decided to end up our relationship. Now dalam proses nak lupakan dia. In shaa Allah. Boleh. Allah tolong kalau niat kita baik. Yang penting jangan hancurkan hati insan sesama jenis kita. Letakkan kalau kita yang jadi wife dia macammana kalau suami curang. Anyway memang I marah and bengang giler sebab banyak benda dia menipu I sepanjang I kawan dengan dia. Tapi takpe Allah swt tu ada.

Jna Jue said...

Im almost 21 years... Im not a kind of desprate to b loved by man... But in realiti sy jga tertipu... But till now dia betul2x serius n syg mahu nikah dgn sy... wt cn i do dia sentiasa mahukan cinta dr sy...dia mampu utk beristeri lebih drpd 1... He also tell his mother abt us... i really cnfuse wt he want really is... Evrythg i do to avoid him but it fail...to me his 1st wife being so rude till i rase mmg sepatutnyer laki dyer dirampas...sebb sy x der niat lgsung nk teruskn hubungn ni....Tp sy berfikir tntg mase depan sy yg lebih penting....

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016