30 April 2013

Dating, dating, dating dan dating!!!!!!!yihaaaaaaaa...

assalamualaikum..


Dating sangat uoll...hahaha.. ini cerita 3hari berturut-turut. Jumaat dah start buat apa yang aku plan.


Jumaat.

Kami serbu ikea.. ya allah masa sampai ikea xdapat dibayangjan macamana perasaan,lenggang oi! Best gilaaaaaaaaaa... senang nak pilih apa yang berkenan. Aku sampai sana around pukul 7.30mlm.. best lerrrr..


P ikea seban nak beli barang untuk bilik adelia dan juga bilik utama. Dah budget nak beli katil, almari baju segala.


Maka beli la.... untuk bilik adelia dah story kan.. ni nak story pasal bilik utama plak..


1. Katil.


Aku berkenan katil ni..
Harga RM459 untuk yang double saiz, RM559untuk queen saiz..
Memula budget nak ambil yang Rm459 ja..tapi bila sembang dengan mamat yang kerja ikea tu,katanya kalau rm459 punya tilam kena beli yang ikea only.. luar xda.. terus ambil yang Rm559..senang.
Katil aku pun dah lama patah..tidoq atas tilam ja..
Isi borang semua,settlle.



2. Almari baju.



Almari ni nama Domas kot.
Harga Rm429
Besar juga saiz dia.


Almari sebelum ni pun besaq juga.. tapi aku xpasang pintu..pastu bila pindah sini, kami laki bini xlarat angkat..

Makanya,aku sedekah pada yang memerlukan.




Cermin pun aku rembat..
Tapi besi dia warna xcun..
Harga xingat...
Lagi 1 almari cermin..xsampai 2oo pun cermin ni dengan almari cermin tu..


Total damage almost 2k..
Aku rugi sebab minta lepa delivery dekat rumah..
Xmuat lerr kereta...
Untuk ke salak tinggi lepa cas Rm240.

Semalam dah sampai rumah. Kira cepat juga la.
Nak hias bilik utama lepas settle bilik adelia.

Now bilik utama memang terbiar gitu ja..
Kami tidur bilik lain..

Curtain pun xsiap lagi..
Wuwuwuwuwuw.

Habis cerita hati jumaat.




Sabtu.


Sabtu lepak dekat mid valley.. nak beli kain baju adelia.. sian dia asyik pakai romper dengan tight. Hahahaha


Adelia ni badan kecik tapi tinggi, so saiz baju dia umur 6-12m pun dia muat ok.. now kan jusco tengah sale untuk pemegang kad aeon. Rugi la aku xda kad.. ada sale sampai 50%.. stresssss... maka buat ler kad. Now tengah promosi.. Rm24 untuk 3tahun ahli.


Aku dok dekat baju budak2 memang lama gilaaaa.. aku xpandai nak pilih sebab banyak xberkenan..wahhahha..


Last tengok la baby kiko... lawa-lawa juga no baju baby kiko..harga boleh la tahan.. murah banyak dari poney... kiko smart2 juga baju..


Xambil banyak pun.. 4helai gitu ja.. dah Rm100. Lepas ni apa2 terus p dekat brand baby kiko la.. aku blur wooh... tengok mak2 lain macam senang2 ja pilih baju.. aku dok berjam.. selai ja baru dapat yang berkenan.. astaga.



Ni aku ada nak cerita pasal orang tak da sivik.. aku memang pantang kalau jumpa orang perangai serupa monyet.. xda sivik!


1. Masa nak parking,aku dgn eli punya lama tggu parking brader melayu ni.. eli nak parking bontot masuk dulu.. pastu mai cina perempuan dia nk masuk juga parking yang kami tgh tggu..


Aku xtau la dia buta ka apa...xnampak kami dah bagi signal.. brader tu keluar ja..terus dia masuk..wtffffff.. aku dah bengang.. brader tu pun stok tepi kami angkat tangan sambil geleng kepala.. owner kereta cina y moron tu tau la apa jdi dkt kereta dia..wakakakakka. lain kali pls guna common sense ye. Kalau x, itu makan dia!


2. Masa aku nak bayar duit baju adelia, ada minah ni oi sesuka hati potong Q... mula aku ingat dia dok pilih baju sebab dkt kaunter tu ada baju.. pastu eli cakap dekat aku "eh amoi ni nak potong Q u ka?"


Terus aku tengok dia dah dok depan aku... sorry ye anda silap orang.. aku ke depan pastu aku libas handbag aku dekat dia sambil tolak dia p belakang..kahkahkah.. aku duk depan dia.. dia pandang jala sebab sapa suruh bodoh potong Q.. tolong la.. guna la otak. Eli dah blah sambil senyum2.. tolong ye.. aku kisah apa hg tua ka muda..cina ka melayu ka.. xda sivik boleh p mampus.


Macam tula juga dulu masa aku selalu naik bus turun sepang dari kulim.. betapa ramainya manusia xda sivik.. bising dalam bus.. kalau budak bising tu lain cerita... ni orang dah otak ada dekat kepala... tapi p letak dekat bontot.. aku pernah juga sound budak2 perempuan yang bsing gila dlm bus.. "dik nak sembg kuat2 lepak kedai mamak..ni bukan kdai makak..ni dalam bus!!.. pastu semua muka cencorot pandang aku mcm nak telan..ada aku kisah????hewhewhewhewhewhew..



settle hari sabtu.




Ahad.

Macam biasa p alamanda... makan dulu dekat foodcourt dia... ha ni lagi 1 story aku nak cerita.



Adelia time makan memang aku akan letak dalam baby chair since dia dah xmau duduk dalam stroller.


Aku xtau la nak cakap manusia yang tersepak baby chair adelia ni bodoh atau MORON... hg buta ka xnampak kerusi budak tu... hg bangang sampai tahap mana tersepak kuat pastu xsay sorry langsung...


Buta kah?????..



Boleh laki tua melayu umur dalam 45thun ni dia jalan tersepak baby chair adelia punya la kuat...pastu xminta maaf ok!!!..bila dgq suara kami terkejut baru dia mcm "eh eh eh..."... aku memang terus keluar la perkataan keramat... "bodoh"!


cuba alert..guna common sense.. jalan pelan2 elok2 xboleh ka???jln kalut2 nak p mana?bukan kedai dekat situ nak lari pun..bijaksana betui!...bukan aku letak baby chair anak aku tengah jalan... xpaham aku...




Lepas makan2... shopping2 sikit.. masuk uniqlo... rembat 2seluar... aku bukan nak fitting pun..saja nak masuk teman eli..sambil2 boleh camwhore.. hahhaahha



Adelia tengah bz nak bawa keluaq pampers dari bag..
Oh now diapers bag aku suma beg mng ja..
Senang n style.
Hihihi


Kasut feberet i uoll..
Ni aku beli dekat amazon.
Sapa nak bleh cari dekat butik sketchers ye.
Kalau nak murah beli dari amazon ja.
Rm300 gitu..
Dekat malaysia xtau harga dia..


Ni la baru baby kiko.
Hahahha..
Beli kemarin terus pakai harini
Wakakakakkaka..



Auwwwwwmmmmm..
Now aku suka pakai pashmina style mcmni.
N aku nak tanya..
Ada x sapa2 nak let go pashmina dia..
Email aku ye..
Aku nak!




Itu jala nak story morry..
Bye!!!!

9 comments:

Mimy Hamid said...

piya beli baju adelia kat H&M...stylo...buat baju raya....

Anonymous said...

aku nyampah gak dgn cha ya nun alif. pentingkan diri sgt. kalau kat cheras tempat keje aku mmg org diorg bikin jem saja. line kuning simpang 4 dia dok benti kete situ. dah block jalan org lain. nak kejar lampu hijau sgt. pastu buat muka tak salah block jalan org.

pastu suka2 hati block jalan kat kedai makan. kedai tu corner lot. bersepah parking tapi nak parking sblh kedai gak sampai block jln. dah kete lain nak selisih tak boleh sbb jadi 1 lorong. kete kemain beso tapi akal besar lalat. nak je aku calarkan kete mewah dia yg beso tu. tak pun langgar je bagi kemek. salah dia park kete tempat larangan. kwsn park kete kedai tu letak meja kusi tempat mkn.

cikpingu said...

suke ang... btol2 ape yg ang kata... kdg2 xphm nape la org kt luaq tu xbukak mata ngn keadaan sekeliling..

tsepak la.. terlanggar la.. pstu blah cmtu ja.. xde ckp sorry..senyum pun x..

klu umie mmg membebel je la dlm kete.. asben pun xsuke org2 cmtu..
semakk je.. hahahaa

LisaLisut said...

cha ya nun alif memang cmtuuuuuuuuuuu.semua perangai bangang bab parking, drive cm haram, potong q semua diorggg/argh ttbe i emo

safiyyah osman said...

Kak mimy lawa2 ka... nk kna p la..hehehe

ctmah said...

H&M paradigm mall menanti hang piya..hihihi

Nory Zoulkefle said...

wahhh syoknye shopping kat Ikea...banyak jugak berhabis yer...tapi sekali sekala apa salahnya kan...hehe

Asma Azuani said...

salam. sisssssss katil kiter sama. ngeeee :D

Anonymous said...

not all chinese are kurang ajar, bangang, haram or whatever u guys commented. there are also malays who behaved this way kan? so don't be general when u people talk about chinese people. how do u feel if i say "Melayu memang kurang ajar, bangang, haram and all those"? wouldn't it be better if i say, "Ada sorang melayu tuh...or ada cina sorang tuh...it's ok... this comment is not for u blogger, but for the commentors. so, be careful when u speak nor write ya... nie cuma teguran, no hatred.

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016