4 March 2013

alhamdulillah,aku dah masuk rumah baru.

syukur la aku dah masuk rumah baru..omg best gilaaaaaaaaaaa..setelah sekian lama duduk dekat rumah lot banglo tepi sawah...eh?!hahahahahahahaa


aku dah pindah masuk rumah baru kemarin.proses pindah semua settle jam 1pagi.

seksa gila weiii..pindah rumah part paling malas packing n unpack barang jala kan..penat nak mampus.


selamat la adelia ok.mood ok.adelia mood steady...map apak dia cuci rumah baru..dia hentam lena dekat tangga relax ja hhaha..


start basuh rumah dalam pukul2.30 ptg kemarin..settle dalam pukul5 ptg.tu baru bahagian bawah.tingkat atas harini baru nak settle mop semua.


syukur alhamdulillah condition rumah sangat baik.owner rumah yang baik.tapi still ada part-part yang tuan rumah nak kena repair.


tapi memang better banyak la dari rumah lama kami duduk tu.teres setingkat.condition rumah macam taik..sewa RM650.dekat dua tahun gak la aku duduk.tiap2 bulan aku berzikir dekat eli ajak pindah.


tapi area sepang/salak ni susah nak dapat rumah..dah tu rate sewa mahal.yang boleh dapat rumah ni pun sebab kawan eli nak pindah rumah teres biasa sebab isteri dia pregnant xlarat nk naik turun tangga.rezeki kami juga kan.alhamdulillah.


kan aku cakap...1 benda allah tarikh..dia akan ganti dua tiga benda yang lain.syukur alhamdulillah.


now turn untuk aku kemas barang.hewhewhewhew.kami pindah pun tergesa-gesa.memula xtau lagi date nak pindah..tapi aku dah gtau eli kalau boleh pindah awal,senang aku nk adjust tempat n masa untuk packing barang customer.


semalam tidoq pun xlena sebab tukar tempat tidoq,adelia ja lena xsedaq apa...susu pun xmnum..hahahaha..maybe rumah ni sejuk..so syok la tidoq..

pada yang nak pindah rumah n perlukan perkhidmatan lori siap pekerja,harga pun berpatutan sila contact :
0196738622(mazuan)


abg mazuan ni xkisah anda dok dekat mana..semalam dia dari kajang..pastu terus mai ambik brg aku plak..lepas pda umah aku dia ada lgi satu rumah plak nak pindah...


dia sampai rumah aku pun 10.30malam.. janji pukul10.30,sampai memang on time.buat kerja pun ok..xgopoh..memang terbaik la..huhu


last but not least,
pada semua customer yang order rocker fishes price,block FP,diapers bag blue,light blue,brown,soft book n bathtub,rabu ni insyallah barang sampai malaysia.so dalam khamis gitu or isnin gitu saya akan start pos barang anda k.


yang mana order romper saya akan start packing barang dalam hari selasa insyallah.saya nak kemas rumah sat dulu n saya tengah tunggu pos laju hantar kertas nama.

terima kasih sebab order dengan saya n minta maaf sebab tlambat pos barang.



12 comments:

Suria said...

tudiaaa brg..
klu aku jenuh gheyau nk kemaih..hahaha
serik jgak pindah aritu, dgn pregnant lg dkt sebulan bru settle..huhu

ina khairina said...

OMG!pengsan tgok barang nak kena kemas....haha

UMIE SUE said...

bestnye pindh rmh baruuu..

su xsbr nk beli umah sndri ni.Insyaalh tahun dpn..piya doakan yer

umah sekarang dkt ngan pantai,,sgt pns..kami pun dah hitam ni.jiran sbelah bisingggg..tp jiran yg lain mmg besttt..

Sheila Salim said...

assalamualaikum, bestnya dah pindah rumah. hehehe skrg turn nak kemas barang, setting baik punyeeee heee♥

Anonymous said...

kak pindah kulim bulan 4 ni.

omg, haram apa satu pun tak kemas lagi.

tak tau nak start dari mana.
dah la barang banyak T_T

Qiela said...

yeay! nnti piya email alamat k..:)

Nory Zoulkefle said...

dapat bayangkan camne penatnya kerja2 memindah barang2 ni...pastu nak kemas pon satu hal lagi...perghhh..

Cik Puan Rara said...

Kalau pindah mmg lah bercintaaaa.mls sgt.

Chekgu Azrine said...

tu yg pikiaq byk kli nk pindah umh tu..huhu

✿ pink velvet ✿ said...

bestnyer pindah rumah kan? tp yg x bestnyer nak unpacking tu la, huhu!

achu_wz said...

Kak pernah pindah,2 kontena barang..Dr labuan ke kedah...Ad d 60-70kotak besau kot brg2 tu..Tp just nk share cmana cr nk mudah pindah n..Brg masuk kotak,than label tiap kotak ngan nm pinggan magkuk,baju2,buku2 dsb..Klu boleh bju ank,bju mak,bju pak,pinggan guna hr2,tupperware pn label asing.So bl bwk msuk umah pn,siap2 ltk yg pnggan mgkuk kt dpur,bju2 dlm blik.Nk bukak pn blh ikut turn...X lh humban j mcm n..

cenderamata dari hati said...

idea hias rumah

lampu bola2 kecil (rotan/benang pelbagai warna)..sesuai di bilik/ruang tamu/meja/console table / dalam pasu etc..

layari http://cenderamatadarihati.blogspot.com

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016