28 March 2013

Istanbul trip : aku dah selamat sampai istanbul.

selepas hampir 10-12jam kot xsalah aku sampai istanbul.gerak dalam pukul1.30pagi waktu malaysia,sampai pukul12.tghari waktu malaysia.time tu istanbul pukul6.00pagi uoll..

suhu masa kami sampai 7c..cakap keluar asap weii hahahaha..jakun aku.


orang istanbul ni peramah gila.dari airport kami naik tram.sorang 3tl,kalau duit malaysia RM5-6 gitu..dari airport kami terus ke apartment kami book..12stesyen baru sampai apartment kami tu.

apartment kami dekat sultanamete(eja betui xtau)..jalan dlaam 5-10mint sampai.apartment kami duduk under hotel hali.sangat dekat dengan blue mosque n haiga sofiya..jalan kaki xsamapi 10mint pun.


duduk sat dekat apartment terus keluar jalan-jalan area haiya sofiya..beli pass masuk untuk museum sekali. 72tl untuk seorang,duit malaysia dalam RM150++..


aku xtau nak cakap macamana masa tengok blue mosque,haiya sofiya..so amazing!!!!xtergambar dengan kata-kata.betapa hebatnya orang turki dulu..

aku belum masuk blue mosque semua,usha kot luar ja dlu..blue mosque FOC if nak masuk.


so far yang aku boleh kata,harga makan dekat sini standard macam kita makan dekat oldtown,chicken rice...gitu


next entry sambung k..



p/s :: pada org yang order barang baby,yang buat payment..semua payment saya dah dpt...pada yang nak order boleh order ye.. :).. saya akan reply email anda slow2 gitu..


bye.





10 comments:

sabar dubai said...

Waaa kite nk p istanbul 10april nih..skg sejuk gilerr eh..nnti update tau..pape lg2 hehe...klo yg nk kne byr tuh hagia sophia je ehhh

D Yatie said...

bestnyer la dhia.. auntie tak p lg oversea nih. hihi.

e k i n ♥ y u s r i said...

waaa...bestnye

Asz Miza said...

comel gila muka adelia last skali tu...nnt share expenses trip yg lain k

Makbed Journal said...

Wahh..gi jalan2 plokk... Bawak megi asam laksa x? Hehehe

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, amboi posing cute betul! hehe. take care ye! Adelia muka cool gila. comel pulak tengok! hehehehe

Chekgu Azrine said...

happy holiday sis!!

Nuriesya Nadia said...

Bestnyaaa ! Istanbul Aku Datang sangat Pia. Adelia tu kenapa comel sangat tuuu. Have fun Pia & Family. :)

Shakina Farhan said...

comey betul mommy & adelia..:)..

Mimy Hamid said...

pic last tu adelia kagum istanbul..so comel

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016