7 February 2013

reward untuk diri sendiri (part 1)

wahhhhhwaaaahhhh siap ada part-part gitu...

reward untuk diri sendiri ni sebab aku hampir 60% mencapai apa yang aku nak buat masa umur aku 24tahun..


lagi 30minit aku dah jadi 24tahun.syukur alhamdulillah,apa yang aku plan buat masa sekarang still berjalan dengan lancar.


harap ada la rezeki untuk aku dan keluarga kecil aku ni.xkisah even ada makcik-makcik dok jadi anon dok kata bisnes aku akan lingkup ka apa...aku relax ja..rezeki mai dari allah..

kalau rasa malaikat sangat..rasa xpernah maki orang even perkataan babi or bodoh pun xpenah sebut,.itu ampa punya pasal..aku tak terjejas dekat mana pun..


10kali ampa try nak jatuhkan aku..1000kali sebenarnya ampa buat semangat aku nak berjaya berkobar-kobar.hewhewhewhew.


sekarang ni,bila aku dapat ja komen dari haters,tambah-tambah lani aku buka komen untuk anon..aku rasa cool..dah malas nak naik angin ka apa..aku baca...aku deleted.

aku cuma akan marah bila orang kacau aku..orang gila pun marah kalau orang kacau dia..tambah la manusia normal..ingat aku ni bodo sangat ka nak dok xdok p maki orang..dah orang tu buat celaka dengan aku,makanya maki la yang dia dapat.kalau dok depan muka aku,aku dah tumbuk hidung dia.jangan main2 dengan aku yeee...


aku nak capai apa yang aku ada sekarang ni,macam-macam aku lalui..kalau ingat balik memang boleh buat aku nangis...so jangan ingat aku lembut,bagi muka hg boleh jijak maruah aku.


omg..nak cerita pasai lain,terEMO plak hahahaha..


tapi serius,orang-orang yang mana pernah penaya aku..semua tu buat aku jadi nak berjaya.buat aku azam sungguh-sungguh nak berjaya..


macamana dulu aku pernah kena buang keja buta-buta..sebab aku ingkar xmau buat ot sebab lepa bayaq tak ikut rate yang betui..gaji komisen berapa bulan xbayaq..ayah aku turun naik jumpa ex-boss aku nak minta gaji aku a.k.a DUIT AKU!..moto yang aku bayaq bulan-bulan ex-boss aku tarik buta-buta sebab buka atas nama aku..buat ayah aku macam taik..itu semua buat aku jadi hati kuat..

sampai tahap ex-boss aku report polis kata aku rosakkan kereta dia..sampai polis kol aku minta p balai..keras hati aku pun xdak la sampai bodo p rosak harta benda orang sebab rumah dia ada cctv sampai ke jalan kot..hewhewhew..kenangan..kenangan..

aku ingat sampai mati apa yang lepa buat.aku akan tunjuk pada orang-orang yang pandang rendah pada aku...yang sampai tahap xbagi anak lepa berkawan dengan aku sebab kononnya aku ni budak xdak masa depan...anak yang mak bapak bercerai..yang bila anak-anak lepa berkawan dengan aku,anak lepa akan ikut sama jadi bengong macam aku..


now,atleast aku dah dapat bagi duit dekat mak apak aku..atleast masa aku mengaji 3tahun aku xsusah payahkan mak bapak aku.


semua-semua benda yang aku lalui taqa aku nak sampai umur 24 ni memang buat hati aku kuat.aku akan respek orang 1000kali ganda kalau orang pun respek aku..

xkan la aku dah respek,tapi orang tu layan aku serupa taik,ampa nak aku respek dia lagi??..itu bukan aku la..


aku syukur la dijodohkan dengan eli,even ada masa kami gaduh,ada masa kami ok..ada turun naik..tapi dia la pembakar semangat aku..walaupun kadang-kadang aku rasa macam nak gigit dia..tapi dia la sumber inpirasi aku..wahhh! gitu hehehe


aku kalau cerita apa-apa,tambah yang perit2..nangis-nangis..nanti dia mesti diam..pastu dok 5minit dia mesti pegang bahu aku,gosok2 bagi aku cool down..ayat dia mesti "u ada i.. "u kan kuat.."


kadang aku rasa macam aku ni teruk dah,tapi aku tau ada yang nasib lagi teruk,lagi hopeless dari aku.


aku syukur ada manusia-manusia yang buat aku rasa lagi nak berjaya..even manusia-manusia tu sebenarnya nak tunggu aku jatuh dan xsabaq nak gelak tengok aku jatuh..


aku dah lari topik ni tau dak..hahaha..


8.2.2013,maka genap la umur aku 24tahun...so reward untuk diri sendiri adalah iphone5 dengan jam fossil yang tak seberapa ittewww..rasa puas bila dapat reward something untuk diri sendiri.


hidup ni kena struggle n xboleh cepat putus asa.aku rasa kalau aku putus asa dari dulu..aku xakan ada dekat tempat sekarang.


walaupun sampai sekarang still ada sisa-sisa xredha dengan penceraian mak apak aku..tapi hidup kena teruskan.

aku ada amanah untuk dijaga..dan aku doakan mak ayah aku diberi kesihatan yang baik..dan aku harap aku dapat jadi anak yang boleh gembirakan hati lepa.


bukan senang nak jadi anak..dan bukan senang nak jadi mak ayah sebenarnya kan???..


semoga kita semua bahagia dengan cara masing-masing.


last but not least,

selamat hari lahir untuk diri sendiri ..hehehehe..



bye.



p/s : nah tisu!!! :P








20 comments:

azlizaASRI said...

selamat hari lahir sis .. takpe sis , anon ketepikan , sampai bila pun tak abes depa tu .. depa ingat depa baca blog kita , depa da kenai kita .. hewhew .. semoga bahagia selalu sis !

amal said...

anda seorang yg bersemangat tinggi!! jgn jadikan org lain sebagai penghalang.. wish u all the best lah in whatever u do hehe.. happy birthday! :)

Anonymous said...

Akak memang strong. Kalau saya memang dah lama down gila n putus asa. Saya follow blog akak dari akak zaman remaja gitu sampai lah dah ada anak sekarang ni. Saya rasa akak kalau belajar rajin2 masa sekolah dulu mesti pandai gila sebab akak memang ada otak cerdik. Mana org tak jeles ngn akak. Org beli barang punya banyak kan. Tapi saya takut orang yang busuk hati tu guna ilmu hitam nak down kan akak. Saya doa kan akan berjaya dunia akhirat. Happy bday kak. Saya bukan anonymous jahat ok. Peace :)

Anonymous said...

Biarkan ajer orang nak cakap apa. Mulut tempayan boleh tutup. Mulut manusia memang tak boleh nak tutup. Selagi dia boleh cakap dia akan cakap

Siti Shuhadah said...

Happy birthday pia.. Kak shu bangga ngan pia sbnrnya tau... Muda2 dah berjaya.. Pedulikan jer org2 mulut kaki busuk tu...

Semoga pia dimurahkan rezeki selalu & bahagia ngan family pia skrg... Amin....

Love u... Hug <3

Veelara Shamsyul said...

Happy birthday dik
Smoga happy slalu...

fifi said...

Happy birthday! Semoga panjang umur,murah rezeki.. :)

Chekgu Azrine said...

Happy birtjday sis..

Mimy Hamid said...

happy birthday adik ku...semoga tetap tabah dalam apa saja rintangan....u're so strong ...bukan senang nak kuat dengan diri sendiri...jadi diri sendiri..percaya dengan diri sendiri In Sha Allah kejayaan akan bersamamu....


sama birthday ngan adelia eh..ehhh bestnya..bfff sangatttttttttttttttttttt

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

SELAMAT HARI LAHIR..

SEMOGA SENTIASA DIMURAHKAN REZEKI...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, selamat hari lahir. semoga terus bersemangat waja demi anak suami dan keluarga ye.

Anonymous said...

ada hikmahnya kan parents piya bercerai. sebab tu piya kuat sekarang. kalau still anak manja semua mak ayah suap rasanya piya tak berada di tahap sekarang. mungkin lagi teruk. tak reti berdikari.

piya jgn rendah diri sbb mak ayah bercerai. sbb ada juga mak ayah masih bersama tapi all the time bercakaran dlm rumah. benda dlm rumah semua nak melayang. kesan pada anak lebih buruk. saya alaminya. kat rumah saya langsung tak cakap dgn mak ayah. saya benci org tua bergaduh. tak tunjuk teladan baik kat anak2. habis belajar mmg tak sabar2 nak tinggal kat luar. stress saya dok rumah.

Wawa said...

happy bday piya...eh mane beli tudung??cantik! hahaha...

nanakimie said...

epy 24th besday!hee..congrats dpt apa yg dikecapi:)

♥ ROS ♥ said...

Selamat Hari lahir kak..
Be strong... Jgn kisah sgt.. :p

Anonymous said...

HAPPY BIRTHDAY ADIK PIYAH!! KAMI NIE ANON YG DTG UMAH PIYAH FIRST SEKALI MASA MKN2 NASIK AYAM TUH...HEHE

BE STRONG SAYANG! PIYAH KENA KUAT SBB PIYAH ADE ANAK DAN SUAMI JUGA FAMILY YG NAK DIJAGA..MANE ADE MANUSIA YG PERFECT KAT DUNIA NIE SYG.. CUBA LAA JADI YG TERBAIK DI KALANGAN TERBAIK.

KITE X BOLEH SEKAT MULUT2 JAHAT ORG SBB BUKAN DIEORG YG NAK SUAP KITE MAKAN..

PIYAH BUKAN BYK HATERS PON..YG JADI ANON JAHAT TUH SLALU SORANG JER.. YG SAKIT JIWA GILA MEROYAN PSCYHO DENGKI KHIANAT XLEH TGK ORG SENANG .. XDE LIFE DOK MEREMPAN HAL ORG.. MUKA PON HUDUH..PERANGAI LAAAAAGIII LAA HUDUH MCM TAIK.. EHH! TERMEREMPAN PULAK KAT BLOG PIYAH...AHAHAHAHA


OK TAKE CARE ADIKKU SAYANG!
WISH U ALL THE BEST! BUKAN BEAST TAU..YG BEAST TUH HAT2 DLM HUTAN MCM GAJAH JA..KAHKAH

FROM : a***a

sweetlavender86 said...

happy birthday pia!moga dipnjgkn umur dan dimurahkan rezeki.akak dulu pun mcm pia kawen awal ;) umur 23 dah kawen..umur 24 dpt anak..mse tu bru lagi keja.dah jadi ibu dan isteri kene kuat.nangis xpe.biar release tension..be strong ya!moga berjaya didunia akhirat.insya allah

Ejatt Hasan said...

happy birthday !!
sama bulan kita ;)
semoga dirahmati dunia dan akhirat..

Nuriesya Nadia said...

Happy birthday piya !! Semoga jadi good mummy to Adelia and good wife to Eli. Ameen. :)

nia said...

Happy Birtday k.piya...
semoga dipanjangkan umo n dimurahkan rezeki dlm kehidupan dan bisnes..
sye adore giler dgn effort k.piya tuk dpt apa yg akak nk..

huhu.. da alang2 wish ni.. klaw x keberatan nk tanyer la kt mne akak beli jam fossil tu.. firat time akak publish sye da excited da coz sye pun da lme minat jam tu..
tq..

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016