22 February 2013

Alhamdulillah,allahuakbar..

xtau nak cakap macamana...yang pasti aku redha.

syukur alhamdulillah,walaupun allah tarik sat nikmat hidup haritu..now DIA ganti dengan yang lebih baik.


aku dah dapat rumah sewa baru.selepas dekat 2tahun cari rumah sewa yang lebih selesa..baru sekarang dapat.


allah dia tarik satu nikmat,dia bagi dua tiga nikmat yang lain.aku rasa syukur gila weiiii..


rumah yang aku dapat ni memang 100% baik dari rumah sebelum ni..sewa murah la RM50 dari yang lama..sebelum ni sewa rm650,rumah teres bodo ja..dengan bilik air rosak..bilik kecik..now dapat rumah sewa RM600,dua tingkat..rumah elok..tuan rumah pun bagus insyallah.


hujung bulan ni aku start pindah.seronokkkkknya..eli pnya semangat siap kemas packing dah barang-barang..hahaha..


settle dah bab rumah,now fokus untuk kereta pula.terima kasih allah sebab mudahkan jalan untuk kami.


aku plan memacam..now tengah settle one by one..kejadian malam tu memang buat aku rasa syahdu gak la..selamat allah panjangkan lagi jodoh aku dengan eli,jodoh aku dgn adelia.

kalau dua orang tulang belakang aku ni allah ambik,xtau la apa aku nak rasa.xboleh bayang.


now aku kalau merajuk dengan eli,xlama-lama dah ..dia pun aku merajuk ja terus pujuk hahahahaahha...kalau tidak..dia buat bodo ja xpujuk..lama sikit baru pujuk huhuhu..

now memang rasa la lain.


pada yang dok kata aku accident sebab konon aniaya perempuan gila tu..ampa boleh p cermin diri sendiri ye..sapa aniaya siapa.siapa fitnah siapa.siapa yang start menghina aku,anak aku,suami aku ye.


atleast aku maju bertapak-tapak dari ampa yang dok busy body..ampa tetap dekat longkang yang sama..busuk hati,dalam hati keja nak judge org,tau nak buat keja tuhan ja..malu la weiiii..


terima kasih pada kakak-kakak yang bagi semangat,pada yang susah-susah tolong pasal kereta tu..tq so much!!!!muaaahmuaaaahhh!


to adi,cdot,kila,acica,hanna,wos,mrose,hanum,fana..tqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq ribu-ribu million atas kata semangat,support..kita ni dari xkenal satu smaa lain...dah jadi kawan..harap-harap apa kita plan menjadi la no..sorry la aku emo hahahaha..


bye semorang!
semoga hidup kita sentiasa murah rezeki.amin.


8 comments:

ina khairina said...

Alhamdulillah.....kalu niat kita ikhlas in sha Allah,Allah permudahkan semuanya.....pasni dok umh baru,bwk keta baru,p holiday sana sini.....makin meroyan la org hat dok dengki tu...hewhewhew

org yg dok mgata tu x kemana pun....dok takat tu jugak,kesian....

::cdot the dot:: said...

doa utk plan itu..yeayyyy...

dan tolong doa utk aku jugak, berlians...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. syukur alhamdullilah. rezeki Allah yang tak disangka2. mudah-mudahan , senanglah nak pindah nanti. Sheila doakan yang terbaik buat awak dan keluarga. comelnya awak dgn Adelia :)

♥ ROS ♥ said...

Alhamdulillah haa tgk kak... Ade hikmah kan di sebalik kejadian tu.. Memandai je diorg ckp mcm tu tnpa fikir allah penentu sgalanya... Sabar ye kAk pya :)

Siti Shuhadah said...

alhamdulillah..happy for u dear..:)

cikpingu said...

alhamdulillah... comey muke tu..kiki

Nory Zoulkefle said...

alahamdulillah....
rezeki tu rahsia Allah...
hari ni die tarik satu
esok die ganti 10...
tak siapa yang tahu kan...
heeee

promises_promises said...

Baguslah piyah..dpt tmpt selesa nk beteduh anak beranak.dgr cite nk keluar kete buggati veyron kann? Amboihh mmg gila tuh..hebakkk!! Peduli mulut longkang tuh.x rugi apa..lagi dia menyalak..badan dia lagi lebar rambut serabai belah tengah.piyah jugak slim melim kiut miut.wallah...nikmat mana yg mahu kudustakan Ya Allah?

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016