25 January 2013

PREGNANT..............

assalamualaikum..


pregnant sudah...............

hihihii..


aku masa pregnant,aku xda pengalaman xlalu makan atau xada selera..aku nie sentiasa berselera..HAHAHAHA...maybe sebab aku dok set dekat otak aku yang aku kena kuat....kena gagah..sebab time tue kan aku study...aku memang azam yang aku xmau repeat sem...


aku tau kata aku pregnant masa lagi 2minggu ka 3minggu ntah sebelum masuk sem6...memang takut...masa tue aku takut aku gugur or turun darah ka apa...sebab yala..aku kena lasak...tak boleh beleh-beleh..


tapi syukur alhamdulillah la..kawan-kawan banyak bantu..masa aku tengah risau pasal transport nak p kelas..lepa la banyak hulur pertolongan...

aku masa pregnant memang lalu makan...aku suka makan ayam masa belum pregnant..ikan aku slow...tapi masa pregnant..sumpah aku tengok ayam pun xlalu...aku cukup suka makan ikan...huhhuhuhu...


cuma aku xboleh tunggu lapar...xlapar pun kena makan..sebab bila aku dah start lapar,pastu makan lambat..memang bila aku makan ja...aku akan muntah balik apa yang aku makan.. T____T


so kalau orang tanya pendapat pasai makan xlalu masa pregnant memang tak boleh nak bantu....kadang hormon pregnant ni kan lain macam...tapi cuba try set dekat kepala yang kita nak jadi gagah..nak lalu makan....insyallah kot boleh...atau ada sapa-sapa yang boleh bagi jalan nak bagi lalu makan...


aku masa pregnant,awal-awal tue memang aku pantang..dah kuat sikit perut....baru la aku menggila makan benda pedas...pepak cabai melaka tue selamba ja...hahahaa..kalau sekarang,memang xboleh la..huhhu..


pastu aku suka minum ayaq milo...tapi kalau ikutkan ayaq milo xelok untuk kandungan..sebab ada kafien..sebab tue masa pregnant HB aku rendah..lepas nurse gitau kata milo ada kafien..aku stop..terus HB naik..


kadang ras rindu juga nak ada baby dalam perut..tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..nanti dulu la..tunggu adelia umur 2-3-4tahun insyallah kot...hihihi






























ini la antara makanan yang aku makan masa pregnant adelia ..
huhuhuhu..
lagi satu aku pantang tengok gambar makanan orang upload..
dan-dan tu rasa nak ...
hahaahhaa
-.-"


disebabkan makan xcontrol...
aku kena minum ayaq gula dua kali ok..
sebab berat naik gila punya hebat...



ni masa perut berapa bulan xtau..
tapi badan aku memang naik gila la..
muka x double chin dah..
muka tahap triple..
ahahaa


aku masa dekat kulim,jadi weekend wife..
banyak habis masa dengan kawan la kalau aku tak balik sepang..
ni bff aku..


ni pun bff juga..
kenai dari umur 13tahun juga..
xlama lagi niny dah nak tunang..
huhuhu



masa ni perut bapa bulan xtau..
aku main menarik-menarik serupa xpregnant..
wahahahha

tapi memang best gila..
masa nie main dengan niny..
niny punya risau la tengok aku main benda nie...



so pada yang rasa xlalu makan..
usaha la tengok makan..
asid folic jangan mis ok..


pada kawan-kawan,kakak-kakak customer yang tengah pregnant,
jaga kesihatan dan diri baik-baik..
p bilik ayaq ka apa..
hati-hati..
kalau dok pakai selipar lama..
p la beli selipar baru ok..
hehehee


semoga baby dalam kandungan sehat.
good luck ok..


bye.


8 comments:

YanaHime said...

laaa...ingat piya mengandung lagi...saspen lak

Nory Zoulkefle said...

ooo tak elok ek minum air milo mase mengandung?? nory peminat tegar air milo, kadang2 milo tu nory ratah je mcm makan nasi...kalau ditakdirkan nory peknen nnt, nory kena kurangkan minum milo lah jawabnyer...hehe

seize100percent said...

haha terkezut sudah. ingatkan piya pregnen td. hehe

cikcoklat a.k.a Haiza said...

piya pegnen kah???

..DaK KeCiK.. said...

igt ke paih ngandung lg..hihi

Shahrizlin said...

Hurm bg tops skit nak preggy..haha boley ka? 2 bln kawin ni... Menanti2 jgk rezki. .. Sye Silent reader blog u sjak u tunang...

safiyyah osman said...

Awk..dh siap entry tips uk awk..hrap dpt mbantu sikit2 hahahaa

Shahrizlin said...

Tq...laju2 baca haha... Thx ye

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016