15 January 2013

Lifefactory glass baby bottle yang awesome!

So far memang aku bagi 10/10..best la guna glass punya botol.

Bila sabun xda bau..cuci pun senang...dan paling best SELAMAT.


Life factory ni aku beli di the baby shop online.tapi dekat onebabyworld pun ada..tapi xda set macam yang ada di the baby shop ni..


The baby shop ni memangboleh percaya.kalau orang johor boleh terus p kedai lepa..


Ok set ini set yang aku beli.(rujuk gambar dalam kotak di bawah).Ini nama dia gift set.harga RM199..Ada 2botol 9oz,1botol 4oz..2biji spout.(rujuk gambar dibawah)




Botol yang 9oz tu agak berat juga bila kita bancuh susu..tapi yang 4oz tu just nice..


Macam adelia susu sekali 4oz tapi dia kerap menyusu n makan banyak..


Kalau anak susu sekali 7-8oz better beli yang 9oz..tambah baby boy kan badan besaq..mesti dia boleh pegang botol.


Sleeve dia tu memang ada sekali.sleeve dia tebal..getah..so memang selamat.



Macamana nak steril botol kaca?..aku tanya kak liana boleh ka dak guna hat aku beli tu..dia kata xyah just panas ayaq pastu buh botol..


Makanya aku pun sebelum guna,masak ayaq sampai mendidih..pastu tutup api..buh botol puting segala..


Biaq dlaam 3-5min.siap.aku xbuang pun sleeve dia..biaq ja melekat dekat botol..



Dekat sleeve dia dah ada siap sukatan air.so xyah risau ye..memang mudah.


Puting susu boleh ganti dengan puting brand apa sekali pun..bab puting pun xperlu risau..kalau nak stick dengan puting life factory pun ada jual..puting life factory ni lembut gila..lembut pada puting botol TT..


Bila buh air panas,susu suam-suam..sleeve tu kira serap gak la panas botol.xda melecur ka apa..


Aku kalau keluar memang sesiap isi ayaq panas2 dalam tu..senang..nanti lama sikit jadi suam terus tuang susu..kalau botol plastik xboleh buat gitu..bahaya..





Now dah dekat 2minggu gitu la guna.aku memang berpuas hati.next month nak beli tambah.


So pada yang nak tukar,jangan was-was.insyallah botol kaca adalah terbaik.botol ni pun BPA free untuk part yang material dia plastik ye.lifefactory ni dari US xsilap.


Bye.

Safiyyah osman.










3 comments:

mother of A's said...

keselamatan keatas balingan camna? anak teruna aku ni, dia campak botoi macam campak anak patung kekdahnye... tak berani nak beli yg kaca...

safiyyah osman said...

Kak klu dia jeneh baling mcm lontar prluru xyah hahahha beli y stainles steel

Ejatt Hasan said...

salam..
ejat pon guna glass bottle juga..tp brand Tommee Tippee la.yg x bestnye dia x de Sleeve.
tak taw la ade jual ke tak Sleeve tuk Tommee Tippee Glass Bottle ni.


Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016