17 January 2013

Cruising within the city..yihhhhhhhhhhhhhhhaaaaa.

assalamualaikum..


weekend hari tu, eli bawak aku dengan adelia naik cruise dekat hotel palace of the golden horse dekat seri kembangan,sebab nak swimming sekali dekat situ asalnya.

kami gerak dari rumah pukul 10.30pagi.sampai terus p kolam renang dia.memang superb wei hotel nie..aku kagum tengok kuda dia..ahhaha..dasyat kot.adelia xmau p dekat kuda sebab takut.bawa p dekat melalak-lalak takut. -.-"


kami parking dekat basement,naik lif p lobi..masuk pintu masuk tue terus ja turun tangga,belah kiri ada pintu gabak nak keluar..ha kelaur la kot pintu tue..terus ke tempat tunggu boat.masa kami sampai,bot xda..so round-round dulu area kolam..

ramai juga yang tengah mandi manda..












nampak?
besar ok kolam dia..
memang tiptop gila.
bersih.
hotel pun 6star harus la condition tiptop kan..
layan mata dulu..

nak mandi dekat sini rasanya kena ada member card xsilap.
i ada..
hehehehehehe..
tapi orang punya..
wahahaha..
=p




gelap la plak gambar..
ni dari hotel ke mines.
RM8 untuk satu kepala.
adelia FOC.


dari hotel nak ke mines,dia akan stop dekat mines wellness hotel.so kena jalan kaki untuk masuk mall.
jarak dari tempat turun boat ke hotel xjauh mana..
masuk hotel wellness tue ambik lift naik ke tingkat 4,pastu keluar ikut lobi..ambik kanan..jalan kedepan sikit terus akan lalu kot tepi mall.
jangan ambik kiri..sebab nak kena jalan jauh untuk masuk mall.


sampai-sampai kami makan dulu.
pastu baru naik boat semula.

ni tengah pilih nak naik ikut laluan mana.
naik cruise nie starting price RM22-RM36
paling cikai naik selama 15minit.

kami kejaq masa,makanya kami naik yang 15minit tue ja.
ada pakej untuk makan sekali.

pakej yang ada ;-

amazing cruise
(north+south lake,mrc tour)
RM33/ADULT
RM24/CHILD 

Discovery cruise
(north lake)
RM27/ADULT
RM20/CHILD

Greenery cruise
(south lake)
RM22/ADULT
RM17/CHILD

Ride n dine
RM30/ADULT
RM25/CHILD

Splash n dine
RM36/ADULT
RM28/CHILD

aku naik yang greenry cruise tue ja.

tengah tunggu boat jalan..
satu boat ada 3family ja..
ada yang lebih dari 3family..
ikut nasib..
so boat aku nie lapang la..
hehehe



adelia time nie start meragam..
sebab lapar dan mengantuk..
tapi bila ada 1family cina,
yang bawa 3orang anak dia..
terkinja-kinja seronok naik boat nie..
terus adelia jadi jakun..
ahhahaha
lega aku tau..



tepi-tepi tue siap ada orang makan.
dok bersila siap.



menuju ke tasik yang besar dan lapang.



nampak tak binatang apa yang dok mai dekat boat nie??
ya swans!!!
black swans kawan-kawan..
terus anak cina hat tiga orang tue jakun..
sekali dengan aku jakun..
wahahaha..



lepa mai dekat gila tau dak..
kepala dah la panjang..
gerun aku..
besaq plak tue..


budak-budak memang teruja la..
2family ada anak umur 3-8tahun..
memang riuh rendah boat aku..
seronok weiiii
lepa macam seronok gila...
swans nie lak macam xtakut langsung..
memang dekat la dia mai dekat boat..



adelia pun jakun..
ahahahhaha..
mulut dia bunyi..
"ooah-ooaah-oahhh"
hehehe


ikan pun mai dekat.
tapi xada sapa yang bawa makanan ikan..
memang dekat n nampak jelas la..
belambak wooo..



bila boat nak gerak,
swans nie pun bawa diri...
pandai gila..



pemandangan xsemegah mana..
tapi not bad la..
burung ka bangau ntah nie..
belambak-lambak.
bebudak la yang paling best tengok..
burung terbang pun lepa dah menjerit-jerit..
hehehe



ni la anak cina yang seronok xingat tue..
hehehe
aku tengok lepa ceria..
dengan aku sekali rasa best..


nie itik kampung..hahaha
mai dekat dengan boat juga..



pastu swan baik..
panggil swan baik sebab dia warna putih..
wahahaha
swan nie pun mai sampai boat juga..
angkat dia punya leher tue..
friendly sama macam swan hitam tadi juga..


adelia macam pelik ja tengok..
hehee



rumah persinggahan bekas menteri perlancongan malaysia.
besaq weiiiiiiiiiiiiiiiiiii banglo nie...
uhuhhuhu..
untunggggggg llaaaaaaaaaaaaa..



bebudak nie siap sua-sua tangan nak pegang kepala dia..ahahha


cukup 15minit ++
orang boat pun patah balik..


aku pun turun,n ke wellness hotel balik..
tunggu boat dekat situ.

pada yang xmau mandi dekat hotel palace tue..
terus ja parking dekat mines.


bagi aku berbaloi-baloi la naik.
kita xfun tapi anak-anak fun pun aku rasa dah boleh buat kita seronok kan..
bebudak taqa adelia nie dia blur-blur..
tapi bila tengok binatang tue..
kaki godek-godek terkinja la juga..
hihihih


best!
serius.

bulan depan aku nak naik hat 45minit plak..
hahahahha


selamat mencuba!!!

kalau nak dapat best price..
boleh p liked pages 

pihak jom cuti ada buat beberapa pakej juga.
1.pakej jom cuti palace gorden horses.
2.pakej santai
3.pakej gym&mandi manda di kolam renang palace gorden horses.
4.pakej melancong.

nak lebih detail visit dan like pages


BYE.

4 comments:

ieda said...

syoqnya...bila la nk merasa naik jugak ni

Suria said...

aku yg penah dok dkt the mines kt 5thn pn x penah naik cruise tu, kira klu aku p naik aku lebih jakun drpd adelia la..hahhaa

Siti Shuhadah said...

wah..bestnya..

ina khairina said...

masa dok kl dulu k.ina penah pusing tasek kat mines tu tp naik bas,x naik cruise....mmg best

http://sinarkasihkhairina.blogspot.com/2012/05/naik-bas-pusing-tasek.html

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016