23 January 2013

Basilic nylon bottle brush yang terbaik untuk cuci botol susu anak.

assalamualaikum..


start adelia ada susu botol..dah tak terkira dah aku beli berus cuci botol tue...setiap bulan ada la dua kali aku tukaq baru...huhuhu..bayangkan la..aku beli hat cikai..hat harga RM9.90 tue..


baru-baru nie..aku p kedai baby sebab nak beli nappy cream organic dekat adelia..pastu saja la usha tempat cuci botol.

aku belek brand basilic. ada banyak jenis rupanya..memula aku berkenan yang silicone bottle brush,mahal juga..RM22..tapi memang tahan la..atleast 6-7bulan..


tapi last aku ambik basilic nylon brush saja..harga RM15.00.

nie la berus tue..
material nylon..
tapi dia xsetajam macam hat murah dok beli giant tue..

memang bila pegang,rasa beza..
basilic punya lembut ..
i like!!



ini untuk cuci teats.
aku masa dok guna yang giant memang aku xcuci teats guna hat lepa bagi kecik tue..
aku cuci guna span..

tapi yang basilic nie..
aku konpiden!!

aku rasa happy gila kot dah jumpa berus botol yang elok dan selamat.



nampak??
dia rapat-rapat..
xmacam yang beli dekat giant or tesco..



ni yang biasa aku guna..
kahkahkah..
nampak beza kan..


ok.
basilic ni punya brush,BPA FREE.
dia tak buat botol calar.
macam aku xrisau bab calar tue sebab botol adelia botol kaca..
macam sapa yang pakai botol plastik..
memang kena beli brush yang elok..
sebab bila botol calar,takut la kan..
benda xnampak..

so know aku lega dah.
hihihi..

pada yang rasa nak tukar,memang aku rekemen gegila la brush nie..
kalau xcaya..
p kedai try pegang dia punya brush..
memang akan rasa beza...
dia punya material bukan nylon hat cikai..
lepas tue dia boleh rotate 360D..
so senang ya amat la nak cuci botol.
huhuhu


habis bab bottle brush.

bye.

1 comment:

fifi said...

Ok,sekarang jugak i cari.hehe..

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016